HPIX  TUDÁSTÁR

TIPPEK, TRÜKKÖK, ADATOK, AKCIÓK

A HPIX ÁLTAL FORGALMAZOTT ESZKÖZÖKKEL ÉS KELLÉKEKKEL KAPCSOLATBAN
VISZONTELADÓ PARTNEREINK RÉSZÉRE
Ebben a részben szeretnénk bemutatni, hogy mennyire jó HPIX partnernek lenni :)

Olyan adatokat, információkat teszünk itt közzé - és töltünk fel folyamatosan -, melyek azok számára, akik a HPIX-tól beszerzett eszközöket, kellékanyagokat, szoftvereket használják, a munkát reményeink szerint könnyebbé, eredményesebbé, hatékonyabbá teszik.
Megtalálhatja itt korábbi hírleveleink információit, technikai jellegű tippeket, információkat az eszközök, szöftverek használatához, de a marketing munkához hasznos dologat is.

Eredményes böngészést kívánunk hát a HPIX Tudástár oldalain - és ha valami információt nem talál, pedig úgy érzi, itt lenne a helye, ne tartsa vissza magát, jelezze felénk és megpróbáljuk pótolni!
AKTUÁLIS HPIX HÍRLEVÉL, FUTÓ AKCIÓK VISZONTELADÓKNAK
Fix könyvborítók megszemélyesítése: fólianyomtatás
A Peleman fix könyvborítókkal alapból nagyon elegáns könyvek állíthatók elő - de egy könyv értékét tovább fokozhatjuk, ha a borítóra feliratot, grafikát helyezünk.
A Peleman síkágyas fólianyomtatóval a keménytáblás Peleman borítókat (és még számtalan más szilárd felületet!) roppant egyszerűen, gyönyörű minőségben feliratozhatunk. A géphez többféle színben - arany, ezüst, piros, kék, fehér, fekete - rendelhető fólia, mellyel a prégeléshez hasonló eljárással, de teljesen automatikusan, pillanatok alatt nyomtatja fel a tetszőleges grafikát az akár A3 méretű felület bármely pontjára. A grafika elhelyezését, a nagyobb méretű ábrák automatikus összeillesztését a géppel együtt szállított vezérlőszoftver teszi lehetővé.

A síkágyas fólianyomtató ára 1,562,300.- Ft +ÁFA; a nyomtatáshoz szükséges egyetlen kellékanyag, a fólia ára 17,165.- Ft / tekercs.
Új fotókönyv megoldások - extrém bevezető ajánlatok a szezonra

A HPIX Kft egyedi ajánlata
Kedves Partnerünk,

Nem kell mondani, hogy a Covid-járvány iszonyú sok területen okozott felfordulást. A legfontosabb, leghangsúlyosabb és legszomorúbb következmények mellett üzletmenetünkre is óriási hatással van a mai napig is - és ne csak a kötelező lezárások közvetlen forgalomkieséseire gondoljunk. Világszerte felborultak az értékesítési láncok, akadoznak vagy eltűntek üzemek, amik következtében megszokott termékek nehezen elérhetővé, sokkal drágábbá, vagy épp teljesen elérhetetlenné váltak, válnak.
Egyes területeken ez átmeneti fennakadásokat, kényelmetlenségeket okoz - hónapok óta tapasztaljuk a szállítási nehézségeket alapvető fontosságú kellékanyagok terén és az előrejelzések szerint ezek még akár néhány hónapig is velünk maradhatnak.
De van, amikor e problémák olyan lehetőségeket hoznak felszínre, melyeket esetleg a kényelmes, megszokott környezetben nem ragadtunk volna meg. Mostani hírlevelünkben egy ilyen, mostanra kiforrott új lehetőséget szeretnénk Önnek bemutatni.

Tavaszra nyilvánvalóvá vált, hogy az általunk hosszú évek óta forgalmazott rugós könyvborítók tovább nem lesznek elfogadható kondíciók mellett elérhetők. A kínai egyedi gyártás és a szállítás iszonyat mértékben megdrágult, az átfutási idők minden eddiginél hosszabbakká váltak. Így más megoldás után kellett néznünk a gyors, egyszerű fotókönyv készítés terén.
És így találtunk egymásra a PELEMAN (korábban: UNIBIND) céggel. Amely találkozás eredményeként a HPIX a PELEMAN hivatalos disztributorává vált.
Aminek köszönhetően most bemutathatjuk remek új fotókönyv-megoldásainkat és meghirdethetjük egészen különleges bevezető akcióinkat
Peleman
A cég UniBind néven több, mint 50 éve fejleszt kötészeti megoldásokat belgiumi központtal. Néhány éve a termékválaszték erős bővülése miatt döntöttek úgy, hogy a kötészetre túl erősen utaló eredeti nevet lecserélik az alapító Peleman család nevére.
A cég ma öt kontinensen van jelen termékeivel, és igen büszke arra, hogy a gyártást az általános trendekkel szemben nem helyezte ki Ázsiába, hanem továbbra is Európában, a legmagasabb minőséget és a legkisebb környezeti terhelést okozva, minden tekintetben fair körülmények között termel.
Fotókönyv kötészet
A Peleman kötészeti megoldás lényege, hogy az összeállított belívet a kész, sokféle méretben, többféle anyagból és sok színben elérthető borítóba helyezzük, és egy univerzális, roppant egyszerűen használható kötőgép segítségével kb két perc alatt olyan kiadvánnyá varázsoljuk, mely minőségében, tartásában, fogásában, tartósságában a legprofibb "gyári" könyvekkel legalábbis vetekszik - ha nem múlja felül azokat.
A legnépszerűbb, leginkább ajánlott könyvkötőgép a frappáns nevű 'Thermal Binding Machine 8.2' - mely a könyvborítókban előre elhelyezett ragasztó megolvasztásához (ezzel a belív bergasztásához), a borító fémbetétes gerincének összepréseléséhez, majd a gerinc lehűtéséhez szükséges rekeszekkel rendelkezik. Ezzel ez az egy eszköz a teljes kötészeti folyamat elvégzésére alkalmas akár 340 lap vastagságig.

A Thermal Binding Machine 8.2 ára 277,500.- Ft +ÁFA
PELEMAN fotókönyvek
Fix keményborítók A4, A3 (!) és 30x30 méretben
Szövet-, vagy feliratozható keményborító többféle színben
Előre gyártott, fémbetétes gerinc előre felhordott, hőre aktiválódó ragasztóréteggel

Megújúlt diLand rendszer - 10% kedvezménnyel
Az olasz fejlesztésű (de természetesen magyar nyelvű felülettel rendelkező) DiLand szoftverrendszer egy egyszerű, jól áttekinthető, különösen az alap-termékekhez (fotórendelések, poszterek, üdvözlőkártyák, vásznak) nagyon jól használható rendelő/szerkesztő/laborprogram. "Creative" verziója egy egyszerű, de viszonylag jól használható szerkesztőfelületet ad ezek mellett már összetett fotós cikkek, fotókönyvek, ajándéktárgyak, naptárak készítésére is.
A rendszer teljes fotólabor-infrastruktúrát kínál: kioszk program rendelésfelvevő terminálokhoz, böngészőben futó online rendelőprogram (mely így mobiltelefonokon is használható), és laborprogram, mely az akár online, akár terminálról feladott rendeléseket letölti, megjeleníti, szerkeszthetővé teszi és a labormunkát (nyomtatás, visszajelzés vevők felé) irányítja.
HYPERLINK "https://hpix.chr.hu/page.php?link=77k77652&id=675&b=webgalamb_test_message&z=37"Részletes infó itt!
A DiLand csomag online felülete az év elején megújult - az új megjelenés modernebb, vidámabb, látványosabb a korábbinál. Kattintson a ide a HPIX DiLand demo oldalának megnyitásához, ahol a program legtöbb funkicóját ki is próbálhatja!
A DiLand rendszert nagyon jó szívvel tudjuk ajánlani olyan szolgáltatóknak, akik a hangsúlyt a sokféle méretben elérhető képkidolgozásra teszik és most szeretnének belépni az online értékesítés, és/vagy a bolti önkiszolgáló eladás területére.
Nagy pozitívuma a DiLand programcsomagnak, hogy egyes moduljai valóban teljesen függetlenül egymástól vásárolhatók meg, de a külön is installált egységek mégis egy rendszerként tudnak dolgozni. Így minden gond nélkül lehet indulni pl. csak egy online programmal; amit később egy-két kioszkkal bővít és csak később,a  rendelések számának növekedésével állít be egy teljes funkcionalitást nyújtó laborprogramot. Igy a beruházás hosszabb időre elnyújtható, kisebb egyszeri kiadást jelent, de a termékválaszték, az árazás, a rendelések kezelése mégis egységesíthető lesz.
Ennek megfelelően a rendszerre egy árat nem lehet megnevezni - az önállóan is már teljesen használható modulok ára 222,000.- Ft (+ÁFA)-nál indulnak.
És az új programlicensz árakra most május közepéig egységesen 10% kedvezményt kínálunk!
 
Photo Finale szoftvercsomag - ajándék terminál PC-vel!
A Photo Finale szoftvercsomag nem csak a HPIX kínálatának "zászlóshajója", de nagy eséllyel a világ egyik legjobb fotólabor-szoftvercsomagja. Fotólaborok, szolgáltatók, de akár profi fotográfusok számára is tökéletes eszköz teljes értékű, önálló honlap kialakítására, és akár vevők által feltöltött, akár a fotós saját képei felhasználásával történő rendelések készítésére. Természetesen mindenféle termék - nagyítások, ajándékok, fotókönyvek, naptárak, stb stb stb -, természetesen online rendelés, kioszk program, laborprogram; de online management felület, részletes statisztikák, összetett akció/kedvezményrendszer, kuponok kezelése, vevők automatikus értesítése, vevőfiókok, marketing funkciók és még sok minden más. Egy teljes fotólabor infrastruktúra egy egységes formátumban, egységes kezelői felülettel.
Mindez folyamatosan fejlesztve - most épp a kioszkos rendelőprogram újult meg alapvetően, hogy így már a teljes funkcionalitás valóban minden platformon át - online, mobileszközről, kioszkról - elérhető legyen.
HYPERLINK "https://hpix.chr.hu/page.php?link=a49582ak&id=677&b=webgalamb_test_message&z=37"Részletes infó itt! ...vagy katt ide egy Photo Finale-re épülő éles rendelőfelület megnézéséhez.
A Photo Finale, a DiLand-hoz hasonlóan szintén modulárisan épül fel, így van mód egyes komponenseket eltérő időben integrálni az egységes rendszerbe. Mivel azonban ez a csomag jóval összetettebb, komplexebb funkciókat kínál, itt a modularitás valamivel kevésbé rugalmas - a laborszoftver semmiképp nem hagyható el egy konfigurációból. Az egyes fő komponensek - labor, online, kioszk - ára egységesen 310,000.- Ft +ÁFA - tipikus megoldásként szokás egy online és egy laborszoftverrel indulni, melyhez később kerül telepítésre egy vagy több kioszk.
De most, hogy a komplett átállást megkönnyítsük, egészen különleges ajánlatot teszünk: ha május közepéig teljes Photo Finale rendszert rendel - online+laborprogram+egy kioszk licensz - a kioszk licenszhez egy terminálként használható PC-t ajándékba adunk (All-in-one konfiguráció, nem érintőképernyős)!

(A képen látható, vagy ehhez hasonló új PC konfiguráció, Windows 10 operációs rendszerrel, előre telepített Photo Finale kioszk programmal!)


PrintCube teljes kreatív termékválasztékkal
Ha már olvasta előző néhány hírlevelünket, vagy járt mostanában honlapunkon, úgy talán már tudja, mi a PrintCube. Röviden: forradalmian új, egyszerű, látványos, komplex megoldás arra, hogy az okostelefonokon tárolt fotókat pillanatok alatt megfogható termékké alakíthassuk.
HYPERLINK "https://hpix.chr.hu/page.php?link=72b5k957&id=670&b=webgalamb_test_message&z=37"Részletes infó itt!
Bár a PrintCube már önmagában is egy remek eszköz különösen az ifjabb, mobil eszközökön élő generáció figyelmének felkeltésére, talán a legjobb vonása mégis az, hogy úgy teszi lehetővé a magasabb értékű fotós termék eladását - a vevő szemszögéből pedig a fotókhoz kapcsolódó élmények, lehetőségek bővítését -, hogy ahhoz eladói oldalról nem szükséges semmiféle további gép, eszköz, vagy akár számottevő hely elfoglalása sem.
A PrintCube-hoz kapcsolódó Pixolo termékcsalád ugyanis olyan, rendkívül ötletes kiegészítők gyűjteménye, melyekkel a kinyomtatott fotókból vevőnk pillanatok alatt egyedi üdözlőkártyát, keretezett kollázsképet, elegáns dobozolt fali vagy asztali dekorációt, falinaptárt, fotókönyvet vagy épp vidám  szobadíszt készíthet. Az összetettebb termékekhez - kollázs, naptár, könyv - a PrintCube app már előre megszerkeszti a képet, amihez a Pixolo kiegészítő tökéletesen illeszkedik - sokszor mágnses, néha laza, fiatalos csipeszes rögzítéssel.


Az összes Pixolo termék egységes, látványos retail csomagolásban érhető el és még egy dizájnban teljesen illeszkedő, környzetbarát papírzacskó is része a választéknak, amiben a PrintCube és Pixolo termékek az ámuló vevőnek átadhatók.
Most viszont a piacunkat rendkívül súlyosan érintő válságra reagálva egy rövid ideig mindezt tovább fokozzuk: az áprilisban feladott rendelésekre a Surelab D800 fotónyomtatót 680,000.- Ft nettó egyedi áron szállítjuk - hozzá adva a 150eFt értékű Order Controller LE szoftvert! Kiszállítás (Magyarországon belül), telepítés, betanítás természetesen, mint mindig, szintén ajándék.
 
No, és akkor jöjjön a lényeg: az újranyitási kedvezmények sorában május közepéig minden megrendelt PrintCube alapegységhez ajándékba adunk egy teljes választéknyi Pixolo terméket. Minden Pixolo kiegészítőből - keretek, üdvözlőkártyák, naptár-alap, fotókönyv, mágneses dobozkeret, csipeszes fotótartó stb stb stb... 2-4 darabot adunk tipusonként -  és még 100 db Pixolo papírzacskót is! A teljes készlet értéke eladási áron több, mint 125,000.- Ft. Ez az Ön haszna - de mégnagyobb előny, hogy ingyen, kockázat nélkül kipróbálhatja, letesztelheti, bevezetheti vevőköre felé a PrintCube-hoz kapcsolódó kreatív termékválasztékot.
 (Korábbi levelekben már írtuk, de itt is a számokról röviden: egy PrintCube főegység ára - benne a doboz, a számítógép, a beolvasókamera, értintőképernyő, hőszublimációs nyomtató, telepítéssel, kiszállítással, a PrintCube app-ra való bekonfigurálással, saját fiókkal az online management felülethez és a mostani akcióban a 125e Ft értékű Pixolo kezdőcsomaggal mindösszesen 762,600.- Ft +ÁFA. A működtetésnek, a szoftverek folyamatos fenntartásának, a szervereknek, a cloud tárhelynek, az ingyenes app Apple Store-on és a Google áruházon való fenntartásának és folyamatos fejlesztésének nincs további külön költsége; mindezt a kellékanyag ára fedezi. Így egy doboz kellék 72,342.- Ft+ÁFA, mely max 1400 db 10x15 kép elkészítéséhez alkalmas.)


Epson SureLab D800 újranyitási akció
Az Epson SL-D800 már egyértelműen bebizonyította, hogy kicsi mérete, eleve rendkívül kedvező ára és roppant könnyű kezelhetősége ellenére gyakorlatilag képes ellátni azt a funkciót, amit korábban a több-tízmilliókba kerülő nagy vegyszeres laborgépek végeztek. Hogy az általa készített képek szebbek, tartósabbak, hogy a képminőség mindig állandó, az ma már mindenki által elismert alap; de a D800-nak már a megbízhatósága, termékválasztéka (5x9 - 21x100 cm közötti méretek!) és terhelhetősége is vetekszik egy kisebb/közepes minilabor tudásával.
HYPERLINK "https://hpix.chr.hu/page.php?link=1784da64&id=663&b=1&x=23343&y=1509&z=37&dt=1618383259"Részletes infó itt!
De persze töredék helyet foglal, bármely mezei konnektorba bedugható, könnyen áthelyezhető, nem kell hozzá víz, nem kell sötétkamra és használata pofonegyszerű. Emellett pedig egy kép készítésének közvetlen önköltsége (kb 22.- Ft nettó / 10x15) alig magasabb, mint a laborgépé, viszont mivel nincsenek azok a magas fix költségek, melyek a vegyszeres gép működtetésének elkerülhetetlen járulékai, végeredményben üzemeltetése még gazdaságosabb is.
Nem véletlenül lett Magyarországon is már a laborok első számú választása a D800, de mivel a beruházás költsége mindössze egy alsó-közép kategóriás fényképezőgép nagyságrendjében van, egyre több az olyan fotográfus, aki ilyen géppel a képei saját kidolgozása mellett dönt.
Nagyon örülünk, hogy az Epson rendkívül korrekt üzleti politikájának köszönhetően a gép listaárát folyamatosan, stabilan tudtuk tartani (890,000.- Ft +ÁFA); és még jobban örülünk, hogy immár egy jó éve sikerül folyamatosan fenntartani azt az akciót, ami keretében e listaárból nettó 100,000.- Ft engedményt tudunk adni és ajándékként tudunk szállítani egy egyébként 500.- EUR áron értékesített laborszoftvert (EPSON Order Controller LE).
Most viszont a piacunkat rendkívül súlyosan érintő válságra reagálva egy rövid ideig mindezt tovább fokozzuk: az áprilisban feladott rendelésekre a Surelab D800 fotónyomtatót 680,000.- Ft nettó egyedi áron szállítjuk - hozzá adva a 150eFt értékű Order Controller LE szoftvert! Kiszállítás (Magyarországon belül), telepítés, betanítás természetesen, mint mindig, szintén ajándék.
Fontos: ezt az akciót a honlapunkon NEM hirdetjük meg, így rendeléskor mindenképp hivatkozzon erre a hírlevélre!
  
HiTi P750L bevezetés
A HiTi hőszublimációs nyomtatóit nem régen kezdtük forgalmazni, de a választékukból elsőként bevezetett modell, a P525L szolgáltatásainak sokrétűségével, könnyű kezelhetőségével és talán elsősorban rendkívül kedvező árával gyorsan népszerűvé vált elsősorban rendezvényfotósok, kioszk-üzemeltetők vagy épp selfie-box építők között. E népszerűségen felbuzdulva a HiTi belépő modellje mellé most behozzuk a kategória csúcskészülékét is - és látva a gép tudását és szenzációs árát, nagyon bízunk abban, hogy a kistesóhoz hasonlóan a P750L is sikeres modell lesz a hazai piacon.
Egy hőszublimációs nyomtatótól ne várjuk el azt a képminőséget, mint a SureLab D800-tól - de számtalan olyan feladat van (amatőr képek nagy többsége...), melyekhez az általuk nyújtott minőség tökéletesen megfelelő. Ugyanakkor gyakorlatilag teljes gondozásmentességük és talán leginkább az a képességük, hogy akár hosszú állás után is kockázatmentes az újraindításuk nagyon sok felhasználási területre ezt a technológiát teszik a legjobb választássá.
A HiTi P750L e kategórián belül az egyik legjobb választás. Kielemelkedő képessége, hogy egyetlen kellékanyag-készlet (papír+fóliatekercs) akár 1000 db 10x15 képhez is elegendő - önkiszolgáló kioszkba, olyan üzletbe, ahol nincs dedikált operátor, igazán előnyös megoldás. Nagy kapacitását gyorsasága egészíti ki, hogy egy igazán termelékeny eszköz lehessen: a P525L 15mp/kép sebességével szemben a P750L majdnem egyharmaddal gyorsabb, mindössze 11mp alatt kinyomtat egy 10x15 képet (folyamatban lévő nyomtatás közben). Mindezek mellett a P750L kategóriájában a legszélesebb termékválasztékot (kellékanyagtól függően 5x15, 10x15, 15x20, 15x15...) és - egy opcionális Wifi dongle csatlakoztatásával - közvetlen nyomtatási lehetőséget kínál mobil eszközökről is. Ez utóbbi tulajdonság bulikon, rendezvényeken válik különösen előnyössé, ahol így bonyolult kiegészítő eszközök, külön számítógép beállítása nélkül, mindössze a HiTi ingyenesen letölthető Prinbiz appjának telepítésével bármilyen Android vagy iOS eszközről lehet küldeni a képeket nyomtatásra! De nem kell mondani, hogy ez egy boltban is hasznos szolgáltatás lehet.
És akkor a bevezetés: a május közepéig beérkező rendelésekre a HiTi P750L nyomtatót 269,000.- Ft +ÁFA áron, ajándék Wifi dongle-val szállítjuk! Így a piac egyik legütőképesebb hőszublimációs nyomtatója azonnal vezeték nélküli nyomtatóállomásként alkalmazható. És hiába a nagyobb kapacitás, a még jobb képminőség, a P750L kellékanyagának fajlagos költsége megmaradt a kategóriában legalacsonyabb P525L árszintjén (nettó 31 Ft / 10x15 kép)!
 
És.... ha lúd, legyen kövér. Olvasott már a 'HPIX Events' szoftverünkről?
HYPERLINK "https://hpix.chr.hu/page.php?link=7b215971&id=664&b=1&x=23343&y=1509&z=37&dt=1618383259"Részletes leíráshoz kattintson ide... de a lényeg, hogy e szoftver a rendezvényfotósok legnagyobb segítője: egy szerveren lehet feltölteni az akár folyamatosan, a rendezvényen készülő fotókat; és ezzel párhuzamosan akárhány, kapcsolt terminálon a vevők nézhetik, válogathatnak a feltöltött képek közül, és feladhatják rendeléseiket különféle méretekre a kiválasztott képekből. Amiket azon melegébe', ott helyben a rendezvényen pl. egy HiTi P750L nyomtatóval azonnal ki is lehet nyomtatni.
https://hpix.chr.hu/page.php?link=7b215971&id=664&b=1&x=23343&y=1509&z=37&dt=1618383259
E szoftvercsomagot 90,000 Ft áron forgalmazzuk - de az Újranyitási akciócsomag keretében, ha Ön egy nyomtatóvásárlással (pl egy HiTi P750L-el) együtt rendeli, úgy mindössze 31,000.- Ft nettó áron adjuk! Ezzel pedig pontosan 300,000.- Ft (nettó) befektetéssel előállt Önnek egy rendkívül ütőképes rendezvény-készlet: egy nagyon erős, nagykapacitású, strapabíró hőszublimációs nyomtató és a képek megjelenítésére, válogatására és a rendelések felvételére szolgáló szoftvercsomag.

