HPIX  TUDÁSTÁR

TIPPEK, TRÜKKÖK, ADATOK, AKCIÓK

A HPIX ÁLTAL FORGALMAZOTT ESZKÖZÖKKEL ÉS KELLÉKEKKEL KAPCSOLATBAN
VISZONTELADÓ PARTNEREINK RÉSZÉRE
Ebben a részben szeretnénk bemutatni, hogy mennyire jó HPIX partnernek lenni :)

Olyan adatokat, információkat teszünk itt közzé - és töltünk fel folyamatosan -, melyek azok számára, akik a HPIX-tól beszerzett eszközöket, kellékanyagokat, szoftvereket használják, a munkát reményeink szerint könnyebbé, eredményesebbé, hatékonyabbá teszik.
Megtalálhatja itt korábbi hírleveleink információit, technikai jellegű tippeket, információkat az eszközök, szöftverek használatához, de a marketing munkához hasznos dologat is.

Eredményes böngészést kívánunk hát a HPIX Tudástár oldalain - és ha valami információt nem talál, pedig úgy érzi, itt lenne a helye, ne tartsa vissza magát, jelezze felénk és megpróbáljuk pótolni!
ÚJDONSÁGOK A TUDÁSBÁZISBAN
AKTUÁLIS HPIX HÍRLEVÉL, FUTÓ AKCIÓK VISZONTELADÓKNAK

2020 júni 30 Gyors fotókönyv borítók raktáron


A Covid által brutálisan hosszúra nyújtott várakozás után végre beérkeztek a rugós fotókönyv borítók rakátrunkba; viszonylag széles választékban máris elérhetők a webáruházunkban.
Jelenlegi választék:


Fotókönyv borító 28x22 álló, ablak nélkül, fehér szövet

Fotókönyv borító 28x22 álló, ablak nélkül, fekete szövetFotókönyv borító 28x22 álló, ablak nélkül, vajszínű bőr

Fotókönyv borító 28x22 álló, ablak nélkül, fekete bőr

Fotókönyv borító 28x22 álló, ablakkal, fehér szövet

Fotókönyv borító 28x22 álló, ablakkal, fekete szövet

Fotókönyv borító 28x22 álló, ablakkal, világosbarna szövet

Fotókönyv borító 28x22 álló, ablakkal, vörös szövetFotókönyv borító 28x22 álló, ablakkal, fekete bőr

Fotókönyv borító 28x22 álló, ablakkal, vajszínű bőr

Fotókönyv borító 28x22 fekvő, ablak nélkül, fehér szövet

Fotókönyv borító 28x22 fekvő, ablak nélkül, fekete szövetFotókönyv borító 28x22 fekvő, ablak nélkül, gyöngyház bőr

Fotókönyv borító 28x22 fekvő, ablak nélkül,fekete bőr

Fotókönyv borító 28x22 fekvő, ablakkal, fehér szövet

Fotókönyv borító 28x22 fekvő, ablakkal, fekete szövet

Fotókönyv borító 28x22 fekvő, ablakkal, kék szövet

Fotókönyv borító 28x22 fekvő, ablakkal, korál szövet

Fotókönyv borító 28x22 fekvő, ablakkal, olivazöld szövet

Fotókönyv borító 28x22 fekvő, ablakkal, tengerészkék  szövet

Fotókönyv borító 28x22 fekvő, ablakkal, világosbarna szövet

Fotókönyv borító 28x22 fekvő, ablakkal, vörös szövetFotókönyv borító 28x22 fekvő, ablakkal, gyöngyház bőr

Fotókönyv borító 28x22 fekvő, ablakkal, fekete bőr

Fotókönyv borító 28x22 fekvő, ablakkal, barna bőr

Fotókönyv borító 28x22 fekvő, ablakkal, vajszínű bőr

Fotókönyv borító 30x30, ablak nélkül, fehér szövet

Fotókönyv borító 30x30, ablak nélkül, fekete szövetFotókönyv borító 30x30, ablak nélkül, fekete bőr

Fotókönyv borító 30x30, ablak nélkül, gyöngyház bőrFotókönyv borító 30x30, ablakkal, fehér szövet

Fotókönyv borító 30x30, ablakkal, fekete szövet

Fotókönyv borító 30x30, ablakkal, kék szövet

Fotókönyv borító 30x30, ablakkal, korál szövet

Fotókönyv borító 30x30, ablakkal, világosbarna szövetFotókönyv borító 30x30, ablakkal, fekete bőr

Fotókönyv borító 30x30, ablakkal, gyöngyház bőr

Fotókönyv borító 30x30, ablakkal, vajszínű bőr

2020 június 11 Használt Noritsu minilaborok


Két száraz technológiás Noritsu minilabor gépet kínálunk most az új áraik töredékéért - értelemszerűen az első jelentkezők élveznek elsőbbséget.


Mindkét minilabor - mint mindegyik Noritsu száraz technológiás gép - Epson nyomtatási technológiára épül, ami a ma elérhető legkiválóbb képminőséget garantálja. A Noritsu - az Epson minilaborjaitól eltérően - a 4 színes konstrukcióra esküszik; ez megkönnyíti a logisztikát, és konkrét tapasztalataink szerint az Epson 6 színes gépek által nyújtott képminőséghez közeli, a vegyszeres laborgépeket egyértelműen felülmúló minőségű képeket készít.
Egy 10x15 kép elkészítésének önköltsége e gépekkel kb. nettó 25 Ft-ra adódik.


A Noritsu Green III elődje, a Green II a Noritsu flotta legnagyobb tudású, legterhelhetőbb száraz technológiás laborgépe. Két, akár 30 cm szélességig kihasználható papírkazettából dolgozik; de egy kazetta akár megosztható két, max 152mm széles tekercsre is, így egyszerre akár 4 papírtekercs is lehet a gépbe betöltve (pl 127 fényes/luszter, 152 fényes luszter - és így az eladott méretek túlnyomó többsége úgy teljesíthető, hogy a géphez nem is kell hozzányúlni.!
Két 152mm-s tekercs behelyezésével óránként 900 10x15 kép kapacitás érhető el.
A képek hosszanti mérete akár 100 cm-ig (külön RIP egységgel 180 cm-ig!) állítható.
10 rekeszes szorterrel felszerelve.
A Noritsu rendkívül jól bevált EZ Controller vezérlőszoftverével.
A konkrét gép eddig kb 500,000 nyomatot készített. Telepítés előtt új gyári nyomtatófejet építünk bele, így az élettartam és a képminőség szempontjából legfontosabb alkatrész vadonat új lesz - ezzel együtt a gép is kvázi újszerűnek tekinthető!

Az új Green II kb 14 millió Forintos árával szemben ezt a gépet mindössze 3,850,000.- Ft +ÁFA áron kínáljuk, 3 papírkazettával együtt!A Green II kistestvére a Noritsu D705, ami 0,35 m2-es alapterületével a piac legkisebb helyigényű minilaborja! A gép két papírtekercsből tud dolgozni - egy külső kazettás, egy hátsó, orsóra fűzött tekercs. A maximális papírszélesség 25 cm, a képek hossza 100 cm-ig tizedmilliméter pontossággal állítható a - géppel együtt szállított Noritsu EZ Controller vezérlőprogramjából.
A minilabor óránként kb 600 10x15 kép kapacitással terhelhető. Külön előnye a rendkívül gyors indulás - egy papírcsere után az első kép kevesebb, mint fél perc alatt már ki is tud jönni.
A géphez 10 rekeszes sorter tartozik.

A D705 eredeti ára 6 millió Ft (nettó) környékén van - ezt a gépet vadonatúj, a telepítés előtt beépítésre kerülő nyomtatófejjel - mindössze 2,750,000 Ft +ÁFA áron adjuk, 2 papírkazettával.

2020 május 18 Segítség az újrainduláshoz

Kedves Barátunk!

Úgy tűnik, a járvány egy csöppet kegyesebb volt hozzánk, mint amit akár egy hónappal ezelőtt is vártunk. Ha minden igaz, ezekben a napokban már országosan kinyithatnak a boltok, ha odafigyeléssel is, de megindulhat az élet. Lehet lagzikat tartani, még talán az iskolai osztályok is összeröffenthetők lesznek például egy fotózás erejéig. Így talán mégsem kell a teljes tavaszi/nyári szezont lehúznunk a fajanszon.

Persze a két hónap kiesés vagy legalábbis erős visszaesés valószínüleg mindenkinek fáj és nehézzé teszi az újraindítás finanszírozását. Lehetőségeinkhez mérten (mert persze mi is erősen nyalogatjuk sebeinket) próbálunk segíteni Önnek is abban, hogy az újraindulás a lehető legjobban sikerülhessen.


Újranyitás-kedvezmény

A legtöbben, nagyon is érthető okokból, az elmúlt két hónap folyamán egyáltalán nem, vagy csak egészen minimális mennyiségben rendeltek kellékanyagot a fotónyomtatókhoz. De bár persze a forgalom durván visszaesett, a legtöbb kollégánál volt annyi fogyás, hogy a teljes üzem visszaállításához mindenképp szükségessé válik új kellékek vásárlása. Hogy ez a feltöltés valamivel könnyebb legyen, 5% kedvezményt és a szokásosnál egy héttel hosszabb fizetési haladékot adunk a május 18 és május 31 között feladott újranyitáshoz szükséges kellékfeltöltő rendelésekre.

Ha élni óhajt ezzel a kedvezménnyel, adja fel a rendelést a szokásos módon, majd lehetőleg még ugyanazon a napon a hpix@hpix.hu email címre küldjön egy üzenetet a rendelés visszaigazolásának számával (vagy ha ilyen nem áll rendelkezésre, a rendelés feladásának időpontjával), jelezve, hogy ez az a feltöltő rendelés, amire a kedvezményt érvényesíteni szeretné. A számlában azonnal feltüntetjük a kedvezményt és a módosított fizetési határidőt.

Az újranyitás-kedvezmény nem vehető igénybe projekthez rendelt árakból, illetve akkor, ha a cégnek 8 napon túl lejárt számlatartozása van a HPIX Kft felé. 
                         