 
A PrintCube megérkezett. Magyar nyelven, hazai raktárkészlettel, teljesen működőképeen. Már csak arra várunk, hogy Ön is része legyen a hálózatnak.
 
Mi is az a PrintCube?
A német di support cég által fejlesztett forradalmian új koncepció arra, hogy az alapvetően mobiltelefonnal készült képekből az ezen eszközökel kb. összenőtt generáció számára hihetetlenül egyszerű, trendi és nagyon kreatív lehetőséget kínáljunk a fotóik élvezetére. (Mert sokunk meggyőzédése, hogy a fotók igazából csak "megfogható" formában - falra, asztalra helyezve, könyvbe rendezve -okoznak valódi és tartós örömet...)
Ön is találkozott azzal a problémával, hogy a telefonon látott fotók nem, vagy csak nagy küzdés árán varázsolhatók a laborgépre? És olyat is tapasztalt, hogy a macerát az ifjú megrendelőnek nem volt türelme végigvárni és inkább hagyta az egészet a szöszbe?
No ezeket most elfelejthetjük.
Egyetlen app-ot (PrintCube, Google Play store vagy Apple App store) töltenek le, amit a hálózat kiépültével alaposan megreklámozunk! Az app immár természetesen magyarul 'beszél'. A programban egy térképen megtalálják a működő Print Cube-okat - például az Önnél telepítettet. Miután ezt kiválasztották, a telefon galériájából, mintha csak nézegetnék a fotókat, kijelölik a kért képeket és választanak hozzájuk egy méretet, egy kollázs-sablont vagy akár egy ötlletes, látványos kreatív terméket (erről lejjebb részletesebben!). Rendelés gomb - és kész.
Amikor ideje engedi, vevőnk besétál az Ön üzletébe és odaballag a PrintCube-hoz. Telefonján rábökve a PrintCube app-ra megjelenik egy QR kód - ezt felmutatja a Print Cube-nak. Ő pedig azonnal letölti barátunk rendelését a felhőből és máris nekiáll kinyomtatni azt (a dobozban rejtőző termoszublimációs nyomtatón).
Ennyi.
Önnek semmi más dolga nem volt, mint a rendelés árát elkérni.
A PrintCube
HYPERLINK "https://hpix.chr.hu/page.php?link=4aca8597&id=652&b=1&x=23343&y=1411&z=37&dt=1613667836"reklámfilmje talán segít picit jobban megérteni a koncepciót.
 
És mivel ma a fotószolgáltatás már a kreatív dolgokról szól: egy teljes termékcsalád kapcsolódik a Print Cube-hoz 'PIXOLO' néven. Rendkívül egyszerű de szenzációsan ötletes, igazán kedvező áron (jó árréssel!) eladható dolgok: látványos keretek, kollázskép-tartók, mágneses képdobozok, vagy egyszerű csipeszes képlánc... amivel a bulis képek megjelenését is egyedivé tehetik vevőink.
 
Ez a
HYPERLINK "https://hpix.chr.hu/page.php?link=74b8a9a8&id=653&b=1&x=23343&y=1411&z=37&dt=1613667836"Pixolo reklámfilm egy kis ízelítőt ad a választékból és a lehetőségeből.
 
A Print Cube tehát itt van Magyarországon és elkezdjük a hálózat kiépítését, hogy az ország minden nagyobb városában, izgalmasabb helyén legyen szolgáltató pont. Nyilván vonzó célpont erre egy olyan üzlethálózat, mely a terület nagy részét azonnal lefedi - de talán a fotóval, a fotós szolgáltatásokkal mint fő iránnyal foglalkozó vállalkozók sem szeretnék kiengedni kezükből ezt a lehetőséget.
Egy Print Cube nettó 770,000 Ft-ba kerül és ezzel már teljes funkcionalitással el lehet indulni. Nem csak egy nyomtatót, de a rendelőszoftvert, a laborprogramot, a vezérlő számítógépet, az érintőképernyős kijelzőt, az olvasókamerát, a formatervezett, modern eszközt, a teljes felhőszolgáltatást, és nem utolsó sorban a teljes hálózat marketing erejét is megkapjuk ennyi pénzért. No és persze, ahogy a HPIX-től szokás, a helyszíni telepítést, üzembehelyezést, betanítást, majd folyamatos hátteret a szervízzel, kellékanyag ellátással és további ötletekkel.
Ön kihagyná?
 
Bővebb információkat itt:
HYPERLINK "https://hpix.chr.hu/page.php?link=fk3k759k&id=649&b=1&x=23343&y=1411&z=37&dt=1613667836" https://www.hpix.hu/PrintCube.html találhat.
 
 
 
Csak a teljesség kedvéért, emlékeztető...
Az Epson erre a negyedévre, március 31-ig ismét meghosszabbította promócióját, melyben a SureLab D800 professzionális fotónyomtatót összesen 250,000 Ft nettó árelőnnyel tudjuk kínálni: ára mindössze 790,000.- Ft+ÁFA, és jár vele az egyébként 150,000 Ft árú Order Controller LE operátori szoftver is. Messze a legnépszerűbb, legjobban bevált mikrolabor gép profi fotósok, stúdiók, de fotólaborok részére is.
 

Kedves Barátunk!
 
Ezúttal két újdonságot - egy igazán nagy durranást és egy hasznos apróságot - mutatunk be, valamint emlékeztetünk néhány olyan témára, melyek hasznosak lehetnek az év vége közeledtével akár fotólaborosként, akár fotogárfusként dolgozik is.
 
Nagy Durranás - a PrintCube
Szeptember végén kötöttük meg a szerződést a német di-support céggel az általuk fejlesztett PrintCube rendszer magyarországi forgalmazásáról. Jelenleg a rendszer szoftvereinek és jogi kereteinek magyarra fordítása folyik, és reményeink szerint a PrintCube még idén elérhetővé válik itthon is.
Hogy mi az a PrintCube?
Szubjektív véleményem szerint az elmúlt kb tizenöt év első igazán eredeti ötlete a fotószolgáltatások területén.
Adva van egy iOS és Android rendszer alá bárhol a világon letölthető, hamarosan magyarul is működő app. Ezt elindítva a T. Felhasználó mobilján tárolt képeiből (és az amatőrök túlnyomó része ma már mobilján tárolja képeinek túlnyomó részét) kiválaszthat akárhányat, ezekhez kiválaszthat  valamilyen méretet, vagy akár egy összetettebb terméket (kollázst, keretezett képet, mágnest, egyszerűbb könyvecskét). És kiválaszt egy, hozzá közel lévő vagy más ok miatt neki szimpatikus üzletet, ahol PrintCube üzemel.  Majd megnyomja a rendelés gombot.
 Ez után, mikor ideje engedi, bebattyog a kiválasztott üzletbe. Ott egy vagy több PrintCube fogadja - melyek kicsik, szépek, variálhatók; főleg pedig okosak. Emberünk a mobilján lévő appot újra megnyitva a rendelése által generált QR kódot a PrintCube "szeme" elé tartja - és a megrendelt termékek nyomtatása automatikusan elindul. Ha valami kreatív terméket kért, a polcról leveszi a képhez tartozó kiegészítőt.
Pénztár, fizet, örül.
 Hogy mi ebben a forradalmi? Elsősorban az, ahogy minden mobileszközről baromi könnyedén teszi lehetővé a képek rendelését. Aki dolgoik lakossági szolgáltatással és küzd a mobilos képekkel, az pontosan tudja, mi itt a poén. Másodsorban, hogy itt tényleg teljesen önkiszolgáló módban tud működni a fotószolgáltatás - hiszen vevőnk nem a mi rendelőszoftverünkkel, a mi kioszkunkon kell, hogy megküzdjön, hanem mindent saját telefonján intéz, onnan, ahol számára a legkényelmesebb: otthonról, buszról, parkból, stadionból, kávézóból vagy akár a boltunk sarkából. Harmadszor pedig zseniális az a megközelítés, amivel a PrintCube, illetve a kapcsolódó Pixolo márka alatt a kreatív fotóstermékeket kezeli... részletek később. És nem utolsósorban az egész egy nagyon stílusos, elegáns, dekoratív dizájnnal kerítve jelenik meg.
Terveink szerint néhány héten belül elkezdjük kiépíteni országszerte a PrintCube hálózatot, hogy bárki, aki mobiljáról képet szeretne nyomtatni, saját környezetében találhasson rendelkezésre álló, PrintCube-al szolgáltató üzletet.
Egy PrintCube, nyomtatóval, számítógéppel, szoftverrel kb 730,000 Ft-ba fog kerülni (nettó). Egy 10x15 nyomat önköltsége a speciális PrintCube kellékanyaggal kb nettó 42 Ft-ra várható. Szabad szemmel jól látható összegek - de nem kell hozzá erősáram, vízvezeték, hely is alig... és legfontosabb, hogy nem kell hozzá operátor, nem kell dolgozót fizetni a működtetésére.
Ha nem szeretne lemaradni, szívesen indítana egy új szolgáltatást, keressen minél előbb.
Bővebb információkat itt:
HYPERLINK "http://hpix.chr.hu/page.php?link=51a5akac&id=619&b=1&x=23343&y=1155&z=37&dt=1602507940" https://www.hpix.hu/PrintCube.html találhat.
 
 
Hasznos Apróság - maszkok
Egy éve alig valószínű, hogy sokan szavaztak volna az arcmaszkokra, mint a következő szezon izgalmas új termékére... de sajnos az lett. Ha viszont már így alakult, hát próbáljuk meg kihozni belőle a legjobbat. 
Elkezdtük a szublimálható arcmaszk-nyersanyagok forgalmazását; igen jó minőségben megnyomható selyem-hatású maszkok, opcionális, cserélhető többrétegű szűrőbetéttel. Gyerek és felnőtt méretben. A Photo Finale szoftverbe a maszkok azonnal felvehetők rendelhető terméknek, a szerkesztéshez rendelkezésre állnak a sablonok, a gyártás mehet Önnél vagy irányítható automatikusan a HPIX Központi labor felé.
A kész maszk bruttó 2000 Ft körüli áron adható el úgy, hogy kellemes árrés fogható rajta.
A nyersanyagok a HPIX webáruházban SUBL_MSK kezdetű cikkszámokkal érhetők el, a Photo Finale programba a termék 7010612 és 7010613 cikkszámokkal vehető fel.
 
 
 
Hasznos tudni - Epson SureLab D800 4. negyedéves akció
Némi várakozás után az Epsontól erre a negyedévre is megérkezett a jóváhagyás az aktuális promócióhoz: örömmel jelenthetjük hát, hogy a - már saját, hazai tapasztalatok szerint is - kivételesen megbízható, egészen különleges képminőséget produkáló és rendkívül gazdaságosan működtethető minlabor nyomtatót, a SureLab D800-t az Order Controller LE vezérlőprogrammal együtt (!) nettó 100,000 Ft kedvezménnyel, 790,000.- Ft nettó áron tudjuk adni az év végéig - dacára az egekbe szökő devizaárfolyamoknak!

A gépet és a szoftvert pár napon belül (ingyenesen) helyszínre szállítjuk, telepítjük, betanítjuk a kezelését, használatát. A kellékanyagok pedig készletünkről folyamatosan elérhetők. Még tehát kényelmesen van idő arra, hogy a karácsonyi szezonra Ön is
megteremtse függetlenségét
jobbra, kisebbre, gazdaságosabbra cserélje régi laborgépét
beállítson egy új gépet, hogy a kiugró terhelést jobban, biztonságosabban tudja kezelni.
 
 
Hasznos tudni - Photo Finale szoftverrendszer: még mindig nem késő...
...bár már túl sok idő tényleg nincs. Hogy az online rendelések aránya nő meg jelentősen most, mikor a Zemberek egyre kevésbé szeretnének tömegbe menni, az közhely. Hogy a mi szakmánkban - legyünk akár laborosok és/vagy fotográfusok - az online értékesítéshez a legkomplettebb, kiemelkedően jó, teljes magyar háttérrel bíró megoldás a Photo Finale rendszer, arról már többször írtunk. Ahogy arról is, hogy 600eFt beruházásból már teljes - minden eszközről elérhető, teljes honlapot nyújtó, minden termékre (nagyítások, fotókönyvek, magyar naptárak, ajándéktárgyak, poszterek, vásznak, maszkok...) alkalmas, a helyi gyártási folyamatot és a távoli laboros gyártást is támogató - rendszer kiépíthető. És a rendszer ezeken túl még elképesztően sokat tud. Hívjon fel, hogy meséljek róla.
...ezért most csak arra emlékeztetnénk, hogy ha most megrendeli, még van mód arra, hogy decemberben már az Ön üzlete is teljes online kínálattal, saját profi honlappal működjön. De ehhez tényleg hamar kell már dönteni...


 
Hívjon vagy írjon, hogy a részletekről beszélgessünk.

 
A nyár elején úgy tűnt, hogy végre túl vagyunk a Covid vírus okozta válság nehezén, most pár hete úgy látszik, még nem beszélhetünk lefutott játszmáról. Látszik, hogy a nyavaja újra terjeszkedik nálunk is és máshol a világon; és bár küszöbön állnak újabb korlátozó intzékedések, de minden számottevő elemzés szerint olyan teljes zárlat, amit tavasszal át kellett élni, már nem várható.
A gazdaság továbbműködtetése életbevágóan fontos mindenkinek - így szinte biztos, hogy a következő hónapokban dolgozni fogunk, de persze rettenetesen fontos, hogy ezt nagyon óvatosan, nagyon körültekintően, egymásra és magunkra nagyon vigyázva tegyük.
Arra kell hát készülnünk, hogy bár nehezen előre tervezhető módon, de fotózni fogunk, a fotókból pedig készítünk megfogható termékeket. Nem tudjuk, hogy több, vagy kevesebb megbízásunk lesz, de egyes vélemények szerint a nagyon sokakat elérő nehézségek az olcsóbb karácsonyi ajándékok keresletét fogják növelni - és az általunk kínált, fotós dolgok olcsók is, igazán személyes, kedves és szép ajándékok... tehát könnyen lehet, hogy egy átlagosnál erősebbb év végi szezon vár ránk.
Mostani hírlevelünkben, mivel ez a szezon már elképesztően közel van hozzánk, olyan információkat osztunk meg, melyek talán Önnek is segítséget nyújtanak ahhoz, hogy az év hátralévő részéből a felmerülő lehetőségeket a lehető legjobban megragadva nyertesként jöjjön ki.
 
Online rendelés
Nagyon nem tudjuk, mit hoznak a következő hónapok - de egy témában mindenki egyetért: az online vásárlások előretörése minden korábbi ütemet és várakozást felülmúl. Ha visszagondolunk, hogy előző években a karácsony előtti hetekben micsoda őrült tömeg volt kb minden üzlethelyiségben, nagyon könnyű belátni, hogy a vírus jelentette kockázat mellett nagyon sokan azok közül is, akik eddig bármi ok miatt inkább a személyes vásárlást preferálták, most inkább online fognak rendelni.
Hogy vevőink ezen elvárásának megfeleljünk, illetve a piaci versenyben megfelelő minőségű online ajánlattal jelenhessünk meg, fotószolgáltatóként nem elég egy egyszerű, akár házilag összebarkácsolt honlap... a nagyméretű és nagy mennyiségű képfájlok mozgatására, kezelésére, szerkesztésére; a sokféle termék (méretválaszték, kreatív termékek...) megjelenítésére, az összetett termékek (fotókönyvek, naptárak, kollázsok, ajándékok...) szerkesztésére, majd pedig a rendelések kezelésére, a nyomtatások menedzselésére igen komplex szoftverekre van szükség.
A HPIX választékában kétféle, modulárisan felépíthető szoftvercsomag érhető el. Mindkét rendszerhez teljes, magyar nyelvű támogatást biztosítunk a kiválasztás megkezdésének pillanatától az installálás, konfigurálás időszakán át folyamatosan a működés időszakáig. A rendszerek lehetővé teszik a fotós termékek rendelését bármilyen platformról - Windows vagy Mac alapú számítógépről, Android vagy iOS telefonról, tabletről, vagy érintőképernyős kioszkokról; gondoskodnak a rendelések fogadásáról és a labor működési folyamatainak támogatásáról. Mindezt úgy, hogy nincs hozzájuk szükség saját szerverek, költséges tárolók, vagy bármi komolyabb számítástechnikai infrastruktúra kialakítására - a programok gyártói a teljes infrastruktúrát a felhőben biztosítják számunkra. És mindezt akár már 300 eFt induló ártól.
Ha szoftver, online rendelés, úgy nem csak a laborokra kell gondolni: fotográfusok számára, akik saját képeikből szeretnének megfogható termékeket értékesíteni, teljesen testre szabható, saját értékesítő felületet, de akár teljes laborhátteret is tudunk ajánlani.
Szoftvermegoldásainkról bővebb információkat itt:
HYPERLINK "http://hpix.chr.hu/page.php?link=9c78a6fk&id=611&b=1&x=23343&y=1081&z=37&dt=1598539628" https://www.hpix.hu/Szoftverek.html találhat.

Leghatékonyabb gyártás
Mostanában múlt egy éve, hogy az Epson SureLab D700 utódjaként bemutattuk a SureLab D800 mikrolabor-nyomtatót (amiről már nyilván mindenki, aki már látott HPIX hírlevelet, pontosan tudja, hogy a vegyszeres laborgépeket felülmúló képminőséget nyújt, óránként 400 kép teljesítménnyel. 9x5 és 21x100cm közötti méretekben - mindezt 900 eFt alatti áron, egy asztal sarkán elpakolható méretben). 
Nos, ez egy év alatt már bő másfél tucat D800-t helyeztünk üzembe az országban és most vettük csak észre, hogy ez idő alatt e gépekkel mindösszesen egyetlen egy szervízesemény volt (egy öt perc alatt elhárított mechanikai probléma)! Immár tehát konkrét, hazai tapasztalat van, már kellően nagy mintavétel alapján arról, hogy a SureLab D800 valóban nem csak, hogy különleges tudású, de kivételes megbízhatóságú fotónyomtató is.
Tapasztaljuk, hogy ezt a gépet már messze nem csak a "klasszikus" módon, laborokban, laborgépnek alkalmazzák, de egyre több profi fotográfus dönt úgy, hogy ilyen módon saját kézbe véve a laborálást, nem teszi ki magát a változó állagú vegyszerek miatti képminőség ingadozásoknak. Ha Ön fotós, érdemes megfontolni egy ilyen lépést... ha pedig Ön laborosként szeretné megtartani jelenlegi profi fotós ügyfeleit, akkor azért érdemes a jobb minőséget, nagyobb rugalmasságot, sokkal egyszerűbb működést és végső soron látványosan gazdaságosabb működést kínáló inkjet technológiára váltani.
Ehhez most, szeptember végéig a SureLab D800-ra különleges, testre szabott kedvezményeket ajánlunk - keressen, hogy megbeszéjük!
Inkjet laborgépeinkről  bővebb információkat itt:
HYPERLINK "http://hpix.chr.hu/page.php?link=c572a641&id=612&b=1&x=23343&y=1081&z=37&dt=1598539628" https://www.hpix.hu/Inkjet.html találhat.
  
Termékválaszték
Ha igaz, hogy akármilyen okok miatt is, de a fotós ajándékok iránti kereslet növekedését várhatjuk, akkor különösen fontos, hogy olyan termékválasztékot tudjunk kínálni, melyek elég ötletesek, elég egyéniek, elég jó minőségüek, emellett pedig egyszerűen és gyorsan rendelhetők és gyárthatók. Különleges, kreatív termékekhez alkalmas kellékanyag-választékunk már szinte bárkinek segítséget nyújthat e téren (bővebb részletek itt:
HYPERLINK "http://hpix.chr.hu/page.php?link=2c99c5a8&id=613&b=1&x=23343&y=1081&z=37&dt=1598539628" https://www.hpix.hu/Supplies.html), de igazán teljes megoldásokat, a folyamat legelejétől a gyártás utolsó lépéséig azok számára tudunk kínálni, akik a Photo Finale szoftverrendszerünket használják (egy újabb érv, miért érdemes a levél első pontjában írt szoftvermegoldások felől érdeklődni... :)).
Néhány, a Photo Finale rendszerbe mostanában felkerült ill. felkerülő új termék:
kétoldalas plasztikkártya - normál hitelkártya méret, ugyanaz a műanyag alapanyag a vevőnk képével. Ha van saját kártyanyomtatója, azon készítheti el, ha nincs, központi laboros szolgáltatásként megcsináljuk Önnek.
2021 évi naptárak - 15x20 és 60x30 méret között lapozós fali és asztali naptárak. Idén új elrendezésekkel és új mérettel is; névnapos vagy a fotók számára nagyobb helyet hagyó névnap nélküli naptár-rácsokkal.
egyedi maszk - maszk sablon a Photo Finale szoftverben, ha az év sláger-ruhadarabját (...) valaki szeretné igazán egyedire szabni. A gyártáshoz szublimálható alapanyagot tudunk ajánlani.
Ha már Photo Finale rendszert használsz, hívj, hogy megbeszéljük ezeket - ha Önnek még nincs ilyen rendszere, azért hívjon, hogy kitaláljuk, mi a legjobb megoldás az Ön vállalkozása számára.
 
Beszélgessünk, hogyan abszolváljuk legügyesebben ezeket az izgalmas hónapokat.