Fejlesztési kedvezmény

Régi tapasztalat, hogy egy-egy válság mindig kényszerítő erő a korábbi üzleti modellek, folyamatok, módszerek átgondolására és megújítására. Sok kollégával beszélgetve látom, hogy ez most sincs másképp: sokak számára válik most bizonyossá a folyamatosan nagy forgalmat igénylő vegyszeres labortechnika fenntarthatatlansága, mások a korszerű szoftveres, részben online értékesítési formák használatának elkerülhetetlenségét ismerik fel végleg; és sokan veszik észre, hogy a házilag barkácsolt rendelőfelületek nem csak, hogy nagyságrendekkel kevesebbet tudnak, de összességében legtöbbször többe is kerülnek, mint a professzionális fejlesztőcégek által készített komplex megoldások.

Ha Ön is olyan helyzetben van, hogy hasznosnak látja üzletmenete modernizálását és ez fejlesztést igényel, most ehhez is kínálunk segítséget - nem csak a mindig rendelkezésre álló tanácsadás, közös gondolkodás, a legjobb megoldás kidolgozása formájában, hanem anyagilag is: mostantól egy hónapon át, 2020 június 18-ig minden hardver- és szoftver eszközünket szintén 5% kedvezménnyel adjuk. Így most a legsikeresebb és legjobb Epson SureLab D800 mikrolabor, vagy a DNP vagy HiTi hőszublimációs fotónyomtatók, de akár a Photo Finale vagy a DiLand szoftvercsomagok is olcsóbban szerezhetők be.

Hogy újranyitva az új feltételeknek, a megváltozott körülményeknek jobban megfelelve léphessen Ön is piacra.


Információk

Honlaprendszerünk fél éve kezdett megújítását tovább folytattuk. Régóta létezik már 'Partneroldalunk', melyen olyan információkat gyűjtünk az általunk forgalmazott eszközökről, amelyek a hivatalos adatlapokon jellemzően nem szerepelnek, de hasznosak lehetnek a mindennapi munkákhoz. Itt adunk tippeket, ötleteket akár hibaelhárításhoz, vagy épp marketinghez, de itt tesszük elérhetővé viszonteladói árlistáinkat és épp futó akciókat - vagy pl. ezt a hírlevelet is.

A Partneroldal információi eddig jelszóval védve csak regisztrált partnereink számára voltak elérhetők. Mostantól megújult formában, talán jobban, könnyebben kezelhető módon 'Tudásbázis' néven a www.hpix.hu oldal egy lapjaként bárki számára nagyon könnyen elérhető ez az információhalmaz.
Amit folyamatosan bővítünk - nagyon szívesen akár olyan témával is, amit Ön javasol nekünk.


Süt a nap, csiripelnek a madarak, nyílnak a virágok - és nyílnak az üzletek, nyílik a gazdaság. Egészségügyileg (talán egy időre) túl vagyunk a nehezén, de gazdaságilag ez még korántsem biztos. Az biztos, hogy a könnyítéseknek vége; de hogy a bevételeinket milyen gyorsan tudjuk a normál (vagy magasabb!) szintre húzni, az rajtunk múlik. Remélem, ehhez az itt leírt lehetőségek Önnek is adnak némi segítséget.
Hívjon, vagy írjon, hogy a részleteket megbeszéljük.
 


Linkek az említett témákhoz:
•Inkjet laborgépek, pl Epson SL-D800
Hőszublimációs fotónyomtatók
Photo Finale szoftvercsomag
DiLand szoftvercsomag
HPIX Tudásbázis

ui2. ha 'lájkolja' a FB-n a HPIX Kft oldalt, akkor ott folyamatosan további részleteket is találhat...

2020 ápr. 14 Munkánk a vírus idején

Kedves Barátunk!


Hát, ez a vírus jól belénk trafált. Arra jók az esélyek - és ezt nagyon kívánom Önnek és szeretteinek -, hogy egészségügyileg gondok nélkül átvészeljük ezt az időszakot, de gazdaságilag, mivel a mi termékeink, lássuk be, nem jelentenek alapszükségletet, már igen erősek a kihívások. Hogy visszafogottan fogalmazzunk.

Lassan egy hónap bezártság tapaszalatai után hadd adjunk néhány tippet és talán segítséget a túléléshez.


Online

Alap, hogy a személyes interakciókat minimálisra kell szűkíteni. Így, ha az Ön üzletmenete alapértelmezésben bolti értékesítésre épített, a vevők személyes elérhetetlenné válása a teljes bevétel kiesését jelentheti. Részbeni megoldást az online értékesítés kínál.

Egy önálló, teljesen egyedi online értékesítő, képrendelő, esetleg összetettebb fotós termékeket forgalmazni tudó szoftver kifejlesztése iszonyú sok pénz és rengeteg idő. Választékunkban azonban kvázi kulcsrakész, néhány nap intenzív munkával bekonfigurálható és azonnal 'hadra fogható' ilyen rendszerek találhatók. Ha egy ilyen rendszert most telepít, az nem csak a mostani karantén-jellegű időre ad esélyt a vevők eléréséhez, de a helyzet normalizálódása után minden tekintetben új lendületet adhat üzletének.

Photo Finale rendszerünk fotólaboroknak, vagy külön verzióban profi fotográfusoknak nyújt önálló, saját márkanéven üzemeltethető, abszolút profi szerkesztő/értékesítő felületet. Minden platformra - Win, Mac, Android, iOS. A DiLand szoftver kisebb fotólaboroknak kínál nagyon gazdaságos, egyszerű, de mégis kiváló megoldás képrendelő és szerkesztő felületet.

Részletes információk a programcsomagokról itt: www.hpix.hu/Szoftverek találhatók.

Minden szoftvermegoldásunkra most segítségként különleges, egyedi kedvezményt dolgozunk ki - keressen, hogy beszéljünk róla.

                           

Gazdaságos

Ha Ön fotólabort üzemeltet hagyományos, vegyszeres laborgéppel, úgy nagy valószínűséggel meghozta már a döntést a laborgép leállításáról - egy vegyszeres gépet üzemben tartani jelentősen visszaesett kereslet mellett ma aligha éri meg. Ha azonban még lennének vevői, csak épp a korábbiaknál jóval kisebb képmennyiségekre, úgy megoldás lehet elindítani a - hosszú távon alighanem amúgy is elkerülhetetlen - váltást száraz technológia felé. Hiszen egy profi inkjet vagy hőszublimációs laborgép, fotónyomtató akár egy-egy órára is bekapcsolható... készenlétben tartása szinte semmibe  nem kerül, így csökkent igények mellett is nagyon gazdaságosan üzemeltetehető. És a képminőséggel - különösen egy Epson SureLab esetén - minden vevője tökéletesen elégedett lesz.

Részletes információk a nyomtatókról itt: www.hpix.hu/Hőszublimáció és itt: www.hpix.hu/Inkjet találhatók.

Raktárunkon azonnal szállítható Epson SureLab D800 inkjet és HiTi P525L és DNP DS620 gépek állnak rendelkezésre. Amelyeket most, a válságos időszakban, egy akciós beszerzési árnak megfelelő árszinten, de a szokásos teljes szolgáltatásunkkal kínálunk. Hívjon fel, hogy kiszámoljuk, mi a legjobb megoldás.


Háttér

Minden erőfeszítés ellenére is van, hogy a legjobb döntés az üzlet ideiglenes bezárása és ezzel a költségek nagy részének lefaragása. Az elmúlt hetek tapasztalata alapján azonban néhány vevő ilyenkor is van... és őket Ön sem szeretné elveszteni.

A mi központi laborunk, melyet évek óta az Önök háttereként üzemeltetünk a képnagyításoktól a vászonposztereken át a profi fotókönyvekig és ajándéktárgyakig terjedő termékválasztékkal, továbbra is üzemel. Ha tehát Ön minimálisra csökkenti költségeit azzal, hogy boltját bezárja, de a néha beeső rendeléseit - akár automatikusan akár kézi módszerrel - továbbítja felénk, vevőit továbbra is kiszolgálhatja. Mi elkészítjük a megrendelést 1-2 napon belül, és - megállapodásunktól függően - vagy Önnek szállítjuk, vagy akár közvetlenül, az Ön nevében az Ön vevőjéhez. Egymás között pedig természetesen egy olyan viszonteladói áron számolunk el, amely lehetővé teszi, hogy Ön továbbra is keressen az üzleten, anélkül, hogy annak költségeit és kockázatát viselnie kellene.

Hívjon fel, hogy megbeszéljük és kidolgozzuk a részleteket.


Nem élünk könnyű időket. Talán a fenti ötletek mentén Ön is talál olyan megoldást, ami megkönnyítheti gazdasági helyzetét, munkáját. Beszéljünk, ha valamelyik témáról szeretne többet megtudni - de leginkább maradjunk otthon, vigyázzunk magunkra.


Őszinte tisztelettel

Diószeghy Zoltán és a HPIX csapata

2020 feb. 11 A legolcsóbb és a legjobb fotónyomtató

Kedves Barátunk!


2020 első hírlevelében azokhoz szólunk, akik az év végi szezon tapasztalatai alapján elgondolkodtak azon, hogy a következő erős időszakok még sikeresebb bonyolításához bizony szükség lenne kisebb-nagyobb fejlesztésre. A lehetőségek rettentő széles tárházából most két olyan fotónyomtató aktualitásait mutatjuk be, melyek fotóstúdiók, rendezvényfotósok számára, de akár komoly üzletek, fotólaborok részére is bevált, népszerű választásnak bizonyultak.


A Legolcsóbb

Megérkezett készletünkre a HiTi P525L hőszublimációs fotónyomtató legújabb szállítmánya - így a piac legolcsóbb, mindössze 185,000.- Ft nettó áron elérhető üzleti használatra alkalmas ilyen eszközét akár azonnal tudjuk szállítani. És természetesen, a szükséges kellékanyagok is folyamatosan, raktárról rendelkezésre állnak.

A P525L már több éve forgalomban van, így megbízhatóságát sok ország rengeteg felhasználója megtapasztalhatta már; de a HiTi anélkül, hogy új márkajelzést adott volna a népszerű modellnek, több fejlesztést hajtott rajta végre, melyek eredményeképp a legolcsóbb már messze nem gyagyit, nem gyenge minőséget jelent. Az új P525L nyomtatók a saját, gyári kellékanyagukkal kellemes fogású, kellően vastag papírra kifejezetten nagy színtartományú képeket készítenek fényes vagy matt felülettel - úgy, hogy a kellékanyagot a felület váltásához nem kell cserélni!