A Covid által brutálisan hosszúra nyújtott várakozás után végre beérkeztek a rugós fotókönyv borítók rakátrunkba; viszonylag széles választékban máris elérhetők a webáruházunkban.
Jelenlegi választék:


Fotókönyv borító 28x22 álló, ablak nélkül, fehér szövet

Fotókönyv borító 28x22 álló, ablak nélkül, fekete szövetFotókönyv borító 28x22 álló, ablak nélkül, vajszínű bőr

Fotókönyv borító 28x22 álló, ablak nélkül, fekete bőr

Fotókönyv borító 28x22 álló, ablakkal, fehér szövet

Fotókönyv borító 28x22 álló, ablakkal, fekete szövet

Fotókönyv borító 28x22 álló, ablakkal, világosbarna szövet

Fotókönyv borító 28x22 álló, ablakkal, vörös szövetFotókönyv borító 28x22 álló, ablakkal, fekete bőr

Fotókönyv borító 28x22 álló, ablakkal, vajszínű bőr

Fotókönyv borító 28x22 fekvő, ablak nélkül, fehér szövet

Fotókönyv borító 28x22 fekvő, ablak nélkül, fekete szövetFotókönyv borító 28x22 fekvő, ablak nélkül, gyöngyház bőr

Fotókönyv borító 28x22 fekvő, ablak nélkül,fekete bőr

Fotókönyv borító 28x22 fekvő, ablakkal, fehér szövet

Fotókönyv borító 28x22 fekvő, ablakkal, fekete szövet

Fotókönyv borító 28x22 fekvő, ablakkal, kék szövet

Fotókönyv borító 28x22 fekvő, ablakkal, korál szövet

Fotókönyv borító 28x22 fekvő, ablakkal, olivazöld szövet

Fotókönyv borító 28x22 fekvő, ablakkal, tengerészkék  szövet

Fotókönyv borító 28x22 fekvő, ablakkal, világosbarna szövet

Fotókönyv borító 28x22 fekvő, ablakkal, vörös szövetFotókönyv borító 28x22 fekvő, ablakkal, gyöngyház bőr

Fotókönyv borító 28x22 fekvő, ablakkal, fekete bőr

Fotókönyv borító 28x22 fekvő, ablakkal, barna bőr

Fotókönyv borító 28x22 fekvő, ablakkal, vajszínű bőr

Fotókönyv borító 30x30, ablak nélkül, fehér szövet

Fotókönyv borító 30x30, ablak nélkül, fekete szövetFotókönyv borító 30x30, ablak nélkül, fekete bőr

Fotókönyv borító 30x30, ablak nélkül, gyöngyház bőrFotókönyv borító 30x30, ablakkal, fehér szövet

Fotókönyv borító 30x30, ablakkal, fekete szövet

Fotókönyv borító 30x30, ablakkal, kék szövet

Fotókönyv borító 30x30, ablakkal, korál szövet

Fotókönyv borító 30x30, ablakkal, világosbarna szövetFotókönyv borító 30x30, ablakkal, fekete bőr

Fotókönyv borító 30x30, ablakkal, gyöngyház bőr

Fotókönyv borító 30x30, ablakkal, vajszínű bőr

Két száraz technológiás Noritsu minilabor gépet kínálunk most az új áraik töredékéért - értelemszerűen az első jelentkezők élveznek elsőbbséget.


Mindkét minilabor - mint mindegyik Noritsu száraz technológiás gép - Epson nyomtatási technológiára épül, ami a ma elérhető legkiválóbb képminőséget garantálja. A Noritsu - az Epson minilaborjaitól eltérően - a 4 színes konstrukcióra esküszik; ez megkönnyíti a logisztikát, és konkrét tapasztalataink szerint az Epson 6 színes gépek által nyújtott képminőséghez közeli, a vegyszeres laborgépeket egyértelműen felülmúló minőségű képeket készít.
Egy 10x15 kép elkészítésének önköltsége e gépekkel kb. nettó 25 Ft-ra adódik.


A Noritsu Green III elődje, a Green II a Noritsu flotta legnagyobb tudású, legterhelhetőbb száraz technológiás laborgépe. Két, akár 30 cm szélességig kihasználható papírkazettából dolgozik; de egy kazetta akár megosztható két, max 152mm széles tekercsre is, így egyszerre akár 4 papírtekercs is lehet a gépbe betöltve (pl 127 fényes/luszter, 152 fényes luszter - és így az eladott méretek túlnyomó többsége úgy teljesíthető, hogy a géphez nem is kell hozzányúlni.!
Két 152mm-s tekercs behelyezésével óránként 900 10x15 kép kapacitás érhető el.
A képek hosszanti mérete akár 100 cm-ig (külön RIP egységgel 180 cm-ig!) állítható.
10 rekeszes szorterrel felszerelve.
A Noritsu rendkívül jól bevált EZ Controller vezérlőszoftverével.
A konkrét gép eddig kb 500,000 nyomatot készített. Telepítés előtt új gyári nyomtatófejet építünk bele, így az élettartam és a képminőség szempontjából legfontosabb alkatrész vadonat új lesz - ezzel együtt a gép is kvázi újszerűnek tekinthető!

Az új Green II kb 14 millió Forintos árával szemben ezt a gépet mindössze 3,850,000.- Ft +ÁFA áron kínáljuk, 3 papírkazettával együtt!A Green II kistestvére a Noritsu D705, ami 0,35 m2-es alapterületével a piac legkisebb helyigényű minilaborja! A gép két papírtekercsből tud dolgozni - egy külső kazettás, egy hátsó, orsóra fűzött tekercs. A maximális papírszélesség 25 cm, a képek hossza 100 cm-ig tizedmilliméter pontossággal állítható a - géppel együtt szállított Noritsu EZ Controller vezérlőprogramjából.
A minilabor óránként kb 600 10x15 kép kapacitással terhelhető. Külön előnye a rendkívül gyors indulás - egy papírcsere után az első kép kevesebb, mint fél perc alatt már ki is tud jönni.
A géphez 10 rekeszes sorter tartozik.

A D705 eredeti ára 6 millió Ft (nettó) környékén van - ezt a gépet vadonatúj, a telepítés előtt beépítésre kerülő nyomtatófejjel - mindössze 2,750,000 Ft +ÁFA áron adjuk, 2 papírkazettával.
Kedves Barátunk!

Úgy tűnik, a járvány egy csöppet kegyesebb volt hozzánk, mint amit akár egy hónappal ezelőtt is vártunk. Ha minden igaz, ezekben a napokban már országosan kinyithatnak a boltok, ha odafigyeléssel is, de megindulhat az élet. Lehet lagzikat tartani, még talán az iskolai osztályok is összeröffenthetők lesznek például egy fotózás erejéig. Így talán mégsem kell a teljes tavaszi/nyári szezont lehúznunk a fajanszon.

Persze a két hónap kiesés vagy legalábbis erős visszaesés valószínüleg mindenkinek fáj és nehézzé teszi az újraindítás finanszírozását. Lehetőségeinkhez mérten (mert persze mi is erősen nyalogatjuk sebeinket) próbálunk segíteni Önnek is abban, hogy az újraindulás a lehető legjobban sikerülhessen.


Újranyitás-kedvezmény

A legtöbben, nagyon is érthető okokból, az elmúlt két hónap folyamán egyáltalán nem, vagy csak egészen minimális mennyiségben rendeltek kellékanyagot a fotónyomtatókhoz. De bár persze a forgalom durván visszaesett, a legtöbb kollégánál volt annyi fogyás, hogy a teljes üzem visszaállításához mindenképp szükségessé válik új kellékek vásárlása. Hogy ez a feltöltés valamivel könnyebb legyen, 5% kedvezményt és a szokásosnál egy héttel hosszabb fizetési haladékot adunk a május 18 és május 31 között feladott újranyitáshoz szükséges kellékfeltöltő rendelésekre.

Ha élni óhajt ezzel a kedvezménnyel, adja fel a rendelést a szokásos módon, majd lehetőleg még ugyanazon a napon a hpix@hpix.hu email címre küldjön egy üzenetet a rendelés visszaigazolásának számával (vagy ha ilyen nem áll rendelkezésre, a rendelés feladásának időpontjával), jelezve, hogy ez az a feltöltő rendelés, amire a kedvezményt érvényesíteni szeretné. A számlában azonnal feltüntetjük a kedvezményt és a módosított fizetési határidőt.

Az újranyitás-kedvezmény nem vehető igénybe projekthez rendelt árakból, illetve akkor, ha a cégnek 8 napon túl lejárt számlatartozása van a HPIX Kft felé. 
                         

Fejlesztési kedvezmény

Régi tapasztalat, hogy egy-egy válság mindig kényszerítő erő a korábbi üzleti modellek, folyamatok, módszerek átgondolására és megújítására. Sok kollégával beszélgetve látom, hogy ez most sincs másképp: sokak számára válik most bizonyossá a folyamatosan nagy forgalmat igénylő vegyszeres labortechnika fenntarthatatlansága, mások a korszerű szoftveres, részben online értékesítési formák használatának elkerülhetetlenségét ismerik fel végleg; és sokan veszik észre, hogy a házilag barkácsolt rendelőfelületek nem csak, hogy nagyságrendekkel kevesebbet tudnak, de összességében legtöbbször többe is kerülnek, mint a professzionális fejlesztőcégek által készített komplex megoldások.

Ha Ön is olyan helyzetben van, hogy hasznosnak látja üzletmenete modernizálását és ez fejlesztést igényel, most ehhez is kínálunk segítséget - nem csak a mindig rendelkezésre álló tanácsadás, közös gondolkodás, a legjobb megoldás kidolgozása formájában, hanem anyagilag is: mostantól egy hónapon át, 2020 június 18-ig minden hardver- és szoftver eszközünket szintén 5% kedvezménnyel adjuk. Így most a legsikeresebb és legjobb Epson SureLab D800 mikrolabor, vagy a DNP vagy HiTi hőszublimációs fotónyomtatók, de akár a Photo Finale vagy a DiLand szoftvercsomagok is olcsóbban szerezhetők be.

Hogy újranyitva az új feltételeknek, a megváltozott körülményeknek jobban megfelelve léphessen Ön is piacra.


Információk

Honlaprendszerünk fél éve kezdett megújítását tovább folytattuk. Régóta létezik már 'Partneroldalunk', melyen olyan információkat gyűjtünk az általunk forgalmazott eszközökről, amelyek a hivatalos adatlapokon jellemzően nem szerepelnek, de hasznosak lehetnek a mindennapi munkákhoz. Itt adunk tippeket, ötleteket akár hibaelhárításhoz, vagy épp marketinghez, de itt tesszük elérhetővé viszonteladói árlistáinkat és épp futó akciókat - vagy pl. ezt a hírlevelet is.

A Partneroldal információi eddig jelszóval védve csak regisztrált partnereink számára voltak elérhetők. Mostantól megújult formában, talán jobban, könnyebben kezelhető módon 'Tudásbázis' néven a www.hpix.hu oldal egy lapjaként bárki számára nagyon könnyen elérhető ez az információhalmaz.
Amit folyamatosan bővítünk - nagyon szívesen akár olyan témával is, amit Ön javasol nekünk.


Süt a nap, csiripelnek a madarak, nyílnak a virágok - és nyílnak az üzletek, nyílik a gazdaság. Egészségügyileg (talán egy időre) túl vagyunk a nehezén, de gazdaságilag ez még korántsem biztos. Az biztos, hogy a könnyítéseknek vége; de hogy a bevételeinket milyen gyorsan tudjuk a normál (vagy magasabb!) szintre húzni, az rajtunk múlik. Remélem, ehhez az itt leírt lehetőségek Önnek is adnak némi segítséget.
Hívjon, vagy írjon, hogy a részleteket megbeszéljük.
 


Linkek az említett témákhoz:
•Inkjet laborgépek, pl Epson SL-D800
Hőszublimációs fotónyomtatók
Photo Finale szoftvercsomag
DiLand szoftvercsomag
HPIX Tudásbázis

ui2. ha 'lájkolja' a FB-n a HPIX Kft oldalt, akkor ott folyamatosan további részleteket is találhat...
Kedves Barátunk!


Hát, ez a vírus jól belénk trafált. Arra jók az esélyek - és ezt nagyon kívánom Önnek és szeretteinek -, hogy egészségügyileg gondok nélkül átvészeljük ezt az időszakot, de gazdaságilag, mivel a mi termékeink, lássuk be, nem jelentenek alapszükségletet, már igen erősek a kihívások. Hogy visszafogottan fogalmazzunk.

Lassan egy hónap bezártság tapaszalatai után hadd adjunk néhány tippet és talán segítséget a túléléshez.


Online

Alap, hogy a személyes interakciókat minimálisra kell szűkíteni. Így, ha az Ön üzletmenete alapértelmezésben bolti értékesítésre épített, a vevők személyes elérhetetlenné válása a teljes bevétel kiesését jelentheti. Részbeni megoldást az online értékesítés kínál.

Egy önálló, teljesen egyedi online értékesítő, képrendelő, esetleg összetettebb fotós termékeket forgalmazni tudó szoftver kifejlesztése iszonyú sok pénz és rengeteg idő. Választékunkban azonban kvázi kulcsrakész, néhány nap intenzív munkával bekonfigurálható és azonnal 'hadra fogható' ilyen rendszerek találhatók. Ha egy ilyen rendszert most telepít, az nem csak a mostani karantén-jellegű időre ad esélyt a vevők eléréséhez, de a helyzet normalizálódása után minden tekintetben új lendületet adhat üzletének.

Photo Finale rendszerünk fotólaboroknak, vagy külön verzióban profi fotográfusoknak nyújt önálló, saját márkanéven üzemeltethető, abszolút profi szerkesztő/értékesítő felületet. Minden platformra - Win, Mac, Android, iOS. A DiLand szoftver kisebb fotólaboroknak kínál nagyon gazdaságos, egyszerű, de mégis kiváló megoldás képrendelő és szerkesztő felületet.

Részletes információk a programcsomagokról itt: www.hpix.hu/Szoftverek találhatók.

Minden szoftvermegoldásunkra most segítségként különleges, egyedi kedvezményt dolgozunk ki - keressen, hogy beszéljünk róla.

                           

Gazdaságos

Ha Ön fotólabort üzemeltet hagyományos, vegyszeres laborgéppel, úgy nagy valószínűséggel meghozta már a döntést a laborgép leállításáról - egy vegyszeres gépet üzemben tartani jelentősen visszaesett kereslet mellett ma aligha éri meg. Ha azonban még lennének vevői, csak épp a korábbiaknál jóval kisebb képmennyiségekre, úgy megoldás lehet elindítani a - hosszú távon alighanem amúgy is elkerülhetetlen - váltást száraz technológia felé. Hiszen egy profi inkjet vagy hőszublimációs laborgép, fotónyomtató akár egy-egy órára is bekapcsolható... készenlétben tartása szinte semmibe  nem kerül, így csökkent igények mellett is nagyon gazdaságosan üzemeltetehető. És a képminőséggel - különösen egy Epson SureLab esetén - minden vevője tökéletesen elégedett lesz.

Részletes információk a nyomtatókról itt: www.hpix.hu/Hőszublimáció és itt: www.hpix.hu/Inkjet találhatók.

Raktárunkon azonnal szállítható Epson SureLab D800 inkjet és HiTi P525L és DNP DS620 gépek állnak rendelkezésre. Amelyeket most, a válságos időszakban, egy akciós beszerzési árnak megfelelő árszinten, de a szokásos teljes szolgáltatásunkkal kínálunk. Hívjon fel, hogy kiszámoljuk, mi a legjobb megoldás.


Háttér

Minden erőfeszítés ellenére is van, hogy a legjobb döntés az üzlet ideiglenes bezárása és ezzel a költségek nagy részének lefaragása. Az elmúlt hetek tapasztalata alapján azonban néhány vevő ilyenkor is van... és őket Ön sem szeretné elveszteni.

A mi központi laborunk, melyet évek óta az Önök háttereként üzemeltetünk a képnagyításoktól a vászonposztereken át a profi fotókönyvekig és ajándéktárgyakig terjedő termékválasztékkal, továbbra is üzemel. Ha tehát Ön minimálisra csökkenti költségeit azzal, hogy boltját bezárja, de a néha beeső rendeléseit - akár automatikusan akár kézi módszerrel - továbbítja felénk, vevőit továbbra is kiszolgálhatja. Mi elkészítjük a megrendelést 1-2 napon belül, és - megállapodásunktól függően - vagy Önnek szállítjuk, vagy akár közvetlenül, az Ön nevében az Ön vevőjéhez. Egymás között pedig természetesen egy olyan viszonteladói áron számolunk el, amely lehetővé teszi, hogy Ön továbbra is keressen az üzleten, anélkül, hogy annak költségeit és kockázatát viselnie kellene.

Hívjon fel, hogy megbeszéljük és kidolgozzuk a részleteket.


Nem élünk könnyű időket. Talán a fenti ötletek mentén Ön is talál olyan megoldást, ami megkönnyítheti gazdasági helyzetét, munkáját. Beszéljünk, ha valamelyik témáról szeretne többet megtudni - de leginkább maradjunk otthon, vigyázzunk magunkra.


Őszinte tisztelettel

Diószeghy Zoltán és a HPIX csapata
Kedves Barátunk!


2020 első hírlevelében azokhoz szólunk, akik az év végi szezon tapasztalatai alapján elgondolkodtak azon, hogy a következő erős időszakok még sikeresebb bonyolításához bizony szükség lenne kisebb-nagyobb fejlesztésre. A lehetőségek rettentő széles tárházából most két olyan fotónyomtató aktualitásait mutatjuk be, melyek fotóstúdiók, rendezvényfotósok számára, de akár komoly üzletek, fotólaborok részére is bevált, népszerű választásnak bizonyultak.


A Legolcsóbb

Megérkezett készletünkre a HiTi P525L hőszublimációs fotónyomtató legújabb szállítmánya - így a piac legolcsóbb, mindössze 185,000.- Ft nettó áron elérhető üzleti használatra alkalmas ilyen eszközét akár azonnal tudjuk szállítani. És természetesen, a szükséges kellékanyagok is folyamatosan, raktárról rendelkezésre állnak.

A P525L már több éve forgalomban van, így megbízhatóságát sok ország rengeteg felhasználója megtapasztalhatta már; de a HiTi anélkül, hogy új márkajelzést adott volna a népszerű modellnek, több fejlesztést hajtott rajta végre, melyek eredményeképp a legolcsóbb már messze nem gyagyit, nem gyenge minőséget jelent. Az új P525L nyomtatók a saját, gyári kellékanyagukkal kellemes fogású, kellően vastag papírra kifejezetten nagy színtartományú képeket készítenek fényes vagy matt felülettel - úgy, hogy a kellékanyagot a felület váltásához nem kell cserélni!

A HiTi P525L optimális felhasználási területe minden olyan üzlet lehet, ahol a cél egy-két képméret teljesen (vagy nagyrészt) automatikus készítése; ahol fontos, hogy semmi vagy minimális operátori beavatkozással nagyon megbízhatóan, nagyon gyorsan elkészüljenek a nyomatok. Így akár igazolványkép nyomtatáshoz, rendezvényfotózáshoz, fotókioszkba vagy fotóautomatába, selfie-kioszkba, vagy akár egy nagyobb laborgép mellé az azonnali képek készítéséhez kiváló segítséget tud nyújtani. Mivel egy kellékanyag-töltéssel (papírtekercs+fólia) 500 db 10x15 képet tud elkészíteni, az is garantált, hogy az operátornak nagyon sokáig hozzá sem kell érnie a géphez a folyamatos működés mellett.

A HiTi külön előnye, hogy gépeihez alapértelmezésben, ingyenesen biztosít teljes funkcionalitású laborszoftvert, mellyel egy tárolóról/adathordozóról a képek kiválogathatók, megszerkeszthetők, a nyomtatási méretek megválaszthatók, és egy kattintással a csatlakoztatott laborgépre küldhetők. Külön, szintén díjmentes programmodul áll rendelkezésre igazolványképek konfigurálására és nyomtatására!
                        
A Legjobb

Az Epson SureLab D800 minden bizonnyal a piac ma elérhető legjobb üzleti fotónyomtatója. Hatalmas, nagy laborgépeket megszégyenítő méretválasztékával (5x9 és 21x100 cm közötti képméretek!), a vegyszeres laborgépeket felülmúló képminőségével egy komoly fotólabor eszközeként is alkalmazható - úgy, hogy mérete mindössze kb 30x30x30 cm és a használata tíz perc alatt tökéletesen megtanulható. És míg egy komoly minőségre, választékra és teljesítményre képes laborgép korábban csak egészen nagy üzletek által volt megfinanszírozható, a D800-at ára már egy kisebb stúdió, egy-egy ambíciózusabb fotográfus számára is elérhetővé teszi.

És működésének, fenntartásának költsége jelentősen alacsonyabb a vegyszeres laborgépekénél.

Az Epson SureLab D800 ára továbbra is mindössze 890,000.- Ft nettó. És most az Epson Order Controller LE profi laborszoftver mellett még a kifejezetten ehhez a géphez kifejlesztett nagy papírtálcát is ajándékba adjuk!Írjon vissza, vagy hívjon, ha kíváncsi arra, hogyan fejleszthetné tovább üzletét.


Őszinte tisztelettel

Diószeghy Zoltán és a HPIX csapata
ÁRAK, LOGISZTIKA

A HPIX budaörsi központi laborja profi fotográfusok valamint fotólaborok számára kínálja fotós termékek igen széles választékát a fotókidolgozástól posztereken és vászonképeken át naptárakig vagy éppen egyedi borítós vagy síkban nyíló fotókönyvekig.

 

A központi labor Photo Finale rendszeren keresztül kapott megrendeléseire érvényes árlistája az alábbi gomb alól érhető el. Ezen árak a HPIX-el rendszeres kapcsolatban álló partnerek folyamatos megrendeléseire érvényesek; egyedi, kis mennyiségű termékrendelésre a bolti árak (www.kreativfotolab.hu) vonatkoznak. Nagy mennyiségekre, hosszú távú együttműködés kialakítása esetén ugyanakkor az Árlistától eltérő egyedi árak kialakítására is van lehetőség.

 

Változások:

 

 • 2021 július 1-től a legtöbb alapanyag árának jelentős megemelkedése, a logisztikai költségek drasztikus növekedése és a Brexit hatásaként több termék vámkötelessé válása miatt számos termék esetén vagyunk kénytelenek viszonteladói árainkat is megemelni.
 • 2021 szeptember: megjelent árlistánkban az új, Peleman kötészettel készített egyszínű keményborítós fotókönyv család
 • 2022 január: árak aktualizálása; HPIX által gyártott ajándéktárgyaknál jelentősebb áremelkedés

 

 

A aktuális árlista a lenti gomb alól tölthető el.

 

Árlista viszonteladók részére


A logisztikai költségek egészen durva megdrágulása miatt sajnos 2021 november 1-től kénytelenek vagyunk megváltoztatni a még cégünk indulásakor, 2009-ben kialakított kiszállítási ajánlatunkat, mely szerint a nettó 20,000 Ft feletti értékű megrendeléseket díjmentesen, az ez alattiakat nettó 1200 Ft-ért szállítjuk megrendelőnk magyarországi telephelyére.
A 2021 november 1. után kapott megrendelések esetén a díjmentes házhozszállítás határa nettó 40,000 Ft rendelés-értékre módosul, az ennél kisebb értékű rendelések szállítási díja pedig egységesen nettó 2,000 Ft lesz.
Köszönjük megértésüket.

Sajnos, mivel az elmúlt napokban az EUR/HUF deviza középárfolyam tartósan a 360 Ft érték fölé mozdult, a májusban visszacsökkentett nagykereskedelmi árainkat kényetelenek vagyunk a mai napon 2%-al ismét megemelni.
A HPIX átlal kínált szervízszolgáltatások általános vállalási feltételei, az egyes szervízkonstrukciók leírása, az aktuális árak a lenti gombra kattintva tölthetők le (PDF).
HPIX Szervíz kondíciók
2020. április 27.
Viszonteladó partnereink részére 2020 május 1-e után központi laborunk az alábbi linkről letölthető táblázat szerinti árakon kínálja termékeit.