A HiTi P525L optimális felhasználási területe minden olyan üzlet lehet, ahol a cél egy-két képméret teljesen (vagy nagyrészt) automatikus készítése; ahol fontos, hogy semmi vagy minimális operátori beavatkozással nagyon megbízhatóan, nagyon gyorsan elkészüljenek a nyomatok. Így akár igazolványkép nyomtatáshoz, rendezvényfotózáshoz, fotókioszkba vagy fotóautomatába, selfie-kioszkba, vagy akár egy nagyobb laborgép mellé az azonnali képek készítéséhez kiváló segítséget tud nyújtani. Mivel egy kellékanyag-töltéssel (papírtekercs+fólia) 500 db 10x15 képet tud elkészíteni, az is garantált, hogy az operátornak nagyon sokáig hozzá sem kell érnie a géphez a folyamatos működés mellett.

A HiTi külön előnye, hogy gépeihez alapértelmezésben, ingyenesen biztosít teljes funkcionalitású laborszoftvert, mellyel egy tárolóról/adathordozóról a képek kiválogathatók, megszerkeszthetők, a nyomtatási méretek megválaszthatók, és egy kattintással a csatlakoztatott laborgépre küldhetők. Külön, szintén díjmentes programmodul áll rendelkezésre igazolványképek konfigurálására és nyomtatására!
                        
A Legjobb

Az Epson SureLab D800 minden bizonnyal a piac ma elérhető legjobb üzleti fotónyomtatója. Hatalmas, nagy laborgépeket megszégyenítő méretválasztékával (5x9 és 21x100 cm közötti képméretek!), a vegyszeres laborgépeket felülmúló képminőségével egy komoly fotólabor eszközeként is alkalmazható - úgy, hogy mérete mindössze kb 30x30x30 cm és a használata tíz perc alatt tökéletesen megtanulható. És míg egy komoly minőségre, választékra és teljesítményre képes laborgép korábban csak egészen nagy üzletek által volt megfinanszírozható, a D800-at ára már egy kisebb stúdió, egy-egy ambíciózusabb fotográfus számára is elérhetővé teszi.

És működésének, fenntartásának költsége jelentősen alacsonyabb a vegyszeres laborgépekénél.

Az Epson SureLab D800 ára továbbra is mindössze 890,000.- Ft nettó. És most az Epson Order Controller LE profi laborszoftver mellett még a kifejezetten ehhez a géphez kifejlesztett nagy papírtálcát is ajándékba adjuk!Írjon vissza, vagy hívjon, ha kíváncsi arra, hogyan fejleszthetné tovább üzletét.


Őszinte tisztelettel

Diószeghy Zoltán és a HPIX csapata
ÁRAK, LOGISZTIKA

Árváltozások

2020. április 27.
Viszonteladó partnereink részére 2020 május 1-e után központi laborunk az alábbi linkről letölthető táblázat szerinti árakon kínálja termékeit.

Árlista viszonteladók részére 2020 május 1-től

Természetesen a "normál üzletmenettől" látványosan eltérő mennyiségek esetén készen állunk egyedi árak számolására, valamint a táblázatban nem szereplő termékre is készséggel kalkulálunk árakat.


2020. április 14.
A 2020 március közepe óta megfigyelhető rendkívül nagy arányú EUR ill. USD / Forint árfolyammozgások miatt általános gyakorlatunkat, mely szerint annak ellenére, hogy a forgalmazott termékeink gyakorlatilag kivétel nélkül importból származnak, Forintban meghatározott árainkat a lehető leghosszabb időn át stabilan tartani, legalábbis ideiglenesen kénytelenek voltunk feladni. Így március 16 és április 14-e között négy alkalommal is módosítani kellett viszonteladó forgalmazásban kínált termékeink (gépek, kellékanyagok) árait. Némi öröm, hogy az árfolyamváltozáskat nem csak növekvő, de csökkenő állapotukban is követni tudtuk, így a kilengések után 2020 április 14-től áraink az előző félév áraihoz képest átlagosan 5%-al emelkedtek.


2019. Szeptember 18.

A Forint árfolyamának tartós értékvesztése miatt kénytelenek vagyunk 2019 szeptember 18-tól kalkulációs árfolyamainkat mintegy 2%-al megemelni, ami miatt importból származó termékeink árai ilyen arányban nőnek.

Kellékanyagok rendelése, kiszállítása

A mindennapi működéshez szükséges kellékanyagokat regisztrált partnereink a HPIX viszonteladói webshopon keresztül rendelhetik meg. Ha bármilyen ok miatt a webáruházon át nem lehetne rendelést feladni, úgy a hpix@hpix.hu címre küldött levelekben is fogadunk rendelést, de tekintve, hogy ilyen estben a feldolgozás nem automatikus, kollégáink bevatkozását igényli, előfordulhat, hogy a rendelés bonyolítása valamivel több időt vesz igénybe.

Az webáruházon át feladott rendeléseket, amennyiben azok egy munkanapon dél előtt érkeznek és a rendelt termékek készleten vannak, a legtöbb esetben még aznap kiszedjük, csomagoljuk, és átadjuk a futárszolgálatnak kiszállításra. Mindenképp törekszünk a rendelések lehető leggyorsabb intézésre, de nagy mennyiségre vonatkozó rendelés esetén, vagy csúcsidőszakokban (jellemzően a karácsonyi szezonban) előfordulhat, hogy az áru feladására a rendelés beérkezése után csak 1-3 nappal kerül sor.