Árlista viszonteladók részére 2020 május 1-től

Természetesen a "normál üzletmenettől" látványosan eltérő mennyiségek esetén készen állunk egyedi árak számolására, valamint a táblázatban nem szereplő termékre is készséggel kalkulálunk árakat.


2020. április 14.
A 2020 március közepe óta megfigyelhető rendkívül nagy arányú EUR ill. USD / Forint árfolyammozgások miatt általános gyakorlatunkat, mely szerint annak ellenére, hogy a forgalmazott termékeink gyakorlatilag kivétel nélkül importból származnak, Forintban meghatározott árainkat a lehető leghosszabb időn át stabilan tartani, legalábbis ideiglenesen kénytelenek voltunk feladni. Így március 16 és április 14-e között négy alkalommal is módosítani kellett viszonteladó forgalmazásban kínált termékeink (gépek, kellékanyagok) árait. Némi öröm, hogy az árfolyamváltozáskat nem csak növekvő, de csökkenő állapotukban is követni tudtuk, így a kilengések után 2020 április 14-től áraink az előző félév áraihoz képest átlagosan 5%-al emelkedtek.


2019. Szeptember 18.

A Forint árfolyamának tartós értékvesztése miatt kénytelenek vagyunk 2019 szeptember 18-tól kalkulációs árfolyamainkat mintegy 2%-al megemelni, ami miatt importból származó termékeink árai ilyen arányban nőnek.
A mindennapi működéshez szükséges kellékanyagokat regisztrált partnereink a HPIX viszonteladói webshopon keresztül rendelhetik meg. Ha bármilyen ok miatt a webáruházon át nem lehetne rendelést feladni, úgy a hpix@hpix.hu címre küldött levelekben is fogadunk rendelést, de tekintve, hogy ilyen estben a feldolgozás nem automatikus, kollégáink bevatkozását igényli, előfordulhat, hogy a rendelés bonyolítása valamivel több időt vesz igénybe.

Az webáruházon át feladott rendeléseket, amennyiben azok egy munkanapon dél előtt érkeznek és a rendelt termékek készleten vannak, a legtöbb esetben még aznap kiszedjük, csomagoljuk, és átadjuk a futárszolgálatnak kiszállításra. Mindenképp törekszünk a rendelések lehető leggyorsabb intézésre, de nagy mennyiségre vonatkozó rendelés esetén, vagy csúcsidőszakokban (jellemzően a karácsonyi szezonban) előfordulhat, hogy az áru feladására a rendelés beérkezése után csak 1-3 nappal kerül sor.

A futárszolgálatnak (többnyire Sprinter, esetleg GLS) átadott árut a szállító szerződése szerint a következő munkanap során megkísérli kézbesíteni (Magyarország területén). Sajnos (de természetesen...) erre a "másnap"-ra a fuvarozó nem vállal garanciát, tehát - itt is különösen csúcsidőszakokban - előfordulhat 1-3 nap késés. (Több, mint tíz éves tapasztalatunk alapján azonban mondhatjuk, hogy a rendelések jó 98%-t valóban a következő munkanapon kiviszik!)
Fontos, hogy amennyiben a kézbesítési kísérlet sikertelen - Ön nem elérhető, a cím pontatlan és nem találják meg... - a futár egy következő napon még egyszer tesz kísérletet a csomag átadására. Ha ez sem sikerül, az árut visszaszállítják a feladónak (hozzánk, Budaörsre). Ez nem jó - egyrészt a visszaszállításra jellemzően csak több nap után kerül sor, így könnyen összejön akár egy hetes csúszás is, másrészt a visszaszállítás majd az újboli kiszállítás mind pénzbe kerül, amit viszont - ha a kézbesítés nem a mi hibánkból hiusult meg - kénytelenek vagyunk Önre hárítani.

A normál kiszálltás költségét abban az esetben, ha az Ön rendeléseinek az átlagos értéke (1-2 hónap távlatában) eléri a nettó 20,000 Ft-t, mi álljuk. Ha rendszeresen rendel 20,000 Ft-nál kisebb értékű csomagokat, úgy a rendelésekre nettó 1,200 Ft szállítási költséget számítunk fel.

Természetesen mód van arra, hogy az árut Ön vegye át személyesen budaörsi raktárunkban. Az ilyen igényét viszont kérjük, hogy minden egyes ilyen rendelésen konkrétan jelezze, és erősen javasoljuk, hogy mielőtt megjelenik az áruért, telefonon egyeztessünk, hogy egész biztosan rendelkezésére tudjunk állni. Ha tudunk egyeztetni, akkor viszont igyekszünk akár egészen extrém időpontokban is - hétvégén vagy akár késő este is - segíteni; nem ragaszkodunk különösen ún. "nyitvatartási időhöz". :)
Együttműködésünknek (melyet ezúton is hálásan megköszönünk Önnek is) egyik elkerülhetetlen eleme az adminisztráció, ezen belül is a legkényesebb, a számlázás.

Hogy az ezzel kapcsolatos macerát csökkentsük és a sajnos nem ritkán előforduló késedelmeket elkerüljük, egy, az ügyviteli rendszerünket feljesztő cég által elkészített fejleszésnek köszönhetően 2018 december 1-től számláinkat automatikusan egy email csatolmányaként, pdf formátumban küldjük el Önöknek (is).

Az ilyen, elektronikusan küldött számlaképek felhasználásával kapcsolatban az adóhatóságnak nincs egyértelmű állásfoglalása. Az, hogy egy számla aláírás és pecsét nélkül is érvényes, immár több éve szabály - ennek megfelelően tehát elvileg a pdf-ben elküldött és helyben kinyomtatott számlapéldány pontosan ugyanolyan érvényességű, mintha a papírdarabot postán kapnánk meg. Az egyre mindennaposabb nemzetközi kereskedelemben pedig ma már az a ritka kivétel, ha egy számlát eredeti, papírpéldányban küldenek - az elektronikus küldés teljesen általános és elfogadott, a NAV gyakorlata szerint is. Magyarországon jellemzően a helyi adóellenőr saját döntése, hogy csak emailen kapott belföldi számlát elfogadja-e minden további nélkül, vagy mindenképp kéri a szállítótól származó eredeti példányt is.

Kérjük, hogy az így elektronikusan megküldött számláinkat vételezzék be és ennek alapján teljesítsék fizetési kötelezettségeiket. Ha emellett szükségesnek látják, hogy papíron is elküldjük e számlákat, úgy kérem, hogy ezt a hpix@hpix.hu címre küldött levélben jelezzék számunkra. Aki ezt kéri, annak havonta egyszer elkészítjük és kipostázzuk az adott hónap folyamán készített számlákat - de kérjük, hogy az áru bevételezéséhez illetve az ellenérték kifizetéséhez legyenek szívesek az elektronikusan küldött számlaképet használni.
Köszönhetően az Epson környezettudatos hozzáállásának, számunkra is lehetővé vált, hogy az Epson SureLab nyomtatókhoz használt festékek elhasznált, kiürített patronjait összegyíűjtsük és azokat az Epson számára visszaküldve újra felhasználtassuk, vagy környezetre a legkevésbé ártalmas módon megsemmisíttessük őket.

Kérjük tehát, hogy e partonokat lehetőség szerint ne dobják ki a továbbiakban, hanem az összegyűlt mennyiséget valamilyen módon - pl, egy szervízlátogatás során kollégánknak átadva - juttassák el időről időre számunkra.

Köszönjük együttműködésüket e téren is!
ÚJDONSÁGOK BEJELENTÉSE

Évek óta gyártatunk egy speciális törlőkendőt, amit az általunk eladott fotónyomtatók napi tisztításához ajánlunk. Az idén kiderült, hogy a gyártás mértékben megdrágult, hogy vállalhatatlan árakat kellett volna erre az egyszerű, de fontos termékre kialakítani.

Ezért nekiláttunk megfelelő alternatívát keresni. Sok lehetőséget végigtesztelve, alaposan kipróbálva találtunk egy olyan ipari nedves törlőkendőt, mely tökéletesen megfelel céljainknak: nem foszlik, nem hagy szálakat a nyomtatók belsejében, a rajta lévő nedvesség remekül oldja, tisztítja a megszáradt festéket is; ráadaásul egyik oldala érdesített, hogy a durvább rücsköt is felszedje, a másik fínom, puha, hogy az érzékeny felületeken se okozzon gondot.

Az új törlőkendő nem egyedileg, hanem egy műanyag hengerbe van csomagolva, a gyártó saját felirataival. A hengerből felbontás után 12 hónapon át használhatók a kendők, ez időn át megőrzik nedvességüket.

Az új cikk a régi HPIX törlőkendő cikkszámán (CG146B), annál valamivel alacsonyabb áron, egy hengerben 80 kendőt tartalmazó kiszerelésben taláható a viszonteladói webáruházunkban.

HiTi P750L bevezetés
A HiTi hőszublimációs nyomtatóit nem régen kezdtük forgalmazni, de a választékukból elsőként bevezetett modell, a P525L szolgáltatásainak sokrétűségével, könnyű kezelhetőségével és talán elsősorban rendkívül kedvező árával gyorsan népszerűvé vált elsősorban rendezvényfotósok, kioszk-üzemeltetők vagy épp selfie-box építők között. E népszerűségen felbuzdulva a HiTi belépő modellje mellé most behozzuk a kategória csúcskészülékét is - és látva a gép tudását és szenzációs árát, nagyon bízunk abban, hogy a kistesóhoz hasonlóan a P750L is sikeres modell lesz a hazai piacon.

Egy hőszublimációs nyomtatótól ne várjuk el azt a képminőséget, mint a SureLab D800-tól - de számtalan olyan feladat van (amatőr képek nagy többsége...), melyekhez az általuk nyújtott minőség tökéletesen megfelelő. Ugyanakkor gyakorlatilag teljes gondozásmentességük és talán leginkább az a képességük, hogy akár hosszú állás után is kockázatmentes az újraindításuk nagyon sok felhasználási területre ezt a technológiát teszik a legjobb választássá.
A HiTi P750L e kategórián belül az egyik legjobb választás. Kielemelkedő képessége, hogy egyetlen kellékanyag-készlet (papír+fóliatekercs) akár 1000 db 10x15 képhez is elegendő - önkiszolgáló kioszkba, olyan üzletbe, ahol nincs dedikált operátor, igazán előnyös megoldás. Nagy kapacitását gyorsasága egészíti ki, hogy egy igazán termelékeny eszköz lehessen: a P525L 15mp/kép sebességével szemben a P750L majdnem egyharmaddal gyorsabb, mindössze 11mp alatt kinyomtat egy 10x15 képet (folyamatban lévő nyomtatás közben). Mindezek mellett a P750L kategóriájában a legszélesebb termékválasztékot (kellékanyagtól függően 5x15, 10x15, 15x20, 15x15...) és - egy opcionális Wifi dongle csatlakoztatásával - közvetlen nyomtatási lehetőséget kínál mobil eszközökről is. Ez utóbbi tulajdonság bulikon, rendezvényeken válik különösen előnyössé, ahol így bonyolult kiegészítő eszközök, külön számítógép beállítása nélkül, mindössze a HiTi ingyenesen letölthető Prinbiz appjának telepítésével bármilyen Android vagy iOS eszközről lehet küldeni a képeket nyomtatásra! De nem kell mondani, hogy ez egy boltban is hasznos szolgáltatás lehet.
És akkor a bevezetés: a május közepéig beérkező rendelésekre a HiTi P750L nyomtatót 269,000.- Ft +ÁFA áron, ajándék Wifi dongle-val szállítjuk! Így a piac egyik legütőképesebb hőszublimációs nyomtatója azonnal vezeték nélküli nyomtatóállomásként alkalmazható. És hiába a nagyobb kapacitás, a még jobb képminőség, a P750L kellékanyagának fajlagos költsége megmaradt a kategóriában legalacsonyabb P525L árszintjén (nettó 31 Ft / 10x15 kép)!

.

Nagy újdonságok - Epson D800, PhotoFinale szoftvercsomag, HPIX Nyomda

Az utolsó 3 év legtöbb újdonsága egy hírlevélben

 

 

Kedves Barátunk!

 

Ritka szerencsétlen időpont volt egy Partnertalálkozó megtartására június 14-e - péntek, ballagások napja, kezdődő nyaralások, még tart az iskolai és már kezdődik az esküvői fotós szezon, ráadásul olyan kánikula, hogy a szomszéd szobába nincs kedve átmenni az embernek... - így aztán külön fantasztikus köszönet annak az igen sok Kollégának, aki mégis vette a fáradtságot és megtisztelt bennünket jelenlétével!

 

Ha esetleg azonban Ön nem tudott eljönni, de mégis kíváncsi, miért tartjuk rendkívül fontosnak a mostani témákat, akkor böngéssze át ezt a - meglehetősen hosszúra nyúló, ám igen tartalmas - hírlevelet... aztán pedig ragadjon bátran telefont, hogy a további részleteket megbeszélhessük.

 

 

ÚJ mikrolab-fotónyomtató: EPSON SureLab D800

 

Az új, mostantól már rendelhető SL-D800 a roppant sikeres D700 méltó utódja. Azzal pontosan megegyező méretben - tehát a D700-nak készített helyre gond nélkül beilleszthetően - hoz számos, igen fontos újítást.

 

Még gazdaságosabb

 

A 100,000 (10x15) nyomatra, vagy kb 3 évre tervezett D700-al szemben a D800 várható élettartamát a gyártó 200,000 nyomatban, vagy 5 évben adja meg. Ezzel az új gép üzemeltetése akár 30%-al gazdaságosabb is lehet, mint a D700-é!

(Megjegyzés: konkrét, magyarországi tapasztalataink szerint már a D700 is kényelmesen üzemeltethető sokkal 100,000 nyomat felett is. A használat módjától függően ez idő alatt a nyomtató fej cseréjére szükség lehet, de a gép utána tökéletesen használható tovább. A D800 kétszeres élettartama elsősorban a nyomtatófej dupla várható működési idejét jelenti, aminek esetleges cseréje után a gépet egészen biztos, hogy igen sokáig, a megadott várható élettartamon túl is használhatjuk)

 

A D800 új vezérlésének köszönhetően készenléti üzemmódban 40%-al kevesebb, mindössze 60W elektromos energiát fogyaszt. Ez amellett, hogy közvetlen költségcsökkentést jelent, megjelenik abban is, hogy a gép még az elődjénél is (de a hasonló, 4 tintás konkurens gépnél jelentősen!) kevésbé melegszik - és így különösen szűk helyekre, bútorba beépített működés esetén eredményez kevesebb meghibásodást, hosszabb élettartamot.

 

Még kiválóbb képminőség

 

Ahogy az előd D700, a SureLab D800 is 6 színből állítja elő a kifogástalan képminőséget, a legigényesebb profiknak is tökéletesen megfelelő színárnyalatokat. A D800 azonban egy még újabb, továbbfejlesztett tinta-sorozatot, az Epson UltraChrome D6r-S tipust kapja, mely az elődjénél leginkább a zöldes és a vöröses színárnyalatokban képes még nagyobb színtér megvalósítására - ezzel pedig még fínomabb színárnyalatokat elérni pl a bőrszíneknél, tud még szebb átmeneteket megvalósítani.

 

Még rugalmasabb

 

Az eddigi öt mellett a D800-nál már egy hatodik papírszélesség is használható: bevezetésre került a 89mm széles papírtekercs is.

A minimális vágási távolságot a D800 50mm-re csökkenti le - így olyan új képméretek válnak elérhetővé, mint pl 9x5, 9x9 vagy 9x7cm igazolványképekhez vagy épp kis sorozatú névjegykártyákhoz.

Az új gyorsnyomtatás-funkció különösen rendezvényeken teszi rendkívül vonzóvá a D800-t - e funkció használatával pár másodperc alatt elkészül az első kép.

 

 

Még könnyebben kezelhető

 

Az új papír-kifűzés gomb segítségével a papírtekercs cseréjekor szükséges kifűzés az eddigi 4 munkafázisról 2 lépésre redukálódik - ráadásul két olyan lépésre, mely gyakorlatilag nem rontható el. Így a gép kezelését nyugodtan rábízhatjuk kevéssé gyakorlott segédünkre is - nem fogja, nem tudja elrontani.

Új ventillátor vezérlésének köszönhetően a gép által okozott zaj jelentősen lecsökkent. Ez pedig nehezen túlértékelhető előnyt jelent, ha nap mint nap gépünkkel, gépeinkkel egy helyiségben kell dolgozunnk!

 

Még nem drágább :)

 

A SureLab D800 máris rendelhető - ára pedig 950,000.- Ft +ÁFA (kiszállítva, telepítve, betanítással). És ebben az árban már az Epson Order Controller LE laborvezérlő program is benne van (önállóan 170,000 Ft nettó ár!), mely rendelési sorok kezelésével, termékek (csatornák) előre definiálásával, töménytelen sok képjavítási lehetőség nyújtásával teszi életünket nagyságrendekkel egyszerűbbé és hatékonyabbá.

(D700, amig a készlet tart - Order Controller program nélkül - még elérhető 650,000.- Ft +ÁFA áron!)

 

 

ÚJ Szoftverrendszer: Photo Finale

 

Ahogy lenni szokott... van egy jó és egy rossz hírünk. A rossz hír (legalábbis nekünk rossz), hogy miután sok éves igyekezettel sem sikerült megfelelő finanszírozási forrást találni ahhoz, hogy a saját feljlesztésű Creative PhotoCLoud szoftverrendszer nemzetközi forgalmazását a hozzá szükséges kellően professzionális háttérrel elindíthassuk, és így esélyt nyerjünk egy ilyen nagyságrendű szoftverprojekt költségeinek megtérülésére, a fejlesztést leállítottuk és a Creative PhotoCloud rendszert a következő hónapok során kivezetjük.

 

Ez után ahelyett, hogy egy magyar fejlesztésű termékkel, hazai innovációval próbálnánk a nemzetközi piacon sikert elérni, rövid távú gazdaságossági szempontok miatt az eddigi fejlesztésbe fektetett összegeket leírjuk és helyette egy amerikai, lényegesen kedvezőbb finanszírozási háttérrel bíró cég, így mára sokkal komplettebb rendszerét kezdjük forgalmazni a magyar piacon. Sic transit gloria mundi.

 

Ami viszont a nagyon jó hír: a Photo Finale fotós szoftverrendszer egy elképesztően profi, nagyon komplett csomag, mely teljesen új szintre tudja segíteni a fotók, fotós termékek értékesítését - és emellett olcsóbb is, mint a legtöbb olyan rendszer, mely csak egy-egy részét valósítja meg a Photo Finale teljes szolgáltatás-csomagjának.

 

 • Teljeskörű, profi online szerkesztő/rendelőprogram - ma a fotós termékek zömét online felületeken keresztül értékesítik. Hogy itt versenyképesek legyünk, elengedhetetlen egy rugalmas, bővíthető, jól konfigurálható, könnyen kezelhető rendelőfelület. A Photo Finale csomagjában e műfaj egyik legkiválóbb szereplője érhető el.
 • platformfüggetlen, kb minden eszközön - Windows, Mac, tablet, mobil - fut, működik, elérhető.
 • több, mint 6000 különböző termék adatbázisa, melyekből a nekünk kellőek pár kattintással kiválaszthatók és egyedi igényeinkre konfigurálhatók (normál képek minden méretben, üdvözlőkártyák, poszterek, kollázsok, vásznak, fotókönyvek, dekorációk, ajándéktárgyak de még üzleti termékek is...)
 • sablon alapú kreatív termék szerkesztés - egyszerűen, gyorsan, minden gyakorlat nélkül állítható elő azonnal látványos, komplettre szerkesztett műalkotás.
 • rendelés irányítás több üzlet felé vagy házhozszállítással.
 • Teljes honlap-környezet a rendelőfelülethez.
 • a termékek szerkesztő/rendelő felülete akár közvetlenül is meghívható és így az online értékesítés meglévő honlapunkba is beintegrálható, de a PF teljes honlap-megoldást is kínál, mely a termékek és szolgáltatások bemutatására igen nagy mértékben testre szabható.
 • Kioszkos rendelő program. Míg online rendelőfelületet elég sok cég kínál, olyan jó kioszk-program, amivel bolti körülmények között lehet rendeléseket rögzíteni, nagyon kevés van. Még kevesebb olyan csomag létezik, amelyben az online és a kioszkos rendelésfelvevő egy egységet képez, ami a vevők számára egy könnyen érhető, sok extra szolgáltatást nyújtó rendszerként jelenik meg. A Photo Finale ezt is teljesíti.
 • egyszerű, mégis nagyon sokat tudó felület síma képrendeléshez.
 • az online-al megegyező kioszkos felület minden kreatív termék szerkesztéséhez, rendeléséhez.
 • mindenfajta okostelefon drót nélküli támogatása, rendkívül hatékony, elegáns módon: a telefonon tárolt képek egy online felületen át tölthetők át a terminálra.
 • Online management felület. Annak ellenére, hogy a program irdatlan sok lehetőséget kínál, a legtöbb beállítás, termékválaszték, opciók, árak, képek stb. saját kezüleg, külső, és esetleg pénzbe kerülő segítség nélkül is elvégezhető. Ráadásul a webes felületnek hála, kb bárhonnan.
 • termékkategóriák, képek, leírások
 • termékek kiválasztása, engedélyeze, letiltása
 • termékparaméterek, opciók beállítása
 • árak, kedvezmények
 • rendelések figyelése, esetleg módosítása, átirányítása
 • törzsvásárlói programok kezelése
 • statisztikák, információk
 • Laborvezérlő program. A legtöbb - a PF-nél általában sokkal többe kerülő - rendelőprogram addig jut el, hogy a feladott megrendeléseket elérhetővé teszi valami webes felületen. Innentől a labor feladata a rendelések figyelése, letöltése, majd a megfelelő nyomtatás/gyártás intézése, esetleg az adott technológiához szükséges file-átalakítások elvégzése. A Photo Finale rendszerhez teljes laborvezérlő program tartozik, mely a bármilyen forrásból - online, mobil, kioszk, vagy akár más partnertől - érkező rendeléseket letölti, ellenőrizhetővé teszi, és sok nyomtatót/laborgépet közvetlenül vagy valamilyen segédprogramon át vezérleve intézi a gyártást.

 

A fentiekkel még messze nem mondtunk el mindent a PF csomagról. Nem említettük a vevőkezelési szolgáltatásokat, akciók, kedvezmények támogatását, az online fizetés hamarosan nálunk is elérhető lehetőségét, a megkezdett rendelések, de akár a képgalériák megőrzésének és helytől független felhasználhatóságának lehetőségeit, a rendelések átirányíthatóságát... és még nagy halom más csudát.