A futárszolgálatnak (többnyire Sprinter, esetleg GLS) átadott árut a szállító szerződése szerint a következő munkanap során megkísérli kézbesíteni (Magyarország területén). Sajnos (de természetesen...) erre a "másnap"-ra a fuvarozó nem vállal garanciát, tehát - itt is különösen csúcsidőszakokban - előfordulhat 1-3 nap késés. (Több, mint tíz éves tapasztalatunk alapján azonban mondhatjuk, hogy a rendelések jó 98%-t valóban a következő munkanapon kiviszik!)
Fontos, hogy amennyiben a kézbesítési kísérlet sikertelen - Ön nem elérhető, a cím pontatlan és nem találják meg... - a futár egy következő napon még egyszer tesz kísérletet a csomag átadására. Ha ez sem sikerül, az árut visszaszállítják a feladónak (hozzánk, Budaörsre). Ez nem jó - egyrészt a visszaszállításra jellemzően csak több nap után kerül sor, így könnyen összejön akár egy hetes csúszás is, másrészt a visszaszállítás majd az újboli kiszállítás mind pénzbe kerül, amit viszont - ha a kézbesítés nem a mi hibánkból hiusult meg - kénytelenek vagyunk Önre hárítani.

A normál kiszálltás költségét abban az esetben, ha az Ön rendeléseinek az átlagos értéke (1-2 hónap távlatában) eléri a nettó 20,000 Ft-t, mi álljuk. Ha rendszeresen rendel 20,000 Ft-nál kisebb értékű csomagokat, úgy a rendelésekre nettó 1,200 Ft szállítási költséget számítunk fel.

Természetesen mód van arra, hogy az árut Ön vegye át személyesen budaörsi raktárunkban. Az ilyen igényét viszont kérjük, hogy minden egyes ilyen rendelésen konkrétan jelezze, és erősen javasoljuk, hogy mielőtt megjelenik az áruért, telefonon egyeztessünk, hogy egész biztosan rendelkezésére tudjunk állni. Ha tudunk egyeztetni, akkor viszont igyekszünk akár egészen extrém időpontokban is - hétvégén vagy akár késő este is - segíteni; nem ragaszkodunk különösen ún. "nyitvatartási időhöz". :)

Központi labor árlista

A HPIX budaörsi központi laborja profi fotográfusok valamint fotólaborok számára kínálja fotós termékek igen széles választékát a fotókidolgozástól posztereken és vászonképeken át naptárakig vagy éppen egyedi borítós vagy síkban nyíló fotókönyvekig.

A központi labor érvényes árlistája az alábbi gomb alól érhető el. Ezen árak a HPIX-el rendszeres kapcsolatban álló partnerek folyamatos megrendeléseire érvényesek; egyedi, kis mennyiségű termékrendelésre a bolti árak (www.kreativfotolab.hu) vonatkoznak. Nagy mennyiségekre, hosszú távú együttműködés kialakítása esetén ugyanakkor az Árlistától eltérő egyedi árak kialakítására is van lehetőség.
Árlista viszonteladók részére

Elektronikus számlázás

Együttműködésünknek (melyet ezúton is hálásan megköszönünk Önnek is) egyik elkerülhetetlen eleme az adminisztráció, ezen belül is a legkényesebb, a számlázás.

Hogy az ezzel kapcsolatos macerát csökkentsük és a sajnos nem ritkán előforduló késedelmeket elkerüljük, egy, az ügyviteli rendszerünket feljesztő cég által elkészített fejleszésnek köszönhetően 2018 december 1-től számláinkat automatikusan egy email csatolmányaként, pdf formátumban küldjük el Önöknek (is).

Az ilyen, elektronikusan küldött számlaképek felhasználásával kapcsolatban az adóhatóságnak nincs egyértelmű állásfoglalása. Az, hogy egy számla aláírás és pecsét nélkül is érvényes, immár több éve szabály - ennek megfelelően tehát elvileg a pdf-ben elküldött és helyben kinyomtatott számlapéldány pontosan ugyanolyan érvényességű, mintha a papírdarabot postán kapnánk meg. Az egyre mindennaposabb nemzetközi kereskedelemben pedig ma már az a ritka kivétel, ha egy számlát eredeti, papírpéldányban küldenek - az elektronikus küldés teljesen általános és elfogadott, a NAV gyakorlata szerint is. Magyarországon jellemzően a helyi adóellenőr saját döntése, hogy csak emailen kapott belföldi számlát elfogadja-e minden további nélkül, vagy mindenképp kéri a szállítótól származó eredeti példányt is.

Kérjük, hogy az így elektronikusan megküldött számláinkat vételezzék be és ennek alapján teljesítsék fizetési kötelezettségeiket. Ha emellett szükségesnek látják, hogy papíron is elküldjük e számlákat, úgy kérem, hogy ezt a hpix@hpix.hu címre küldött levélben jelezzék számunkra. Aki ezt kéri, annak havonta egyszer elkészítjük és kipostázzuk az adott hónap folyamán készített számlákat - de kérjük, hogy az áru bevételezéséhez illetve az ellenérték kifizetéséhez legyenek szívesek az elektronikusan küldött számlaképet használni.