 

A Photo Finale rendszer magyar piacra hangolását ezekben a napokban is nagy erőkkel végezzük azért, hogy elsőként július elején/közepén a HPIX saját szolgáltatásaira, majd rögtön ez után minden hazai érdeklődő partnerünk számára bevezethessük a rendszert. A konfigurálás alatt lévő HPIX online programot ideiglenesen a www.hpix.photofinale.com címen Ön is bármikor elérheti, kipróbálhatja, akár rendelést is adhat fel rajta (amit egyelőre még nem teljesítünk :)) - ez mindenképp segít egy képet kapni a rendszer tudásának egy részéről.

 

Ha pedig mélyebb információt szeretne, esetleg megnézné élőben a működést, akkor hívjon vagy írjon. Július közepétől indítjuk a forgalmazást, de rengeteg részletet addig is meg tudunk beszélni.

 

 

ÚJ Szolgálatások: a HPIX Nyomda

 

Miután e hó elején üzembe állítottunk egy HP Indigo 5000 tipusú digitális nyomdagépet és mellé egy teljes kötészeti műhelyt, akár igen nagy mennyiségben is képessé váltunk hibátlan minőségú, teljesen professzionális nyomdai termékek kis sorozatú (akár egy példányos) gazdaságos elkészítésére. Fotósként a legfőbb irányt természetesen a fotókönyveknek, fotós füzeteknek, naptáraknak szánjuk, de a technológia kiválóan alkalmas szórólapok, névjegyek, akár öntapadós plakátok, vagy kisebb sorozatú - egy darabtól pár százas példányszámú - könyvek, füzetek, kiadványok készítésére. Mindezt nagyon rövid átfutással, igencsak kedvező áron.

 

Kapacitásunk legnagyobb részét Önöknek, Partnereinknek szánjuk. Olyan árakat alakítunk ki viszonteladóink felé, melyek mellett a keresett termékeket még igen szép árréssel tudják forgalmazni úgy, hogy a gyártás folyamatával egyáltalán nem kell bajlódniuk - és biztos, hogy a piacon ma legnagyobb Nagy Német Szolgáltatónál gyorsabban és rugalmasabban tudunk teljesíteni.

 

A leggyakoribb termékekre már készítettünk egy viszonteladói árlistát - ezt bejelentkezés után partneroldalunkon érhetik el. De mivel e téren a lehetséges termékek köre szinte végtelen, ha az Ön által keresett termék nem található e listában, vagy tartós együttműködést alakítana ki, amihez akár az árak akár más kondíciók tekintetében egyedi megállapodást tartana szerencsésnek, akkor beszéljünk. Nyitottak vagyunk bármi olyan konstruckióra, mely hosszú távon mindannyiunknak kedvező lesz.

HiTi P525L - a legolcsóbb profi fotónyomtató


Cégünk idén lesz tíz éves. E tíz év alatt felépítettünk egy szinte teljesnek tekinthető termékválasztékot a száraz technológiás fotókidolgozó eszközökből, de - sokak visszajelzése alapján - hiányzott egy igazán belépő kategóriájú berendezés e sorból.

Örömmel jelenthetem, hogy ezt a problémát is orvosoljuk. Elfogadva a már Magyarországon is elismertséget szerzett tajvani HiTi cég felkérését, elkezdjük a HiTi hőszumblimációs nyomtatók, kiegészítők és kellékanyagok forgalmazását. A HiTi választéka és árképzése tökéletes kiegészítője az eggyel magasabb szintet képviselő DNP hőszublimációs, majd a még komolyabb feladatokra alkalmazandő Epson és Noritsu inkjet eszközök választékának.

Első lépésben a HiTi legkeresettebb modelljét, a P525L hőszublimációs, 152mm széles tekerccsel dolgozó nyomtatóját ajánljuk szíves figyelmébe, mely egyértelműen a piac legolcsóbb profi fotónyomtatója!


Kétféle kellékanyag-csomagja 10x15 vagy 15x20 képeket (illetve fehér szegéllyel 13x18-t) készít olyan minőségben, ami a tipikus felhasználást jelentő amatőr, többnyire mobiltelefonokkal készített képekhez tökéletesen megfelelő. Hogy e manapság legkeresettebb alkalmazási területet mégjobban kihasználhassa, a P525L kiegészíthető egy apró USB csatlakozós WIFI egységgel, mely segítségével a HiTi ingyenes iOS és Android alatt egyaránt elérhető programja segítségével közvetlenül küldhetők a telefon képei a nyomtatóra!

A nyomtatót kis helyigénye - 32x36cm alapterület, 30cm magas - kiválóan alkalmassá teszi kioszkokba való beépítésre is; és mivel egy tekercs kellékanyag 500db 10x15 képhez elegendő, az is biztosított, hogy a gép kellően sokáig tudjon beavatkozás nélkül működni.

És természetesen a legjobb pont a HiTi P525L gazdaságossága: a gép ára mindössze 175,900 Ft + ÁFA (bruttó 223,393 Ft), egy doboz, 1000 10x15 képhez elegendő kellékcsomag pedig csak nettó 26,890 Ft. (2019 március 14.)

Azonnali képnyomtatás a DNP-től

Talán már Ön is megfigyelte, hogy a DNP mindig élen jár olyan ravasz, jópofa újdonságokkal, amik segítségével könnyebben lehet, több papírképet értékesíteni. Legeslegújabb igazán figyelemreméltó termékük a WPS Pro EU nevezetű kütyü...


Ez a ravasz kis szerkezet egy egyedi wifi hálózatot generál maga köré. Az ügyfelek erre csatlakozva telefonjukkal vagy akár erre képes fényképezőgépükkel pillanatok alatt átküldhetik kiválasztott képeiket a szerkezetre, melyről aztán - az Ön által engedélyezett, vagy akár teljesen automatikus módon - a csatlakoztatott egy vagy két DNP fotónyomtatón pillanatok alatt megjelenik a kiváló minőségű és jól eladható papírkép 10x15, 15x20 vagy (DS820 nyomtatóval) akár 20x25 vagy 20x30 méretekben.

És a legszebb e furfangos szerkezet ára - mindössze 79,900.- Ft +ÁFA! (nyomtató nélkül)

Ez az ár akár egy jobb eseményen azonnal behozható... de egy komolyabb üzletben is fantasztikus segítséget jelenthet a telefonos képek fogadására, melyekkel - valljuk be - mindig a küzdés, a sok extra munka van!
Újdonságok karácsonyra
ravasz kiegészítők a nagyobb forgalom érdekében!

Kedves Kolléga!

A karácsonyi szezonra idén olyan újdonságokra hívnánk fel nagybecsű figyelmét, amikkel minden extra hacacáré - különleges szoftver, speciális nyomtató vagy finiselő gép - nélkül lehet izgalmas, összetett fotós termékeket készíteni. Hogy ez miért előnyös egy fotós üzlet számára? Természetesen egyrészt azért, mert így az Ön vevői nem pontosan azzal a már jó eséllyel unásig ismert választékkal találkoznak, amit tavaly és tavalyelőtt láttak, és amit a szomszéd üzlet ma is kínál, másrészt pedig ezeken az összetett termékeken nyilván nagyobb árrést lehet elérni, mint ha csak símán képnagyításokat adnánk el...


Adventa termékek

Sok éve forgalmazzuk már a brit Adventa cég hatalmas termékválasztékának gondosan válogatott, a hazai piacra szelektált részhalmazát, mert bebizonyosodott, hogy a 'Csak adj hozzá képet' (just add photo) szlogenjük teljesen jogos: ügyesen kigondolt, kifogástalan minőségben legyártott termékeikhez csak egy normál laborgéppel, nyomtatóval elkészaített fotót kell adni, és a szó legszorosabb értelmében másodpercek alatt kész a jó áron eladható, értékes fotós termék.

Az idei szezonra, a korábban már bevált Adventa termékek mellé néhány jópofa újdonságot hoztunk:

Panoráma üvegkeret

A meglévő 13x18, 20x25, 20x30 és az izgalmas 30x30 méretek mellé behoztuk a rém látványos 20x60 cm méretű üvegkeretet. Ellentétben a szokványos fotókeretekkel, e sorozat teljesen egységes üvegfelülettel, fekete szegélyekkel rendelkezik, különlegesen elegáns megjelenést adva ezzel képeinknek. A keretek asztalra támszthatók vagy falra szerelhetők. Ha Ön Epson D700, D3000, vagy Noritsu száraz laborgéppel dolgozik, úgy a 20x60 méretet könnyedén készítheti el tökéletes minőségben - és ezzel, a 3,940 Ft (nettó) árú kerettel együtt egy nagyon látványos, nagyon izgalmas terméket kínálhat.

Karácsonyi képeslap

Sokan vannak, akiknek vagy megfelelő programjuk, vagy elég idejük nincs ahhoz, hogy a vevőik számára egyedi karácsonyi képeslapot szerkesszenek. Számukra lehet pompás megoldás a karácsonyi üdvözlőkártya-csomag. Vegyesen ezüst/fehér, kék ill. piros, kihajtható üdvözlőkártyákat adunk egy-egy fehér borítékkal az A-FC02-SG cikkszám alatt, nettó 150 Ft áron. A képeslapba egy 13x18 kép csúsztatható - és máris készen áll a perfekt egyedi képeslap, amit persze legalább 500 Ft áron tudunk értékesíteni.

Villogó képkeret

Egyedi, különleges fogyasztói igények kielégítésére lesz alkalmas karácsonyi választékunk gyöngyszeme, a Villódzó Képkeret. Mindössze 1,760 nettó Forintért máris az Ön készletén lehet a XXI század ezen furmányos találmánya, melybe egy 13x18-as képet illeszthetünk, majd a keret jobb alsó sarkát megnyomhatjuk, és az egész kompozíció máris színes villódzásban tör ki, hatalmas örömére az erre fogékony gyermek- és felnőtt vevőseregnek.

Hógömb, hóhasáb

Kétségtelen slágercikke a téli szezonnak a hógömb & társai. Az A-ADS08 cikkszámú hógömb 963 Ft-os árával lehet, hogy nem a legolcsóbb ilyen cikk a piacon, de jó eséllyel az egyik legjobb minőségű. Fém talapzata, kétoldalas kivitele nagyon valószínű, hogy az Ön üzlete előtt is tumultuózus jelenetek okozója lesz a magukról már-már megfeledkező módon a termékre vágyakozó vevők által.
Ha viszont még azt a munkát is meg óhajtaná takarítani, mellyel a fotókat a gömb által kívánt formára vágja, ajánljuk az A-GBSG46 cikkszámú "Hóhasábot", amibe a 10x15 képet két másodperc munkájával lehet beilleszteni, és az akril-jellegű előlapnak hála máris hullik a műhó szeretteink fényképe előtt.

Az Adventa termékek immár készletünkön figyelnek, várják rendeléseiket, melyeket a szokásos gyorsasággal és rugalmassággal teljesítünk.


Unibind termékek

A mostani szezonban vezetjük be az Unibind fotós termékeinek szintén alaposan kiválogatott választékát. Még e hónap folyamán várjuk az első szállítmány beérkezését - márpedig ebben olyan cikkek lesznek, melyek könnyen lehet, hogy épp az Ön üzlete számára adnak további lendületet.

Az általunk választott Unibind termékek az ilyenkor legkeresettebb prémium-termékek, fotókönyvek és naptárak öszeállítását teszik lehetővé minden külső segédeszköz, különleges gép nélkül - és természetesen különleges tudás vagy sok idő ráfordítását sem igényelve.

Öntapadós Fotókönyvek
       
10x15 és 15x20 méretű fotókhoz jelenünk meg piros, fekete, illetve grafitszürke árnyalatú, 6 lapos előre bekötött könyvekkel, melyek oldalain és a címlapon a fotók méretének megfelelő öntapadós felület található. Így nyomjuk ki egyszerűen a 13 képet és ragasszuk be az egyes oldalakra őket - kb 5 perc alatt kész egy egyszerű, de valóban nagyszerű fotókönyvecske. Ha egy 13 darab, 10x15 méretű képet tartalmazó ilyen fotókönyvet 3490 bruttó forintért, az ugyanennyi 15x20 könyvet 4990 Ft-ért árusít, úgy azon nagyon kellemes árrést realizál és vevője el lesz kápráztatva az újszerűségtől és kreativitástól.


Öntapadós naptár
  
A fotókönyvhöz hasonló elven működik az Unibind gyors naptár-alap: csak nyomtasson ki 13 darab 15x20(álló) képet egy havi lapozós naptár lapjaiként. Ezeket a lapok aztán az öntapadós fülek pár perc munka révén profi, spirálozott lapozós naptárrá avanzsálnak, melyeket természetesen a 13 lap és az 1193 nettó ft árú alap összköltsége felett igencsak egészséges árréssel lehet eladni.

Nos, reméljük, sikerült némi inspriációval szolgálni... de természetesen ezen újdonságok mellett igen széles választékban érhetők el további kifinomult cikkeink, melyekkel a vászonposzterek, kasírozott képek, fotókönyvek, ajándéktárgyak készíthetők el a leggyorsabb, leghatékonyabb módon. Minden termékünk megrendelhető a webáruházunkon át, vagy nyugodtan írjon, ha bármi más módon segíthetünk.
Kedves Kolléga!

remélem, Önt is elérte az az óvatos optimizmus, ami mostanában üzletágunkat áthatja. Az elmúlt hónapokban hazai partnereink többsége egészséges üzletmenetről, legtöbbször hosszú évekre visszamenőleg rekordnak számító forgalomról számol be és a közelmúltban lezajlott nemzetközi találkozón is az európai, hozzánk hasonló nagyker funkciót betöltő cégek is a normál képkidolgozás iránti igény látható növekedéséről meséltek szinte minden országból. Az pedig, hogy a kreatív termékek már a forgalom felét képesek hozni, annyira magától érthetődő Európában és lassan már itthon is, hogy a hangsúly már nem a "legyen/ne legyen helyi gyártás", "kell-e a kioszkos rendelésfelvétel" kérdés körül forog, hanem az újabb és újabb (időnként egészen perverz és erőltetett...) termékek bevezetésére helyeződött.

Ebben a légkörben jelentett be a közelmúltban alaposan átszervezett, a fotós piac iránti elkötelezettségét számos új befektetésével is megerősítő Noritsu néhány olyan újdonságot, ami egészen bizots, hogy a hazai piac, talán konkrétan az Ön számára is igencsak érdekes lehet.

A száraz technológiás Green minilabor sorozat legújabb tagja az elődök legjobb tulajdonságait, a rajtuk nyert tapasztalatokat gyúrja egy egészen kiváló laborgépbe.


A ma minden vitán felül állóan legkiválóbb Epson Inkjet technológiára épülő nyomtatási rendszer a piac legjobb képminőségét tudja nyújtani teljesen egyenletes, megbízható módon. A laborgép legtökéletesebb kihasználását biztosító EZ Controller szoftver például alapból kinál egy 'AgX mode' beállítást, mellyel egyebek mellett a tintasugras gép elérhető színtartományát kissé leszűkítve, a kontrasztokat finomítva "lebutítja" a gépet a vegyszeres laborgépek képminőségére - ha valaki azt szokta meg, bármi ok miatt a vegyszeres gépek tónusaihoz ragaszkodik, gond nélkül megkaphatja azt a Noritsu száraz laborgépekkel is.

Akár 1440x1440 dpi, tűéles felbontás választható a képek nyomtatására - olyan színekkel, kontrasztokkal, élességgel, ami a ma már alapnak számító iszonyat magas kontrasztarányú és élénkségű monitor-, TV- vagy telefon-kijelzők képminőségére hajaz.
A Noritsu sok évtizedes tapasztalával tervezett mechanika és elektromos rendszer abszolút megbízható, robosztus, rendkívül hatékony üzemet tesz lehetővé. Egyetlen más laborgéppel nem érhető el ennyire gyors indulás, nem biztosítható ennyire gyors nyomtatás egy média-csere után - és egy forgalmas üzletben, ahol a vevők sok eltérő méretet, papírfelületet rendelnek, ez biztosítja az igazán hatékony, eredményes munkát. 670 10x15 kép/óra nyomtatási sebességével a gép a mai igényeknek megfelelő, igazán terhelhető nagykapacitású eszköz tud lenni.
Két papírtekercses elrendezése szintén a legnagyobb hatékonyságot és kényelmet szolgálja. A hátsó, akár 305 mm széles papírt is befogadni képes tartó orsós kivitelű, amivel megtakarítható újabb papírkazetták beszerzése. Az első tartó kazettás, ami viszont a média villámgyors cseréjét teszi lehetővé - így az egyik kép elkészítése után egy másik méret, másik papírfelületen, másik médából már egy percen belül is kijöhet a Green IV-ből!
A száraz technológiás képalkotás, nem lévén korlátozva a levilágítás mérethatáraival, gyakorlatilag bármilyen hosszúságú képek készítését engedi. A Green IV az EZ Controller programon át akár 1,7m hosszú panorámaképek készítésére is alkalmas!

A Green IV megörökölte a roppant sikeres D705 méretgazdaságosságát: a Green IV is elhelyezhető mindössze 0,46 m2 területen! És ugye nem kell hozzá sötétraktár, vegyszertároló, vízvezeték, csatorna, három fázis...

Mint a többi Noritsu géppel, a Green IV-el is komplett megoldást kapunk, nincs szükség akár sok százezerért vezérlőprogramot vásárolni. Az EZ Controller, a Noritsu rendkívül sokat tudó laborprogramjának legújabb verziója alapértelmezésben része a konfigurációnak.

...és bár látjuk, hogy az új Green IV képminőségében, rugalmasságában, kezelhetőségében messze veri, teljesítményével legalábbis azonos szinten van a legtöbb komoly vegyszeres laborgéppel, az ára azokénál jelentősen alacsonyabb! Teljes kiépítésben - 2 tekercs, szoftver, szorter egység - a rendszer ára kevesebb, mint nettó 9.5 millió Forint!
Műanyag kártya nyomtatás - személyre szabott, kétoldalas, azonnal!

A DNP néhány hónappal ezelőtti bejelentésének megfelelően e hónaptól már elérhető, és a lehető legjobb áron rendelhető a szabvány- (hitelkártya-) méretű múanyag kártyákat kifogástalan fotóminőségű kétoldalas nyomattal szeményre szabó Fargo DTC1250 kártyanyomtató, természetesen a hozzá tartozó kellékanyagokkal együtt.

Különleges névjegyek, tagsági kártyák, meghívók, hűségkártyák, ajándékkártyák készíthetők monstantól az Ön üzletében is, akár egyetlen példányban, teljesen személyre szabott formában is. Mindezt pedig igazán gazdaságosan - a teljesen üzemkész, Windows alól meghajtható nyomtató nettó 380,000 Ft alatti áron érhető el, egy kétoldalasan, színesben megnyomott műanyag kártya önköltsége pedig - a tőlünk származó kellékanyagokkal - 100 Ft alatt tartható!

És a hab a tortán: a DNP SnapLab önkiszolgáló kioszk szoftvere immár közvetlenül meg tudja hajtani a Fargo kártyanyomtatót, és a felhasználói felület széles választékban kínál kártyasablonokat, melyeket a vevőnk saját képeivel, saját felirataival tud rém könnyen személyre szabni. A SnapLab+ szoftver a már meglévő, DS620 fotónyomtatóval üzemelő eszközökre befrissíthető, ha vásárol hozzá egy kártyanyomtatót; vagy 400eFt alatti áron tudjuk szállítani a DNP Tmini terminált érintőképernyővel, médiaolvasóval és a SnapLab+ szoftverrel. Ezen összeállítással pedig a kártyanyomtató mellett egy DNP DS620 fotónyomtatót is meghajtva igazán ütőképes önkiszolgáló szolgáltatást alakíthatunk ki!


A nyomtató használatához kellékanyagként mindössze egy festékszalag-kazettára van szükség, mely a hőszublimációs nyomtatás fóliái mellett a nyomtató tisztításához szükséges megoldást is tartalmazza. Nyomtatandó médiaként szabványméretű (85,6 x 37,7 mm), CR80 kártyákat forgalmazunk - ezek használatával egy műanyag kártya nyomtatásának önköltsége nettó 100 Ft alatt tartható.

A Fargo plasztikkártya-nyomtató és az őt közvetlenül kezelni tudó önkiszolgáló szoftverfelületet nyújtó DNP SnapLab+ adatlapját itt nyithatja meg
Öntapadós posztervászon

Sokan, viszonteladók és vevők is, kérdeztek bennünket az elmúlt években, nincs-e megoldásunk öntapadós anyagok készítésére. Nos, eddig nem volt, de nagyon büszkén jelenthetem, hogy ez a helyzet megváltozott!
Egy angol beszállítónk egészen különlegesen kiváló termékével bővítettük válaszékunkat: a 24" és 36" (61 és 90 cm) szélességben, 30.5 méteres tekercsekben elérhető YouTac öntapadós vászon normál, vízbázisú festékkel dolgozó poszternyomtatókkal használható. Az erre a médiára készített nyomat hibátlan fotóminőséget ad - kívánságra akár egyedi színprofilt is készíthetünk. A kész képet pedig kb bármilyen felületre felragaszthatjuk az öntapadós anyagoknál megszokott módon, a hátlapot védő felület lehúzásával - de ami a legizgalmasabb, hogy az anyag könnyen el is távolítható a felület károsítása nélkül!!!

Az anyag ára természetesen valamivel magasabb, mint a "síma" fotópapír vagy vászon ára (kb 2,000 Ft/nm-re adódik), de ha azt nézzük, hogy pl egy 60x90 cm-es öntapadós poszter 2000 Ft-os önköltséggel készíthető el egy Epson T sorozatú nyomtatóval, akkor már érezzük, hogy mekkora üzleti lehetőség nyílik meg ezzel nem is csak a magán, hobbifelhasználók, de a kis szériás marketinganyagok, vagy akár egyedi címkék készítése piacán is!


10x15 hűtőmágnes pillanatok alatt, fillérekért

Stabil a kereslet hűtőmágnesek iránt - pontosabban olyan megoldások iránt, melyek révén legérdekesebb saját fotóinkat a hűtő fémfelületére cuppanthatjuk. Minden eddiginél hatékonyabb és egyszerűbb megoldást mutatunk most be: A-FMMG46 cikkszámon mindössze 120 Ft nettó áron elérhető 10x15 öntapadós mágnesfelületre kb 10 mp alatt dolgozható fel egy tetszőleges laborgéppel, nyomtatóval készített kép - és kész a 10x15 méretű hűtőmágnes. Fillérekbe kerül, de nagy érték, jó áron adható el.
A 2017 október 25-i partnernapunkon mutattuk be a DiLand szoftvercsomagot, mely olyan fotólaborok, üzletek számára tűnik optimális megoldásnak, akik szeretnének önkiszolgáló (kioszkos) és/vagy online rendelésfelvevő felületeket, esetleg szeretnének belekóstolni a kreatív fotóstermékek világába, de alapvetően szeretnék megtartani a jelenlegi infrastruktúrájukat és a jelenlegi munkafolyamataikat sem óhajtják alapvetően megreformálni.