Epson festékpatron visszagyűjtés

Köszönhetően az Epson környezettudatos hozzáállásának, számunkra is lehetővé vált, hogy az Epson SureLab nyomtatókhoz használt festékek elhasznált, kiürített patronjait összegyíűjtsük és azokat az Epson számára visszaküldve újra felhasználtassuk, vagy környezetre a legkevésbé ártalmas módon megsemmisíttessük őket.

Kérjük tehát, hogy e partonokat lehetőség szerint ne dobják ki a továbbiakban, hanem az összegyűlt mennyiséget valamilyen módon - pl, egy szervízlátogatás során kollégánknak átadva - juttassák el időről időre számunkra.

Köszönjük együttműködésüket e téren is!
ÚJDONSÁGOK BEJELENTÉSE

2019 júni. 20 Partnertalálkozó - Epson SL-D800, PhotoFinale,HPIX Nyomda

Nagy újdonságok - Epson D800, PhotoFinale szoftvercsomag, HPIX Nyomda

Az utolsó 3 év legtöbb újdonsága egy hírlevélben

 

 

Kedves Barátunk!

 

Ritka szerencsétlen időpont volt egy Partnertalálkozó megtartására június 14-e - péntek, ballagások napja, kezdődő nyaralások, még tart az iskolai és már kezdődik az esküvői fotós szezon, ráadásul olyan kánikula, hogy a szomszéd szobába nincs kedve átmenni az embernek... - így aztán külön fantasztikus köszönet annak az igen sok Kollégának, aki mégis vette a fáradtságot és megtisztelt bennünket jelenlétével!

 

Ha esetleg azonban Ön nem tudott eljönni, de mégis kíváncsi, miért tartjuk rendkívül fontosnak a mostani témákat, akkor böngéssze át ezt a - meglehetősen hosszúra nyúló, ám igen tartalmas - hírlevelet... aztán pedig ragadjon bátran telefont, hogy a további részleteket megbeszélhessük.

 

 

ÚJ mikrolab-fotónyomtató: EPSON SureLab D800

 

Az új, mostantól már rendelhető SL-D800 a roppant sikeres D700 méltó utódja. Azzal pontosan megegyező méretben - tehát a D700-nak készített helyre gond nélkül beilleszthetően - hoz számos, igen fontos újítást.

 

Még gazdaságosabb

 

A 100,000 (10x15) nyomatra, vagy kb 3 évre tervezett D700-al szemben a D800 várható élettartamát a gyártó 200,000 nyomatban, vagy 5 évben adja meg. Ezzel az új gép üzemeltetése akár 30%-al gazdaságosabb is lehet, mint a D700-é!

(Megjegyzés: konkrét, magyarországi tapasztalataink szerint már a D700 is kényelmesen üzemeltethető sokkal 100,000 nyomat felett is. A használat módjától függően ez idő alatt a nyomtató fej cseréjére szükség lehet, de a gép utána tökéletesen használható tovább. A D800 kétszeres élettartama elsősorban a nyomtatófej dupla várható működési idejét jelenti, aminek esetleges cseréje után a gépet egészen biztos, hogy igen sokáig, a megadott várható élettartamon túl is használhatjuk)

 

A D800 új vezérlésének köszönhetően készenléti üzemmódban 40%-al kevesebb, mindössze 60W elektromos energiát fogyaszt. Ez amellett, hogy közvetlen költségcsökkentést jelent, megjelenik abban is, hogy a gép még az elődjénél is (de a hasonló, 4 tintás konkurens gépnél jelentősen!) kevésbé melegszik - és így különösen szűk helyekre, bútorba beépített működés esetén eredményez kevesebb meghibásodást, hosszabb élettartamot.

 

Még kiválóbb képminőség

 

Ahogy az előd D700, a SureLab D800 is 6 színből állítja elő a kifogástalan képminőséget, a legigényesebb profiknak is tökéletesen megfelelő színárnyalatokat. A D800 azonban egy még újabb, továbbfejlesztett tinta-sorozatot, az Epson UltraChrome D6r-S tipust kapja, mely az elődjénél leginkább a zöldes és a vöröses színárnyalatokban képes még nagyobb színtér megvalósítására - ezzel pedig még fínomabb színárnyalatokat elérni pl a bőrszíneknél, tud még szebb átmeneteket megvalósítani.

 

Még rugalmasabb

 

Az eddigi öt mellett a D800-nál már egy hatodik papírszélesség is használható: bevezetésre került a 89mm széles papírtekercs is.

A minimális vágási távolságot a D800 50mm-re csökkenti le - így olyan új képméretek válnak elérhetővé, mint pl 9x5, 9x9 vagy 9x7cm igazolványképekhez vagy épp kis sorozatú névjegykártyákhoz.

Az új gyorsnyomtatás-funkció különösen rendezvényeken teszi rendkívül vonzóvá a D800-t - e funkció használatával pár másodperc alatt elkészül az első kép.

 

 

Még könnyebben kezelhető

 

Az új papír-kifűzés gomb segítségével a papírtekercs cseréjekor szükséges kifűzés az eddigi 4 munkafázisról 2 lépésre redukálódik - ráadásul két olyan lépésre, mely gyakorlatilag nem rontható el. Így a gép kezelését nyugodtan rábízhatjuk kevéssé gyakorlott segédünkre is - nem fogja, nem tudja elrontani.

Új ventillátor vezérlésének köszönhetően a gép által okozott zaj jelentősen lecsökkent. Ez pedig nehezen túlértékelhető előnyt jelent, ha nap mint nap gépünkkel, gépeinkkel egy helyiségben kell dolgozunnk!