A DiLand szoftvercsomagot néhány jellemzője kiemelten alkalmassá teszi az ilyen területekre:

- komponensei bármilyen (alap-specifikációnak eleget tevő) számítógépre telepíthetőek, nem igényelnek egyedi hardvert - így a bevezetéséhez nincs szükség hardver-beruházásokra

- a termékek szabadon, a programból konfigurálhatók - így a jelenlegi termékválaszték nagy valószínűséggel fenntartható, és a meglévő infrastruktúra lehetőségeihez illesztett módon bővthető

- az egyes komponensek igen nagy mértékben egymástól függetlenül is telepíthetők; lehet pl csak online klienst telepíteni helyi kioszkok nélkül, vagy pl lehet helyi rendelésfelvevő terminálokat telepíteni központi egység nélkül is.

- a központi rendeléskezelő modul ("Studio") Standard és Creative verziója lehetőséget ad rendelések helyi, az operátor által történő rögzítésére. Így nem feltétlenül kell vevőinket egy önkiszolgáló terminálhoz küldeni, ha inkább vannak ahhoz szokva, hogy rendeléseiket az operátor rögzíti, e verzióval ez könnyen megoldható.

Természetesen a fentiekből következő nagyfokú modularitás és konfigurálhatóság következtében a program üzembe állítása, bekonfigurálása, folyamatos karbantartása bizonyos szakértelmet és nem kevés munkát igényel.A programcsomag demo verziója szabadon letölthető és kipróbálható. A demo verzió az "éles" csomag minden funckióját tudja, minden kipróbálható rajta; csak a kimeneteken, a ténylegesen vagy virtuálisan nyomtatott képeken egy hatalmas "Printed by DiLand Kiosk" felirat fog ékeskedni.

o             a kioszk és a Studio (vezérlőprogram) bármilyen Win Vista-nál újabb oprendszer alá és telepíthető. Feltétel a .NET keretrendszer megléte – ha ezt a program nem találja, installáláskor szól. Ha ez lenne, a .NET-et innen: http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=17718 lehet letölteni és telepíteni.

o             a Kiosk Creative rendelésfelvevő program telepítője innen: http://server.fiteng.net/files/DiKiosk_Demo_Online.exe

o             a Studio vezérlőprogram innen: http://server.fiteng.net/files/DiStudio_Demo_Online.exe tölthető le.

o             mindkét programban az ESC billentyű megnyomásával lehet a konfigurációs menübe jutni,. ahol a Beállítások pont alatt lehet bekonfigurálni a rendszert.

o             a webes rendelőprogramot ezen a linken http://dilandweb2.fiteng.net/fitengdilandhomeweb/index.html?hpix lehet kipróbálni. Ez egy, a HPIX-hez beállított rendszer, nem éles adatokkal; alkalmas viszont a funkciók, lehetőségek megnézegetésére, kipróbálására.

TECHNIKAI INFORMÁCIÓK, SZERVÍZ

Egy 2021 január 1-vel életbe lépő Kormányrendelet előírja, hogy a 100,000 ill. 250,000 Ft-nál magasabb árú termékek jótállása legalább 2 ill. 3 év legyen.

Fontos meghatározni, hogy e rendelet kire vonatkozik, milyen tranzakciók esetén kell a fenti, a gyártó által nyújtottnál hosszabb időre szóló jótállást biztosítani. A Kormányrendeletben foglalt jótállás jogosultja kizárólag fogyasztó lehet. A Polgári Törvénykönyv 8:1§ (1) bek. 4. pontja a következők szerint határozza meg a fogyasztó fogalmát: szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy.

Mindezekből következően a magasabb árú termékekre előírt 2 ill. 3 évre növelt időtartamú jótállás csak abban az esetben illeti meg az eszköz vásárlóját, ha az eszközt magánszemélyként - tehát nem ÁFA visszaigénylésre jogosító, adószámot feltüntető számlával - vásárolta meg és az eszközt nem szakmájának, foglalkozásának gyakorlásához, nem üzleti tevékenységéhez használja.

Így a HPIX által adószámmal rendelkező vállalkozó számára értékesített eszközökre továbbra is a gyártó által nyújtott (többnyire 12 hónap) garanciát biztosítjuk. Abban az esetben tudunk 2 ill. 3 év garanciát tartalmazó ajánlatot adni valamely általunk forgalmazott eszközre, ha Ön a berendezést magánszemélyként, adószám nélküli, természetes személy nevére kiállított számlára vásárolja, ÁFA visszaigénylése nélkül.


Mint minden olyan eszközhöz, mely a piacon eléggé népszerűvé válik, az általunk forgalmazott Eposn és Noritsu száraz technológiás laborgépekhez, fotónyomtatókhoz is fel-feltündeznek utángyártott kellékanyagok. Mivel az utóbbi időben Magyarországon is megjelentek néhányan ilyen tintákat ajánlani, fontos, hogy ezúton tájékoztassuk T. Partnereinket ezzel kapcsolatos állspontunkról, melyet részben saját tapasztalataink, részben a gyártó cégek leghivatalosabb állásfoglalásai ill. szerződései alapján alakítottunk ki.

 

 • Az általunk forgalmazott professzionális injet fotónyomtatókban az Epson által fejlesztett micro-piezo nyomtatófej működik. E nyomtatófejek rendkívül érzékeny, igen kifinomult berendezések, melyeket az első lépéstől fogva a rajtuk átáramló folyadék (festék) tulajdonságainak nagymértékű figyelembevételével terveztek. Olyan festék 'rászabadítása' a nyomtatófejre és a folyamatos festékellátást biztosító kiszolgáló rendszerekre, mely a gyártó által nem lett tesztelve, igen nagy eséllyel a festékrendszer és/vagy a nyomtatófej időelőtti eltömődéséhez, nem megfelelő festékellátáshoz, nagy valószínűséggel az érintett alkatrészek tönkremeneteléhez vezet.

 

 • A nyomtatófej az inkjet laborgépek messze legértékesebb komponense (a nagy laborgépeken ez 1,2 - 2 millió Forint, a kis /D700/D800/ nyomtatókon közel 100eFt); melyhez adott esetben a festékellátó rendszer (szivattyúk, szelepek, csövek....) is még többletként hozzáadódhatnak. A gyártók leghatározottabb utasítása szerint a nem eredeti festékek használata a gép garanciájának azonnali elvesztését vonja magával - így ez után minden alkatrész cseréje, a munkadíj és kiszállási költség a gép tulajdonosának költsége lesz.

 

 • Az Epson attól kezdve, hogy a HPIX megjelentette gépeit és kellékanyagait választékában, a magyar piac felé egyedi, különlegesen kedvező árakat biztosít a kellékanyagokra. Ezek az árak a legtöbb esetben konkrétan versenyképesek a nagyon kockázatosan felhasználható utángyártott anyagok áraival, különösen, ha a teljes képet vizsgáljuk: a HPIX-tól többnyire egyetlen nap alatt, szállítási díj nélkül, Forintban, utólagos átutalással lehet vásárolni; míg a legtöbb külföldről származó utángyárott termékből nagyobb mennyiséget kell egyszerre rendelni, fieztni kell a szállításért, és többnyire devizában - árfolyam- és váltási veszteségek felvállalásával - előre kell a vételárat kifizetni.

Így jellemzően az utángyártott kellékek haszna még akkor sem különösebben gazfdaságos, ha a gép meghibásodásának igen nagy kockázatát nem is vesszük számításba.

 

Az immár százas nagyságrendben a piacon lévő inkjet mikro- vagy minilabor gépek üzemeltetése során nyert tapasztalat azt mutatja, hogy a nyomatminőséggel kapcsolatban esetleg felmerülő problémák túlnyomó részét a nyomtatófejre jutó szennyeződés okozza. Az ilyen szennyeződés származhat az átlagosnál porosabb környezettől, de legnagyobb eséllyel a behelyezett média, a papírtekercs visz magával olyan porszemcséket, amik a festék útjába kerülve látható pöttyöket, csíkokat okozhatnak a képeken.

E probléma megelőzésére három rém egyszerű tanáccsal szolgálhatunk.

1. A papírokat tároljuk amennyire csak lehet, pormentes, szobahőmérsékletű helyen. Fontos a tárolóhelyiségben (és a nyomtatók üzemelési helyén) a levegő páratartalma - ha ez az optimális 40-70% tartományból tartósan kilóg, úgy érdemes vagy más helyet keresni e célokra, vagy mesterségesen befolyásolni a páratartalmat. A gyári csomagolásokból kibontott papírtekercseket legalábbis mindig a nylon zsákba alaposan visszacsomagolva tartsuk, de ideális a kvázi légmentesen záródó tárolódoboz lenne. Ilyen az EPSON kínálatából C12C890861 cikkszámon HPIX-tól is rendelhető - de megteszi e célra a barkácsáruházakban időnként lényegesen olcsóbban beszerezhető, jól zárható műanyag tárolódoboz is.

2. A papírtekercseket használat előtt, amennyire lehet, portalanítsuk. Nyilván nem a papír felületét érjük el, hanem a tekercs oldalait. Ezeket egy nedves (éppenhogy nedves, ne vizes ruhával törölgessük le; vagy használhatjuk a kereskedelemben kapható „boholytalanító görgőt” is, melynek az enyhén tapadó felülete leszedi a papírport.E "trükkökkel" csökkenthető a gépbe kerülő papírpor mennyisége, ami a tekercsek méretrevágása során, a papír szélén (sorja) keletkezik.

3. Erősebb használat esetén legalább naponta, kisebb terheléseknél kb hetente töröljük át a gépek elérhető papírútját, a görgőket a nedves de nem foszló tisztítókendővel (HPIX cikkszám 100 darabos csomagra CG146B). Természetesen ennek során nagyon vigyázzunk, hogy ne sértsük meg a kendővel az esetleg útban lévő finom szenzorokat, érrzékelőket, papírvezetőket, vagy a letörésük miatti káromkodásunkkal a környezetünkben lévő hölgyeket.automatikus készítése; ahol fontos, hogy semmi vagy minimális operátori beavatkozással nagyon megbízhatóan, nagyon gyorsan elkészüljenek a nyomatok. Így akár igazolványkép nyomtatáshoz, rendezvényfotózáshoz, fotókioszkba vagy fotóautomatába, selfie-kioszkba, vagy akár egy nagyobb laborgép mellé az azonnali képek készítéséhez kiváló segítséget tud nyújtani. Mivel egy kellékanyag-töltéssel (papírtekercs+fólia) 500 db 10x15 képet tud elkészíteni, az is garantált, hogy az operátornak nagyon sokáig hozzá sem kell érnie a géphez a folyamatos működés mellett.
D700-as befűzési hiba: ritkán, de előfordul, hogy kifűzés után, mikor befűznétek az új papírt, nem tudjátok ledugni a torkán a gépnek a papírt, nem villan fel a kis led. Ilyenkor a papírtálca bal oldalán lévő szürke tekerőt kell ismét tekergetni, hogy szabaddá tegye a papír utat. Addig tekergessétek, amíg nem lehet belevezetni a papírt.

D700 befűzési hiba v2: Ha egy méretet többször használ az ember, a gépben hajlamos megkopni a hátsó ajtóban található papírvezetés. Ilyenkor ezt az ajtót egy elegánsnak nem mondható, de annál inkább praktikus, cellukszal kell rögzíteni a gép tetejéhez. Ez a pár milliméter életeket menthet addig, amíg az ajtót ki nem cseréljük.


 • Ha a nyomtató két nyomtatás között sípol, és azt az üzenetet küldi a számítógépen, hogy clogged nozzles detected, de Nozzle check nyomtatása után minden rendben, a következőket tedd:
 • nyisd ki a tetejét, és a baloldalon keresd a szivacsos alkatrészt (Aid cap). Kesztyűt használj, mert festékes lesz a kezed.
 • 2. itasd fel a Hpix-es kendővel a felgyülemlett festéket.
 • 3. csukd vissza a tetejét és mehet a nyomtatás tovább.

 

 • Ha sokat cserélgeted a papírt, 2 hetente ellenőrizd a papírpor lerakódást a papírúton.

 

 • Az Epson által a nyomtató várható élettartama által jelzett 100.000 nyomat nem az első meghibásodásig kinyomtatott képek számára vonatkozik. A gép ez időn belül is meghibásodhat. A gép kevésbé szerviz igényes, ha napi használatban van.

 

 • Papír befűzésénél a belső papírvezetőt is a megfelelő méretre állítsd, mert a papír elmozdulhat oldalirányban és elakadást eredményezhet.

 

 • USB 3.0-ás kábelt és/vagy USB hosszabbítót ne használj a nyomtatóhoz

 

 • Napi első bekapcsolás után érdemes egy Nozzle Check-et nyomtatni.

 

 • Ha hibát észlelsz, először ellenőrizd a tintaszinteket, és ha egyik sem felkiáltójeles, futtasd a Diagnostic Cleaning-et. Ha már felkiáltójeles valamelyik festék, kérlek a tisztítás megkezdése előtt cseréld azt.

 

 • Ha a vezérlő szoftver már felkiáltójellel jelzi, hogy a tintapatron közel van a kiürüléshez, NE használd sokáig így! Ha a patronből ténylegesen elfogy a tinta, a pumpa, ami a tintát szívja a fej felé, olyan vákuumot tud generálni, a nyomtatófejre kerülve annak finom felületét fizikailag el tudja torzítani, tönkre tudja tenni. Ezt pedig már csak a fej cseréjével lehet javítani!

 

 • Ha a figyelmeztető fények közül
 • az első világít: valószínüleg valamelyik záróelem nincs a helyén, nem tud nyomtatni.
 • az első kettő világít: kifogyott a papír, vagy papírelakadást észlel
 • három világít: legnagyobb valószínüséggel a túlfolyótartály (maintenance tank) telt meg, cserélni kell.
 • Mindig ellenőrizd, hogy az alsó papírtálcából való töltésnél a papírvezetők pontosan a papír szélénél vannak-e.
 • USB 3.0-ás kábelt és hosszabbítót ne használj a nyomtatóhoz.
 • Napi első bekapcsolás után érdemes egy Nozzle Check-et nyomtatni.
A Noritsu eszközök egyik komoly előnye, hogy minden minilabor vezérlésére a cég egyetlen, nagyon jól kitalált, bődületesen sokat tudó vezérlőprogramot, az EZ Controller-t adja. (Ráadásul külön díj nélkül, a laborgépekkel együtt alapértelmezésben.) Ez az egységesség nagy előnyt jelent azok számára, akik Noritsu gépről váltanak Noritsu gépre; ám jár bizonyos kockázattal is.

Az EZ Controller program ugyani alapértelmezésben a hagyományos, vegyszeres laborgépek színkezelésére van paraméterezve. Mivel pedig a száraz technológiás, Inkjet minilaborok (a D705, Green II, III és IV) a vegyszeresnél láthatóan nagyobb színteret tudnak megjeleníteni, szebb kontrasztokat, élénkebb színeket tudnak nyomtatni, e modern laborgépek felé az EZ COntroller alapértelmezésben használata lebutítást jelent - nem használjuk ki a gépet tényleges tudását.

De természetesen néhány egyszerű lépéssel az EZ Controller átparaméterezhető úgy, hogy az a száraz gépünk teljes tudását kihasználja és ezzel eddig nem látott szépségű képeket tudjunk vele készíteni.

Az alábbiakban egy tőmondatos, lépésenkénti leírást adunk arra, hogyan kell ezt az átparaméterezést végrehajtani.


Noritsu EZ Controller Color Management beállítása

Controller main display: F

Management Tool:

System management:

Image Processing Settings

Color management Settings

Ezeket a beállításokat célszerű alkalmazni inkjet Noritsu vezérléshez:

Input Profile beállítás

Monitor Profile Setting

Ha van a monitorhoz saját profil, akkor azt töltsük be és válasszuk ki. Ha nincs akkor ON(sRGB), de semmiképpen se OFF.

Printer Profile Settings

Vissza egy menüvel az Image Quality Switch-be

A képminőséget két paraméterrel állíthatjuk. Az Image Quality preference Standard értékét ajálnjuk általában, míg a Soft/High saturation mód a sötétebb bőrtónusok látványosabb megjelenítéséhez jó. Az Image Quality type értékét a Media táblán Type 6-ra állítva kapjuk a legjobb eredményt.

Master DSA beállítás:

Granininess Suppression (k.b a szemcsézettség csökkentése/megszüntetése)

Ennek az értéknek a pozitív irányba történő állítása akkor ajánlott, ha az állomány telefonnal, készült, netről letöltött kép, vagy kicsi felbontású. A kép élessége csökken.

A 0 érték a professzionális képek készítéséhez javasolt.

Ezt célszerű az egyéni igényekhez mérten beállítani. 

Ha el akarunk térni az alap Master DSA beállítástól, azt képenként is megtehetjük, az egyedi DSA beállítás alkalmazásával:

Print Channel beállításban

Minden alkalmazott csatornánál állítsuk be:

A High Definition + SGS beállítás némileg lassítja a nyomtatást, azonban jelentősen növeli a minőséget.
A HPIX által forgalmazott fotóvásznak tökéletes minőséget adnak az Epson T sorozatú (T3200, 5200) poszternyomtatókön és az eredmény kiválóan és tartósan feszíthető a kínálatban szereplő vakráma-megoldásra.
Ahhoz, hogy a T nyomtatókon e vászonra elérjük a legjobb eredményt, tapasztalatunk szerint a nyomtatón és driver nyomtatási beállítások pontjában is a "Premium luster" médiatipust érdemes kiválasztani..
 • Figyeljük a tintaszinteket, mert nagyon alacsony szintnél már levegő is kerülhet a rendszerbe és nyomatminőségi problémákat okoz. Sőt akár fejproblémákat is okozhat, ami a fej cseréjéhez vezethet.

 

 • Az L1800 (manuális) kétoldalas nyomtatási beállításban NEM engedélyez szegélymentes nyomtatást. Ha tehát szegélymentes fotókönyvet szeretnénk nyomtatni, akkor a US Letter méretet (22x28 cm) kiválasztva egyoldalas nyomatot kell beállítani, és kézzel kell a páratlan, majd a páros oldalakat külön nyomtatásra küldeni.
Gyors fotókönyv készítéséhez négy hozzávalót ajánlunk:

1) Olyan szoftver, amivel könnyen, gyorsan megszerkeszthető a fotókönyv.

2) Epson L1800 nyomtató, mely alkalmas arra, hogy igazán kiváló fotóminőségben, kézi megfordítással kétoldalasan megnyomtassa a fotókönyv lapokat.

3) Megfelelő méretű és anyagú papírok, melyekre az L1800 az elvárt minőségben, kétoldalasan tud nyomtatni.

4) Méretben a szerkesztőprogramhoz és a kétoldalas papírhoz illeszkedő gyors kötést lehetővé tevő fotókönyv borító.


Szoftver témában a legjobb megoldás Photo Finale programrendszer.  Ennek kioszkos és otthoni klienseivel tökéletesen megszerkeszthetők a méretekben minden más komponenshez illeszkedő fotókönyvek, melyek aztán az L1800 nyomtatóval kinyomtathatók, akár szegélyek nélkül is.

Papírként a webáruházból rendelhető SM_222801G illetve SM_303001G cikkszámú, fényes felületű speciális papírokat ajánljuk - ezek 50 íves kiszerelésben rendelhetők pontosan olyan méretekben, amikre a CPC programban szerkesztett könyvek pontosan méretezve, hibátlan minőségben kinyomtathatók.

A megfelelő eredmény eléréséhez fontos, hogy az L1800 nyomtató meghajtóprogramjában a következő beállításokat eszközöljük:

* Papírméret: Letter 8,5 x 11"
* Keret nélkül: bejelölve
* Papírtipus: Epson Premium Semigloss
* Minőség: Szokásos.

Fotókönyv borítókat a webshopunkból meglehetősen széles választékból válogathat. Válassza ki a "Rugós Fotókönyv borítók" termékkategóriát és a teljes lista feltárul. Háromféle elrendezés - 22x28 fekvő, 22x28 álló és 30x30 cm -, kétféle anyagminőség - vászon és bőr bevonat -, kétféle kiszerelés - ablakkal és ablak nélkül -, valamint rengeteg színvariáció választható. A könyvboríatók tizesével csomagolt dobozokban laknak; egy cikkszám így 10 darab boríatót jelent, .de lehetőség van egyesével is rendelni úgy, hogy a "_1" végű cikkszámot választjuk.

A könyv összeállításáról (borítóba helyezéséről) egy roppant rövid és velős film itt található: https://www.youtube.com/watch?v=zQnlkJrjJOU
PHOTO FINALE INFORMÁCIÓK, TIPPEK & TRÜKKÖK

A 2021 november eleji verziófrissítéssel (a frissítésért NEM kell semmit sem tennetek, automatikusan váltak elérhetővé) néhány kisebb fejlesztés és hibajavítás mellett megjelent egy izgalmas új funkció: "Stock fotók" elhelyezésének lehetősége az online felületeken és a PF kioszkokon.

Az új funkció lényege, hogy elkészíthetsz egy olyan képkollekciót (galériát), melyet minden a Te rendszeredbe - akár online, akár kioszkon, akár mobilon - bejelentkező felhasználó saját képgyűjteménye(i) mellett látni fog, és a benne lévő képeket épp, mint a sajátjait, felhasználhatja kompozícióihoz. Rendelhet belőlük akár egy dekorációt, vásznat, vagy használhatja őket egy fotókönyvben pl, háttérképnek.... bármit.

Jó ötlet lehet például igazán látványos, jóminőségű képeket feltölteni így helyi látványosságokról, vagy olyan tájakról, dolgokról, melyek faliképként jól mutathatnak - de persze a fantázia szabadon szárnyalhat. Nyilván rendkívül fontos, hogy ide csak olyan képeket töltsünk fel, melyek jogilag teljesen rendben vannak, melyek szabad terjesztésének és továbbértékesítésének jogával minden kétséget kizáróan rendelkezünk.

Az ilyen "stock" galériák létrehozásának lépései a következők:

1. Válassz, vagy hozz létre egy olyan regisztrált fiókot rendszeredben, mely felett teljesen rendelkezel, amit könnyen hozzáférsz (nem felejted el az emailt és a jelszót... :)
2. E fiókba belépve hozz létre egy új képgyűjteményt (Albumnot). Az albumnak adj valami jó leíró nevet, ami alapján vevőid tudni fogják, mit találnak ott. A léterhozott albumot az "Albumok beállításai" gomb alól elérhető funkcióval tedd nyilvánossá.
3. A létrehozott album nézetében a böngésző címsorában megjelenik egy egyedi kód. Ezt jelöld ki és másold ki vágólapra (Ctrl-C)

4. Lépj be MyLab felületen a StoreManagement/General Settings fülre. Itt keresd meg a "Stock collections" mezőt és a "Collection tokens" ablakba másold be a kódot. Ide több album kódját is elhelyezheted!

Az így beállíott albumok a vevők számára a legfelső sorban fognak megjelenn. Letöltési opció ezekre nem lesz elérhető.
Ha egy albumhoz létrehozásakor jelszót adsz meg, akkor a vevőktől a megnyitáskor jelszót fog kérni - ezzel akár egy-egy vevőkör számára külön promócióként kínálhatsz más-más képgyűjteményeket.

Arra nincs mód, hogy az így megosztott képek felhasználásáért külön díjat számoljunk fel (automatikusan, a program által).
Véletlenszerűen jelentkezett több esetben már, hogy egyes fotókönyvek szerkesztése során bár 'bélyegképek' nézetben minden rendben lévőnek látszik, az oldalt teljes méretűre, szerkesztésre megnyitva nagy bazi piros foltok és hatalmas méretű betűk jelennek meg az oldal felett, téve teljesen lehetetlenné a szerkesztést.
Ilyenkor az oldalhoz beállított figyelmeztető terület ('warning zone') értéke csúszik valahogy félre, ezt kezeli hibásan a program (de hogy ez miért van, egyelőre nem tudjuk).

Ha ilyennek találkozunk, két lehetőség van a szerkesztésre, a projekt megmentésére:

a) tapasztalatok szerint ez a hiba akkor jelentkezik, ha a könyv szerkesztéséhez fix kép / oldal formát választunk a folyamat megkezdéséhez. Lépjünk tehát vissza a könyvszerkesztés elejére, és ahol a program a "Hány fényképpel szeretnél kezdeni az egyes oldalakon?" kérdést teszi fel, a "Legyen változatos!" opciót válasszuk.

b) drasztikusabb megoldás, de célravezető, ha a MyLab felületen az adott termék adatlapján leszedjük a 'danger zone' és a 'warning zone' -hoz megadott értékeket. Ezzel persze elvész az, hogy a vevőnek jelezzük, hogy a szélre már nem tanácsos értékes tartalmat szerkeszteni, de legalább használható lesz az ideiglenesen szétcsúszott termék is.

Az persze fontos, hogy ha ilyen hibát tapasztalunk, azt a hpix (at) hpix.hu emailcímre jelezzük (pontosan megadva, hogy melyik terméknél tapasztaltuk a gondot).
A kioszkon készített rendeléseket egy ‘pfrouter’ nevű, a kioszk pc-n futó program tölti fel (a háttérben futva) a felhőbe, ahol a MyLab felületen már láthatóvá válik, és ahonnan aztán a Lab50 vagy a Print50 program leszedi. Ha bármilyen ok miatt egy kioszkon láthatólag hiba nélkül feladott rendelés hosszabb idő (20-30 perc) után sem jelenik meg a MyLab felületen (és persze a Lab50/Print50-ben sem), akkor meg lehet próbálni a kioszkon újraküldetni a rendelést.

Ehhez a következőket kell tenni:

-
tedd le a PF Kiosk programot a tálcára, vagy lépj ki belőle (CTRL-SHIFT-M, vagy bal felső pontot megérintve a ‘titkos menüből’)
- nézd meg a tálcán látod-e a pfrouter ikonját (így néz ki: !)
vagy indítsd el a Feladatkezelőt (tálcán jobb egérgomb után a menüből kiválasztható) és győződj meg róla, hogy a pfrouter program fut.
o ha a pfrouter nem fut, indítsd újra az egész kioszkot és várj. Lehet, hogy valami ok miatt korábban leállt a továbbító program, és ezért nem töltődött fel a keresett rendelés. A PC újraindításával újraindul a Pfrouter is, megtalálja a még fel nem adott rendelést, és lehet, hogy minden helyrejön.
o ha a pfrouter fut, akkor előszőr is ellenőrizd, hogy nem ragadt-e be, nem próbálkozik-e épp most is a rendelés elküldésével.
§ ehhez nyisd meg a pfrouter programot (kattints az ikonjára a tácán vagy a telepített programok listájában)
§ a feljövő táblázat a közelmáltban feldolgozott vagy épp feldolgozás alatt lévő rendeléseket és azok állapotát mutatja:
!
· ha egy rendelés  a pfrouter szerint rendben feltöltésre került, akkor a ‘Status’ mezőben “Finished’ áll és a Complete mezőben a feltöltés befejezésének időpontja szerepel. Ezt érdemes megnézni – lehet, hogy csak pár perce fejeződött be, és emiatt nem jelent még meg a Lab50-ben.
· ha a Status értéke hibát jelez, akkor megpróbálhatod újra feltöltetni a rendelést.
o nyiss meg egy Intézőt (file explorer) a kioszk pc-n
o keresd meg a C:\APM_TRANSFER\Archive könyvtárat.
o ezen belül keresd meg a keresett rendelés számával azonos nevű állományt.
o ezt másold ki (CTRL-C)
o lépj át a C:\APM_TRANSFER\pfrouter\incoming könyvtárba.
o másold be a file-t (CTRL-V)
o ha a file kiterjesztése nem “.xml” (hanem pl. “.err”, “errxml” vagy ehhez hasonló, akkor nevezd át úgy, hogy a neve “.xml”-re végződjön (F2 vagy jobbgomb – átnevez).
· A pfrouter program folyamatosan figyeli ezt a C:\APM_TRANSFER\pfrouter\incoming mappát és ha ebben egy rendelésszám.xml nevű állományt talál, akkor az ebben lévő adatok alapján megkeresi a rendeléshet tartozó képeket és megpróbálja a rendelést (újra) feltölteni. Ha ezt elkezdi, akkor a pfrouter listájában látni fogod a rendelés számát megjelenni és követni tudod a rendelés feltöltésének folyamatát.
· Ha az újbóli feltöltés hibára fut, akkor nagy valószínűséggel a képek valamelyike sérült – amivel sajnos nem tudunk mit csinálni, Ha ezúttal sikeresnek mutatja a feltöltést, akkor jó esély van arra, hogy kis idő után a rendelés elérhető lesz a MyLab és a Lab50/Print50 felületeken is.


A HPIX központi labor új termékeként bevezetünk a már meglévő 20x15 mellé egy 20x20 és egy 22x28 (kb álló A4) méretű puhafedeles fotókönyvet. A könyvek pontosan ugyanolyan belívekkel (170-190 g műnyomó papír, offset nyomtatási minőség) készülnek, mint a keménytáblás könyvek, csak a kötészet egyszerűbb: az olcsóbb könyveknél megszokott puhafedeles ("paperback") kötést alkalmazunk. Ez is természetesen egyedileg szerkeszthető; 300g-s papírra készítjük és fóliázzuk, hogy egyrészt szebb, másrészt tartósabb, ellenállóbb legyen.
A könyveket 24-100 oldal terjedelemben ajánljuk, de ettől a saját rendszeredben eltérhetsz - lefelé nem, mert ennél kevesebb lapot nem lehet bekötni, de felfelé akár 200 oldalt is lehet fogadni.


Az új termékek a Photo Finale rendszeren át is elérhetők:

Termék                                                Product ID          Hozzátartozó borító Product ID       Viszonteladói ár (24 oldal, nettó; 2021 májusban)
20x20 puhafedeles fotókönyv             3200265                            3200732                                        2661.-
22x28 puhafedeles fotókönyv             3177161                            4200710                                        2988.- 

Ha bevezetnéd választékodba e termékeket, vedd fel a megfelelő termékkategória alá a könyvet, a könyvborítók kategóriába a borítókat; és írd meg emailben a felvett termékek Database ID-jét, hogy a belíveket a borítókkal összekapcsolhassuk. Írd meg továbbá, hogy megfelel-e a 24-100 oldal terjedelem, vagy változtatnál ezen.

Ezt a terméket biztosan jól lehet pozicionálni olyan eseményekre, ahol több példányra van igény - pl. iskola végi emlékkönyvnek, céges rendezvény könyvének.

A Master Product List-be felkerült néhány új kollázs/poszter méret, melyek a európai szabvány szerinti DIN A méreteknek felelnek meg.
Egyszerűen a Mylab StoreManagement / Product Catalogs felületen az érvényes termékkatalógust, azon belül a poszterek kategóriáját kiválasztva add hozzá a szimpatikus méretet a termékválasztékodhoz (Add Products gomb - választás product ID alapján).

Az új méretek és Product ID-k:

7009939                A0-Álló Kollázs/Poszter
7009940                A0-Fekvő Kollázs/Poszter
7009941                A1-Álló Kollázs/Poszter
7009942                A1-Fekvő Kollázs/Poszter
7009943                A2-Álló Kollázs/Poszter
7009944                A2-Fekvő Kollázs/Poszter
7009945                A3-Álló Kollázs/Poszter
7009946                A3-Fekvő Kollázs/Poszter
7009947                A4-Álló Kollázs/Poszter
7009948                A4-Fekvő Kollázs/Poszter
7009949                A5-Álló Kollázs/Poszter
7009950                A5-Fekvő Kollázs/Poszter

 

 • Ctrl-Shift-L:  kilépés az új kioszk programból
 • Ctrl-Shift-M: program tálcára helyezése
 • Bal felső sarok érintése: operátori menü elérése (Mylab felületen megadott kódok beírása után!)
 • Jobb felső sarok érintése: Demo módba lépés (a demo képkönyvtár betöltése, teljes funkcionalitás használható)

 

 

2020 november végén elkezdtek csöpögni a Photo FInale rendszer 15 verziójának újdonságai. Ezek között talán a legnagyobb dobás az 'EasyLink' névre keresztelt eljárás, mely Android és iOS "meghajtású" mobil eszközökről való képfeltöltést tesz minden eddiginél - és jó eséllyel minden más hasonló programnál - egyszerűbbé, biztonságosabbá, kényelmesebbé.

Az EasyLink működése egyszerű: a Képek Feltöltése funkció indítása után a megjelenő ikonok közül válassszuk a 'Mobil eszköz' lehetőséget. Ekkor a program egy egyedi QR kódot jelenít meg a képernyőn. Ezt a mobil fényképező-programjával beolvasva azonnal megnyílik a képfeltöltő oldal, ahonnan az eszköz galéira vagy képnézegető alkalmazásán keresztül lehet kijelölni a kívánt képeket. Vevőnk tehát ott és olyan formában találja meg a fotókat, ahol megszokta őket... egy óriási előny olyan rendszerekkel szemben, ahol az Android vagy az iOS áttekinthetetlen könyvtárstruktúrájában kell valahogy megkeresni a képeket.
A képek kiválasztása után egyetlen gomb tapizása után elindul a feltöltés, ami közvetlenül a felhasználó fiókjába (ami lehet vendég-fiók is!) töltődik... és azonnal kezdhető bármilyen termék szerkesztése, rendelése.

Ez a funkció már ma minden installált online rendszeren működik. Ez nyilván komoly segítséget jelent azoknak, akik asztali vagy laptop számítógépen szerekesztenek mobilról (is) származó képekből bármi kreációt. De a legnagyobb előnye az EasyLink-nek az új - az év végére várható - kioszk applikációban lesz, ahol a bolti, kioszkra történő mobilos feltöltést fogja e rendszer rettenetesen megkönnyíteni.

A Photo Finale rendszer egyik erőssége, hogy rengeteg eseményhez állítható be automatikus email küldés a vevők felé - rendelés visszaigazolása, új vevő feliratkozása, rendelés kiszállíása, stb stb stb. E leveleket az eseményekhez rendelve a Lab50 "Store management" fülén az "Email messages and customer communication" menüpontjában lehet beállítani.

E felületen (a 'Format' pontban) lehet választani, hogy a kiküldésre kerülő levél síma szöveg ('Plain text') vagy HTML legyen - az első formátumot nyilván gyorsabban, egyszerűbben lehet elküldeni és biztos, hogy minden levelezőprogram fogja tudni olvasni; a HTML levelek valamivel nagyobb adatfile-okat hoznak létre és elvileg nem minden program tudja őket helyesen megjeleníteni, de ez ma már talán egyre kisebb kockázatot jelent. MIndenesetre HTML formában sokkal szebb, látványosabb, jobban formázott leveleket lehet készíteni.

Így hát elkészítettünk egy nagy halom, a program által értelmezett eseményhez elkészítettünk magyar nyelven, formázott HTML levélsablonokat, melyekben minden lényeges paramétert (üzlet neve, címe, rendelés adatai...) makrókkal jelenítettünk meg, hogy általánosan felhasználhatók legyenek. Ha tehát szeretnéd, hogy a Te Photo Finale rendszered is szép, formázott HTML leveleket küldözgessen, akkor tedd a következőket:

1. töltsd le a sablongyűjteményt a lenti linkről és bontsd ki a zip file-t
2. a Lab50 fent leírt menüjében válaszd ki a megfelelő eseményt és állítsd a levél formátumát jelző mezőt HTML-re
3. a "MEssage" mezőben a levél tartalmának helyt adó ablakba másold be a letöltött csomag vonatkozó állományában lévő html kódot.
4. save changes (balra fenn).

Ha kellő html ismerettel és/vagy bátorsággal bírsz, nyugodtan nyisd meg a letöltött file-okat egy megfelelő szerkesztőprogrammal (notepad, notepad++) és bátran szabd még jobban testre - helyezt el benne céged logóját, finomítsd a szöveget, módosítsd a színeket, stb.

Sok sikert hozzá! :)
HTML sablonok letöltése

2020 nyarán megjelent több opcionális bővítés a rendszerhez, melyeket egy szerény havi összeg fejében lehet bekapcsoltatni a Te rendszeredre is, amennyiben az általa nyújtott többletszolgáltatásokat szeretnéd Vevőid felé kínálni. E lehetőségek egy része túlságosan USA-specifikust, de az ún ’User enhancement bundle’ (kb „vevőélmény fejlesztés csomag”) számunkra is érdekes lehet. Ez a csomag a következő többleteket kínálja:

 

 • a feltölthető legnagyobb képméret 20 helyett 40MB. Különösen, ha profi fotósoknak (is) dolgozol, ez igen hasznos lehet.
 • egy új, sok-sok jópofa lehetőséget nyújtó képszerkesztőt tesz elérhetővé a feltöltött képek javítására, átalakítására. A fotóalbum-nézetből vagy bármely kreatív termék szerkesztésekor egy képet kijlelölve a „képjavítás” funkcióból elérhető „img.ly” szerkesztőprogram nem csak a szokásos fényesség, kontraszt, szaturáció állítást, f/f vagy szépia effekteket kínál, de nagy halom egyéb képszerkesztési lehetőséget (retusálás, szöveg ráírása, ábrák elhelyezése – és az ábrákba szövet tétele -, tónus-szűrők (kétszín, vintage, arany stb) , részleges élesítés/homályosítás  vagy épp sokféle textura-rátétek választhatók ki.
 • leveszi a „kis méret” képfeltöltési opciót, hogy elkerülhető legyen a túl gyenge minőségben feltöltött képek miatt minőségromlás, ami általbáan hosszas magyarázkodásokhoz, vitákohoz vezethet hozzáértő vevőinkkel.
 • továbbra is ingyens SMS értesítés a vevők felé a rendelések Complete állapotba kerüléséről.
 • ingyenes jövőbeli upgrade-ek az iPhone app-hoz (feltéve, ha megvetted korábban a Photo Finale iPhone app-ot)
 • az új kioszk szoftver egy új telefonos képfeltöltési módot fog kínálni („text-to-upload”), amiről sajnos egyelőre még nincsenek további információink – mindenesetre a user enhacement bundle opció megrendelő számára ez a szolgáltatás is automatikusan a csomag része lesz.

 

A kiegészítő csomag árazása lépcsős, a hónap során a PF online rendszeren át bonyolított forgalomtól függ; jelen árfolyamok mellett havi 1 mio Ft forgalom alatt az ára (nettó) 4,650.- Ft/hó; 1 és 3  mio között 7,800 Ft, 3 mio fölött nettó 10,900 Ft/hónap.

 

A kreativfotolab.hu oldalra ezt az opció-csomagot megrendeltük, ott le tudjátok tesztelni működését.

 

 

 

A Photo Finale rendszerben, a MyLab felületen át, mint tudjuk, tetszőleges számú termékkategóriát hozhatunk létre (akár ezeket egymásba ágyazva al-kategóriánként is), melyek automatikusan megjelennek PF holnapunk nyitóoldalán. Ezt a lehetőséget legtöbbször úgy használjuk ki, hogy elérhető termekinket logikus kategóriákba szervezzük, hogy így tegyük őket vevőink számára könnyen megtalálhatóvá.. fotókönyvek, vászonposzterek, ajándéktárgyak....

De a program semmiféle kötöttséget nem ró ránk azzal kapcsolatban, hogy egy kategóriákba csak egyféle terméket pakolhatunk! Miért ne használjuk hát ki a lehetőséget arra, hogy időről időre olyan termékválogatásokat rakjunk össze, mely egy konkrét időszakban legizgalmasabb termékeket fogja össze, hogy a vevőknek megkönnyítsük a válogatást!? A képen a Kreativfotolab.hu oldal 2020 június eleji Sulivégi akciók nyitólapját látjuk - e kategóriába fotófüzeteket, fotókönyveket, kollázsképeket, néhány ajándéktárgyat raktunk, amik egy ballagáshoz, évzáróhoz keresett ajándékok lehetnek a tanárok vagy épp az osztálytársak számára.

 

Néhány tipp / tudnivaló az ilyen 'tematikus kategóriák' létrehozásához:

 

 • olyan termékeket adj hozzá, amik más kategóriában már egyszer szerepelnek. Természetesen ezzel az eredeti kategóriából nem tűnnek el, nem is kell őket onnan eltávolítani. De így biztos, hogy a beállítások - árak, képek, formátumok, gyártás menete - rendben lesz, nem kell vele külön foglalkozni.

 

 • ha egy ilyen kategóriában egy ide felvett termék bármely paraméterét módosítod (pl, egy új képet adsz hozzá, átírod az árát...), akkor tudd, hogy az a termék "eredeti helyén" is módosul.

 

 • a PF termékkategória összeállítás No 1. alapszabálya természetesen itt is érvényes: egy kategória vagy csak Print (fotókidolgozás), vagy csak nem-print (kreatív) tipusú terméket tartalmazhat. Ha egy kategórián belül keveredik e két alapvető terméktipus, úgy a kategória nem jelenik meg a felületen.

 

 • a kategóriák megjelenésének sorrendje mindig olyan, hogy előszőr a Print tipusú termékek kategóriája/kategóriái, majd a kreatív termékkategóriák jelennek meg - kivéve, ha az Umbraco felületen a html programot módosítod. Ne légy hát meglepve, ha bár legelőre soroltad az ilyen tematikus kategóriát, oldaladon a "Fotókidolgozás" termékcsoport mégis ez elé kerül - ez nem bug, ez feature :)

 

 

2020 június 4 - megjelent és automatikusan befrissült a PF rendszer 14.3 verziója.

Az új kiadás több fontos hibajavítást és néhány újdonságot hozott; ezek közül a fontosabbak:

- a mobil eszközökkel készített képek orientációja (fekvő vagy álló) mostantól automatikus, nem kell a felhasználónak beforgatnia a képeket.  Hogy ennek hatását érezhessük, az albumokban (vevők gyűjteményeiben) lévő képeket újra fel kell tölteni, a korábban betöltött képekre ez a funkció utólag nem érvényesül.

- kijavításra került az a hiba, ami bizonyos esetekben - többnyire a kézzel beforgatott képek elhelyezésekor - torz, vagy a kép-ablakot nem teljesen kitöltő képet eredményezett.

- lehetségessé vált kivülről (pl hírlevélből, másik honlapról) közvetlenül egy termék meghatározott témához kapcsolódó témáinak gyűjteményébe linkelni. Így pl. készíthetünk olyan üzenetet, melyben kifejezetten apák napi üdvözlőkártyákra hívjuk fel a figyelmet és az üzenetben olyan hivatkozást helyezünk el, ami azonnal pontosan e témakörhöz irányítja az érdeklődőt.
Példa: https://demo.photofinale.com/shop/cards/photo-cards/8×4-photo-card?pid=913734&occasionID=39
A lehetséges linkek listája ill. a kívülről való címzések egyéb tudnivalói ezen az oldalon taláhatók: https://wiki.photofinale.com/x/0oBjAw.

- képek válogatás során megjelenik, hány kép van kijelölve.

- a PicMonkey külső képszerkesztő program kikerült a rendszerből (a program fejlesztője nem biztosítja tovább a kapcsolódáshoz szükséges interfészt). Várhatóan a következő hetekben tudunk alternatív megoldást kínálni hasonló funkciókat nyújtó képszerkesztőre.


Ha belépsz a MyLab felületre, ott a Store Management/Product Catalogs menübe, megnyitod a saját, alapértelmezett katalógusodat, akkor nagy eséllyel találni fogsz egy új termékkategóriát „HPIX Central Lab Fulfillment” néven. (Ha ilyent nem találsz, akkor a katalógus Setting felületén az Import Catalog gombbal be kell importálni ezt, de elvileg ezt háttérből mindegyikőtök számára megcsináltuk.)

Ez a kategória egy halom alkategóriát tartalmaz – Fotókidolgozás, Fotókönyvek, Naptárak, Ajándéktárgyak stb stb -, azok alatt pedig azon termékeket, melyeket a HPIX központi labor el tud készíteni számotokra egy nagyker átadási áron. E termékek ugyanazokkal a cikkszámokkal (Product ID) szerepelnek, mint amiket megszokhattatok, és amelyekkel esetleg saját katalógusotokban e termékek már szerepelnek, csak az oktatáson is megbeszélt elvek szerint önálló adatbázis azonosítót (database ID)-t kaptak. Ezen, ilyen módon önálló „identitással” bíró termékek fő tulajdonsága, hogy a hozzájuk rendelt gyártóhely nem a Te üzleted, hanem a HPIX:

…és megörökölték azt az elnevezést, leírást, képet és árazást, amit a HPIX-nél adtunk nekik.

 

Nyilván az e listában található termékválaszték számodra egy „étlapot” jelent, melyből szabadon mazsolázhatsz; kiválaszthatod, mik azok a termékek, melyeket a központi laborban kívánsz elkészítteni és mit nem. Természetesen attól, hogy egy cikk szerepel a most beimportált központi labor lisában, még minden további nélkül megtarthatod (ill felveheted) saját gyártású termékként – és elvileg még annak sincs akadálya, hogy egy cikk szerepeljen saját gyártású és központi laboros cikként is (ha pl. a gyors igényt magad elégítenéd ki de aki ráér, az felé esetleg olcsóbb a központi gyártást igénybe venni); ilyen esetben persze a termék nevében és/vagy leírásában ne felejtsd el a vevők felé jelezni, mi a különbség a két azonos cikk között.

 

Most tehát egy viszonylag sürgős feladat előtted a lista tisztázása – az ugyanis e percben is elérhető honlapodon és adott esetben összezavarhatja a véletlenül rábukkanó vevődet.

 

El kell hát döntened, mely termékeket veszel fel (első lépésben – később bármikor és bárhányszor tudsz ezen módosítani!) a központi kínálatból. A felveendő termékeket át kell emelned saját, alapértelmezett termékkatalógusod megfelelő termékkategóriájába, a (most) nem központilag gyártandó cikkeket pedig ki kell törölnöd a katalógusból.

 

Részletesebben a központi gyártású termék felvétele:

 • Keresd meg a HPIX Central Lab Fulfillment katalógusban a szimpatikus termékeket.
 • Ha van olyan teljes (al)kategória, mely nálad még létezett, de most ezzel fel tudod venni, akkor az a legegyszerűbb, ha a teljes kategóriát átmozgatod a HPIX Central Lab Fulfillment kategóriából a saját kialakított hierarchiád megfelelő helyére úgy, hogy a kategória fejlécében a ’Parent category’ mezőben kiválasztod azt a kategóriát, ahová ezt beszúrni szeretnéd al-kategóriaként. Valószínüleg ilyennek fogod találni legalábbis az „Egyedi borítós fotókönyvek”,  „Fotókönyv borítók” vagy pl „Fotófüzetek” kategóriákat (amik gyártását az Indigi nyomdagéppel tudjuk csinálni) – ezt valószínüleg jó ötlet berakni a Fotókönyv kategóriád alá az esetleg általad, helyben készített gyors fotókönyvek kategóriája mellé.

 

 

 • A felvett termékek megnevezését, leírását, képét, eladási árait szabadon módosíthatod később is – egyedül, értelemszerűen, a viszonteladói árat (Wholesale price) nem tudod átírni.

 

 • Ha felvetted (átemelted saját kategóriáidba) az összes központi gyártásra szánt terméket, akkor a HPIX Central Lab Fulfillment kategória maradványait töröld ki, hogy azok ne okozzanak semmilyen konfúziót a továbbiakban.

 

A későbbiekben bármikor lesz módod arra, hogy felvegyél egy újabb (vagy akár ebben a most publikált katalógisban lévő, de most valamiért nem beemelt) cikket és mi is törekedni fogunk arra, hogy újabb és újabb termékekkel bővítsük a lehetőséget. Ilyenkor a fent leírt egy-termék-hozzáadása módon kell eljárni a felvenni kívánt termék Product ID-nak felhasználásával.

 

A központi laborra kerülő termékek pontosan úgy jelennek meg a felületeiteken, mint a saját cikkek, a vevők tehát pont olyan egyszerűen rendelhetik meg azokat, mint a többit. A feladott rendelésekkel sem kell foglalkoznod – azok automatikusan átirányítódnak a HPIX központi labor Lab50 programjába, ahol gondoskodunk a gyártásukról és hozzátok való kiszállításról. A feladott rendeléseket a Mylab felület Orders szekciójában figyelni, ellenőrizni, vagy végső soron akár szerkeszteni és letölteni is tudod:

 

A Photo Finale rendszerben rettentő rugalmasan lehet olyan kedvezményeket adni, amik érvényesítéséhez a megrendeléskor egy titkos vagy akár nyíltan publikált kódot, „kupont kell megadni. Ennek az értelme nyilván az, hogy a kedvezmények ne ablakon kidobott pénzek legyenek, ahol olyan vevők után dobunk árkedvezményt, akik gond nélkül megvették volna a terméket normál áron is, hanem valóban többlet-eladást generáljon azáltal, hogy tudatos vevők explicit módon jelzik, hogy igénylik a kedvezményt – ha pedig előre tudnak a kedvezményrõl, már nagy esély van arra, hogy az õ megrendelésükre e kedvezmény nélkül nem számíthattunk volna. Emelett az ilyen, kuponhoz kapcsolt kedvezményeket hatékonyan használhatjuk fel például saját dolgozói vásárlások kedvezményeinek biztosítására, vagy a saját, tesztcélú vagy pl demo megrendelések árainak minimalizálására a tranzakciós díjak csökkentése érdekében.

 

Egy érvényes, felhasználható kupon létrehozása több lépcsõben végzendõ el. Az összes lépést a Lab50 program Store Management fülén, a Products and Promotions csoportban lévő parancsokon át tudjuk elvégezni.

 

A folyamat lényege, hogy elõszőr létrehozunk egy kupont  ez egy teljesen általános kód lesz, aminek nevet adhatunk. Második lépésben összerakunk egy „kedvezményt. A kedvezmény egy nagyon sok paraméterrel szabályozható dolog, ami vonatkozhat egy termékre, egy termékcsoportra vagy lehet teljesen általános; meghatározhatjuk érvényességi körét és idejét és természetesen megfelelõ nevet adhatunk neki. Egy kedvezményt ez után hozzákapcsolhatunk egy elõzõ lépésben megkreálít  kuponkódhoz, és esetleg még azt is megköthetjük, hogy ezt a kupont csak adott tipusú vevõkategóriába tartozó felhasználó veheti igénybe (ezzel csinálhatjuk meg például, hogy a saját dolgozói kedvezményt valóban csak saját dolgozóink használhassák; vagy pl, ezzel a technikával ajándékozhatjuk meg regisztrált vevőinket pl, egy egy hétig tartó 10% kedvezménnyel).

 

 

 

És akkor a létrehozás lépései:

 

 • Kupon készítése: Store Management / Coupons; megjelennek az esetleg már meglévõ kuponok; az elsõ oszlopban lévõ „lámpácska” zöld, ha a kupn él, szürke, ha nem. Duplán rákettyintve szerkesztheted az adott kupont, vagy balra a Create a new coupon’ paranccsal újat hozhatsz létre. A megnyíló pici formon a legfelsõ Enabled doboz legyen bepipálva ahhoz, hogy a kupon felhasználható legyen; a Coupon Code mezőbe azt a nevet (kódot) add meg, amit a kupon felhasználásához a vevõnek a rendelés végén a megfelelő mezőbe be kell írni; a Description mezőbe pedig szabadon leírhatod, hogy mi ennek a kuponnak a neve, célja, felhasználása, mi a kapcsolódó marketing-duma.

 

A legalsó, Limit mezőbe beírhatsz egy számot, hogy hányszor lehet ezt a kupont összesen felhasználni – tudsz így tehát egy olyan akciót csinálni, hogy pl az első 100 megrendelő kap valami kedvezményt/ajándékot! Ha a mező melletti ’Unlimited’ kockát pipálod ki, akkor a kupon korlátlan sokszor, egész addig felhasználható lesz, amíg az Enabled mezőbõl a pipát ki nem szeded.

 

 • Kedvezmény készítése: Store Management / Product discounts and promotions; az elõzõhöz hasonlóan itt is feltûnnek a már definiált kedvezmények, és pici zöld/szürke lámpácska jelzi az érvnyességet. Megnyitva egy kedvezményt (vagy létrehozva egy újat a ’Create a new discount’ paranccsal) három fülû formot kapunk. Az elsõ, General fülön legfelül egy nevet adhatunk meg (pl. „5% fix kedvezmény), mellette az Enable ill. Deleted checkbox-okkal jelölhetjük érvényesnek ill jelölhetjük be törlésre a sort.

 

A Description mezőbe itt is egy marketing szöveg jöhet a kedvezmény felhasználásáról, majd alatta a Start date ill End date mezõkben a kedvezmény érvényességének kezdeti és végső időpontját kell megadni. Ha fontos számodra, hogy óra-perc pontosan mikor indul ill. végződik a promó, akkor figyelj arra, hogy az idõpontokat itt az amerikai keleti parti idő szerint kell megadni, ami a mi időnknél 6 órával hátrébb van (ha nálunk dél, akkor ott reggel 6).

 

Ezek alatt a ’Number of times this discount can be applied to a single order’ mezőben azt állíthatod be, hogy ez a kedvezmény egy rendelésre hányszor alkalmazható Ezt a mezõt célszerû 1 értéken hagyni; speciális alkalmazások lehetnek, ahol érdemes ezt módosítani. Legalul pedig az állítható be, hoyg egy vevõ hányszor élhet ezzel a kedvezménnyel; ha a sor melletti chackbox-t pipálod be, akkor ez nincs korlátozva, de pl csinálhatsz olyan akciót, hogy egy vevõ max háromszor élhet 20% kedvezménnyel egy hónap alatt.

 

A következő, „Conditions fülön kell megadni, hogy milyen feltételek mellett élhet egy vevő ezzel a kedvezménnyel. És itt, a legfelső sorban, a checkbox bepipálása után választhatjuk ki a korábban felvitt kupont arra, hogy e kedvezményt érvenyesítse  itt kapcsoljuk tehát össze a kupont a kedvezménnyel.

 

E fülön a további mezőkben akár azt is beállíthatod, hogy ez a kedvezmény vásárolható legyen (Buy checkbox majd az ár beállítása), lejjebb pedig a „Registered members only bepipálásával hozzákötheted e kedvezméynt egy vevőfiókhoz is.

 

Ez alatt azt is beállíthatod, hogy mely napokon legyen érvényes a kedvezmény. Így pl csináhatsz olyan promót, hogy az egyébként gyenge szerdákra hirdetsz meg valami vevõcsalogatást.

 

A legalsó legördülõ menübõl pedig azt választhatod ki, hogy a kedvezmény minden rendelésre (All orders) legyen-e érvényes, vagy csak a kiszállítottakra (Shipped orders – ilyen kedvezmény lehet pl, egy ingyenes szállítás), vagy csak a boltban átvett rendelésekre (Pickup orders).

 

A harmadik, az Award fülön jön a lényeg – itt állítjuk be, hogy konkrétan mi is a kedvezmény, amit adunk. Legfelül egy négy állású rádió-gombon kell választnani: ingyenes kiszállítás / Adó elengedése (ez nálunk nem igazán szokásos, inkább ne használd!); a teljes rendelés összegéből számított általános árkedvezmény („Order subtotal dsicount – és a boxon belül be tudsz állítani egy százalékos vagy  egy fix összegû kedvezményt  ez utóbbinál ne ijesszen meg, hogy a mező ’dollars off’-ot mond, a levonást az oldal pénznemében, nálunk Forintban fogja alkalmazni 😊); vagy egy termékhez csatolt kedvezményt (Product discount) adunk-e.

 

Ez utóbbi esetben ki kell választani (Select a product – itt a lista megjelenésére akár több percet is várni kell!), mi lesz az a termék, amihez a kedvezmény kapcsolódik, vagy kapcsolható a kedvezmény egy ’product tag’-hez, amit a termék adatlapján vihetsz fel a termékekhez. Ezzel aztán egészen ravasz promóciókat lehet csinálni  pl. valentin napra adhatsz spec kedvezményt valamilyen üdvözlõkártyára, a szívecskés akrilképre meg pl. a piros fülû bögére.

 

….és még azt is beállíthatod, hogy a kedvezményes termékekre ne számoljon szállítási költséget („exclude the awarded products from standard shipping costs)


Magyar nyelvú naptárak a Photo Finale rendszerben (a megjelölt árak a 2019 év végi szezon árai):

- 7011000     20x30 felül spirálozott, 14 lap. Magyar nyelv, magyar ünnepek, névnapok. Nyomtatható saját laborgépel (pl SL-D700/B800-on).

- 7011001     40x45 felül spirálozott, 14 lap. Magyar nyelv, magyar ünnepek, névnapok. Viszonteladói ára 250/300g-s papírranyomtatva bruttó 4150 Ft,

- 7011002     30x30 (kinyitva 60x30) középen spirálozott, 12 lap, kétoldalas nyomtatás. Magyar nyelv, magyar ünnepek, névnapok. Viszonteladói ára 250g-s papírra nyomtatva bruttó 4290 Ft,

- 7011001     22x28 felül spirálozott, 14 lap. Magyar nyelv, magyar ünnepek, névnapok. Viszonteladói ára 250/300g-s papírranyomtatva bruttó 3970 Ft,

- 7011015     15x20 felül spirálozott, 14 lap. Magyar nyelv, magyar ünnepek, névnapok. Nyomtatható saját laborgépel (pl SL-D700/B800-on).

- 7011016     20x25 felül spirálozott, 14 lap. Magyar nyelv, magyar ünnepek, névnapok. Nyomtatható saját laborgépel (pl SL-D700/B800-on).

- 7011003     22x28 (kinyitva 44x28) középen spirálozott, 12 lap, kétoldalas nyomtatás. Magyar nyelv, magyar ünnepek, névnapok. Viszonteladói ára 250g-s papírra nyomtatva bruttó 4150 Ft,

- 7011004    20x15 (kinyitva 20x30) középen spirálozott, 12 lap, kétoldalas nyomtatás. Magyar nyelv, magyar ünnepek, névnapok. Viszonteladói ára 250g-s papírra nyomtatva bruttó 3210 Ft,

- 7011003   28x22 (kinyitva 28x44) középen spirálozott, 12 lap, kétoldalas nyomtatás. Magyar nyelv, magyar ünnepek, névnapok. Viszonteladói ára 250g-s papírra nyomtatva bruttó 4150 Ft

- 7011004    20x15 (kinyitva 20x30) középen spirálozott, 12 lap, kétoldalas nyomtatás. Magyar nyelv, magyar ünnepek, névnapok. Viszonteladói ára 250g-s papírra nyomtatva bruttó 3210 Ft

A következõ képek 2019 november elejétől saját és HPIX gyártásra is elérhetõk a Photo Finale rendszerben, és ezekhez a szükséges kellékanyagok is elérhetõk a HPIX választékából.

Termék                    Product ID

13x18 metálkép         7008274

18x13 metálkép          7008275

20x25 metálkép          7008276

25x20 metálkép          7008277

20x20 metálkép           8014436

13x13 akril fotópanel    6155702

20x25 akril fotópanel    7002657

25x20 akril fotópanel    7008309

A 7002562 cikkszámú Termosz-termék 15x20 álló képet gyártott, amit nem lehetett jól elhelyezni az A-ATS68 üres termoszba. Ezért ezt a terméket kicseréltük a 7002548 product ID-s cikkre, amit némiképp módosítva termosszá alakítittunk.

Ez a cikk most alapból 15x22 cm-s képet (6x9") generál; ha a nyomtatódon be tudod ezt a méretet állítani, akkor remek, ha nem, nyomtasd a 15x20 csatornára, az sem lesz túl nagy torzítás.
A "DPOF program" egy olyan konverter, ami a Photo Finale Lab50-ben megfelelően felkonfigurált hot folder kimenetre pakolt rendelést automatikusan átalakítja olyan formátumra, amit az Epson Order Controller program megintcsak teljesen automatikusan be tud emelni magába komplett, nyomtatható rendelésként. Ezzel gyakorlatilag a Photo FInale rendszeren át beérkezett - online vagy kioszk - rendelés Epson SureLab-ra való kinyomtatása tényleg két egésrkattintást igényel.

Ha van DPOF programod, ezen a linken éred el a mindenkor legfrissebb verziót. Legutóbbi frissítés 2019/09/02.

https://cloud.hpix.hu/s/9W4cLnqGo8XzbRf

Csak töltsd le az exe file-t és másold be abba a könyvtárba, ahol a teljes DPOF program lakik.

Erről a linkről tölthető le a Dymo címke nyomtatásához alkalmas html csomag:

https://cloud.hpix.hu/s/pA9GJWq3L7iHqGD

A letöltött teljes könyvtárat másold be valami biztos helyre, majd a Lab50 / Settings / Pefernces / Order Management / Downloading pont alatt az Invoice Settings Advanced kategóriájában állírts be egy 'Invoice' nyomtatványt úgy, hogy ott a 'Specify existing invoice folder path" mezőbe ezt az elmentett könyvtárat tallózod be.

Nyilván emellett a Dymo (vagy egyéb) címkenyomtató driverét is be kell állítani az általad használt címke méretének, tipusának megfelelően.

Az így beállított címként az Orders felületen a Print Invoice paranccsal lehet kinyomtatni.
Ha használsz Dymo címkenyomtatót a Lab50 programodhoz csatlakoztatva, akkor jópofa lehetőség, hogy a címkére rátedd a rendelés számát vonalkóddal. Így ha kiadsz egy árut, amin az öntapadós címke azonosítja a vevőt, a rendelésszámot stb, akkor az ezen lévő vonalkód lecsippentésével egy egyszerű adatbázist (listát) tudsz összeállítani a már kiadott termékekről. Ezzel pedig el tudod kerülni azokat a kínos vitákat, mikor egy ügyfél bármi ok miatt esetleg másodszor is megjelenne a rendelés átvételére... csak végigkeresed a listát a rendelés-számra, és ha abban megtaláltad, tudod, hogy már egyszer kiadtad az árut.

A címke nyomtatásához szükséges HTML leírást a Lab50-t futtató gépen a C:\Program Files (x86)\Lucidiom Lab 50\Resources\en-US\ProductLabel\invoice,html file-ba kell beírni, felülírva az alapértelmezett tartalmat.

<html>
    <body style="width: 336px; height: 136px; color: black; font-size: 12pt; margin: 0; padding: 11px 24px; box-sizing: border-box;">
        <b>!ORDER_NUMBER!
<p style="font-size: 8pt">!SHIPTO_FIRSTNAME! !SHIPTO_LASTNAME!</b>
Gyártó: !COMPANY_NAME!<br>
        !BILLTO_LASTNAME! !BILLTO_FIRSTNAME!         !BILLTO_PHONE!<br>
        Forrás: !ORDER_SOURCE!<br>  
        Összesen: !ORDER_TOTAL!   <b> Fizetendő: !ORDER_PAYMENT_DUE!</b><br>
        !ORDER_SUMMARY!<br>

        <TD align="right">
              <p style="font-family:'3 of 9 Barcode';font-size: 24pt;">*!ORDER_NUMBER!*</p>
        </TD>

    </body>
</html>

Fontos lesz a Dymo nyomtató driverében is a megfelelő beállításokat megtenni: a felbontást 300x600-ra ki, a nyomtatási minőséget 'Barcodes and Graphics'-ra kell állítani.

 

A Photo Finale rendszer online komponensein keresztül feladott megrendelések után forgalmi jutalék fizetendő. E díj fejében biztosítja a Photo Finale a rendszer teljes fenntartását - beleértve a korlátlan szerverhátteret, a szintén korlátlan tárhelyet Vevőid anyagai (képei, projektjei, korábbi rendelései) számára, a netes sávszélességet, a program folyamatos fejlesztéseit, a folyamatosan bővülő tartalom (téma- és sablon) bázist valamint - a HPIX-el együtt - a terméktámogatást.

A forgalmi jutalék megállapítása a Mylab felület Reports menüjéből kiválasztható "Online - Sales - Detailled" lekérdezés alapján történik, amelyben teljes részletességgel látható a lekért időszak minden megrendelése és követhető a díj kalkulációja. Ezzel kapcsolatban a következő szabályokat ill. eljárásokat hasznos ismerni:

 

1. A forgalmi díj számolásának alapját minden, az online rendszeren átfutó megrendelés teljes végösszege képezi. A végösszeget csökkentik a rendelési folyamat során alkalmazott kedvezmények (kivéve a 100% kedvezményt – az ilyen rendelések teljes értékükkel felszámítódnak!), de beletartoznak a nyers termékárakon túl az esetleges további díjak (pl, szervízdíj, mininális rendelés értéke, szállítási díj, sürgősségi felár). A rendelés törlése (Cancel vagy Purge) nem szedi ki a rendelést a díjszámítás listájából.

 

2. A PF@Kiosk módban (érvényes APM licensszel terminálon futtatva) az online felületen át feladott rendelések után 0 forgalmi díj számítódik.

 

3. Forgalmi díj hatálya alá eső rendelésre akkor lehet kivételezést kérni, ha az adott rendelés technikai ok miatt nem került értékesítésre vagy a vevő számára vissza kellett adni a pénzt – pl. hibás lett a nyomat, rossz a terméksablon. Az ilyen, kivételként kezelendő rendeléseket akkor tudjuk a havi számlázás hatálya alól kivonni, ha róluk az új hónap 5. napjáig egy olyan listát kapok (xls táblában), ami tatalmazza:

 • a megrendelés számát
 • a rendelés dátumát
 • a levonandó összeget (nem biztos, hogy a teljes rendelési érték, lehet, hogy egy rendelés több tételéből csak egy volt érintett)
 • a levonás indokát.

 

4. A saját célokra (demo termék, teszt…) feladott rendelések elvileg nem vonhatók le – végül is azok átfuttatása, bonyolítása pontosan úgy igénybe veszi a szolgáltató erőforrásait, mint az éles tranzakciók. Ezek kezelésére tehát egy ajánlás (részemről, nem a Photo Finale-től): hozz létre egy olyan Kupont (Lab50 / Store Management / Discounts – Coupons), amit nem publikálsz, csak belső használatra tartasz fenn, és 90-95% kedvezményt biztosít. Célszerű a kupont eleve úgy elnevezni, hogy utaljon is a céljára, pl ’TestOrder’ szerepeljen benne. Ezzel, ha nem is vesszük ki a saját rendeléseket a kalkulációból, de az utánuk számolt díj tényleg elhanyagolható lesz.

 

Kérlek Benneteket, hogy e szabályokat vegyétek figyelembe és tartsátok be, hogy elkerülhessük az utólagos, mindenkinek kínos és időrabló, pár Forintokon való vitatkozásokat.

 

A forgalmi díjakat a HPIX számlázza, havi gyakorisággal.

Tapasztaljuk, hogy a Central Lab Fulfillment megosztott katalógusban lévő termékek hajlamosak összeakadni a kioszk hagyományos felületén keletkező, azonos cikkszámú termékekre vonatkozó rendelésekkel. Ilyenkor azt tapasztalod; hogy a kioszkról bejüvő rendelés egy teljesen normális alap-képre bár bérkezik a Lab50-be, ha ott a Print paranccsal megpróbálod kinyomtatni, olyan hibaüzenetet kapszi, ami szerint ebben a rendelésben nincs nyomtatható termék.

E probléma elhárításához a következőket kell tenni:

Menj be a Lab50 – Store Management – Product catalog menübe.  A kereső mezőben keress rá az érintett termékre annak cikkszámával (Product ID).

Ekkor elvileg meg kell jelennie a terméknek, nagy valószínűséggel több példányban is:Nézd meg, hogy van-e nálad olyan sora az érintett terméknek, ahol a Fulfillment oszlopban "HPIX" áll. Ha van, abba a terméksorba lépj be és az 'Enabled' mezőből szedd ki a pipát.

Ellenőrizd, hogy a cikk másik olyan sora, amin a Fulfillment mezőben "Printserver" ( = helyi gyártás) áll, engedélyezett-e (a sor eljén zöld gombocska áll-e) - ha nem, lépj bele és pipáld ki az Enabled mezőt.

HPIX Kereskedelmi Kft
2040 Budaörs
Liget u. 3/2
Adószám: 14824441-2-13
Kapcsolat