 

Még nem drágább :)

 

A SureLab D800 máris rendelhető - ára pedig 950,000.- Ft +ÁFA (kiszállítva, telepítve, betanítással). És ebben az árban már az Epson Order Controller LE laborvezérlő program is benne van (önállóan 170,000 Ft nettó ár!), mely rendelési sorok kezelésével, termékek (csatornák) előre definiálásával, töménytelen sok képjavítási lehetőség nyújtásával teszi életünket nagyságrendekkel egyszerűbbé és hatékonyabbá.

(D700, amig a készlet tart - Order Controller program nélkül - még elérhető 650,000.- Ft +ÁFA áron!)

 

 

ÚJ Szoftverrendszer: Photo Finale

 

Ahogy lenni szokott... van egy jó és egy rossz hírünk. A rossz hír (legalábbis nekünk rossz), hogy miután sok éves igyekezettel sem sikerült megfelelő finanszírozási forrást találni ahhoz, hogy a saját feljlesztésű Creative PhotoCLoud szoftverrendszer nemzetközi forgalmazását a hozzá szükséges kellően professzionális háttérrel elindíthassuk, és így esélyt nyerjünk egy ilyen nagyságrendű szoftverprojekt költségeinek megtérülésére, a fejlesztést leállítottuk és a Creative PhotoCloud rendszert a következő hónapok során kivezetjük.

 

Ez után ahelyett, hogy egy magyar fejlesztésű termékkel, hazai innovációval próbálnánk a nemzetközi piacon sikert elérni, rövid távú gazdaságossági szempontok miatt az eddigi fejlesztésbe fektetett összegeket leírjuk és helyette egy amerikai, lényegesen kedvezőbb finanszírozási háttérrel bíró cég, így mára sokkal komplettebb rendszerét kezdjük forgalmazni a magyar piacon. Sic transit gloria mundi.

 

Ami viszont a nagyon jó hír: a Photo Finale fotós szoftverrendszer egy elképesztően profi, nagyon komplett csomag, mely teljesen új szintre tudja segíteni a fotók, fotós termékek értékesítését - és emellett olcsóbb is, mint a legtöbb olyan rendszer, mely csak egy-egy részét valósítja meg a Photo Finale teljes szolgáltatás-csomagjának.

 

 • Teljeskörű, profi online szerkesztő/rendelőprogram - ma a fotós termékek zömét online felületeken keresztül értékesítik. Hogy itt versenyképesek legyünk, elengedhetetlen egy rugalmas, bővíthető, jól konfigurálható, könnyen kezelhető rendelőfelület. A Photo Finale csomagjában e műfaj egyik legkiválóbb szereplője érhető el.

 • platformfüggetlen, kb minden eszközön - Windows, Mac, tablet, mobil - fut, működik, elérhető.

 • több, mint 6000 különböző termék adatbázisa, melyekből a nekünk kellőek pár kattintással kiválaszthatók és egyedi igényeinkre konfigurálhatók (normál képek minden méretben, üdvözlőkártyák, poszterek, kollázsok, vásznak, fotókönyvek, dekorációk, ajándéktárgyak de még üzleti termékek is...)

 • sablon alapú kreatív termék szerkesztés - egyszerűen, gyorsan, minden gyakorlat nélkül állítható elő azonnal látványos, komplettre szerkesztett műalkotás.

 • rendelés irányítás több üzlet felé vagy házhozszállítással.

 • Teljes honlap-környezet a rendelőfelülethez.

 • a termékek szerkesztő/rendelő felülete akár közvetlenül is meghívható és így az online értékesítés meglévő honlapunkba is beintegrálható, de a PF teljes honlap-megoldást is kínál, mely a termékek és szolgáltatások bemutatására igen nagy mértékben testre szabható.

 • Kioszkos rendelő program. Míg online rendelőfelületet elég sok cég kínál, olyan jó kioszk-program, amivel bolti körülmények között lehet rendeléseket rögzíteni, nagyon kevés van. Még kevesebb olyan csomag létezik, amelyben az online és a kioszkos rendelésfelvevő egy egységet képez, ami a vevők számára egy könnyen érhető, sok extra szolgáltatást nyújtó rendszerként jelenik meg. A Photo Finale ezt is teljesíti.

 • egyszerű, mégis nagyon sokat tudó felület síma képrendeléshez.

 • az online-al megegyező kioszkos felület minden kreatív termék szerkesztéséhez, rendeléséhez.

 • mindenfajta okostelefon drót nélküli támogatása, rendkívül hatékony, elegáns módon: a telefonon tárolt képek egy online felületen át tölthetők át a terminálra.

 • Online management felület. Annak ellenére, hogy a program irdatlan sok lehetőséget kínál, a legtöbb beállítás, termékválaszték, opciók, árak, képek stb. saját kezüleg, külső, és esetleg pénzbe kerülő segítség nélkül is elvégezhető. Ráadásul a webes felületnek hála, kb bárhonnan.

 • termékkategóriák, képek, leírások

 • termékek kiválasztása, engedélyeze, letiltása

 • termékparaméterek, opciók beállítása

 • árak, kedvezmények

 • rendelések figyelése, esetleg módosítása, átirányítása

 • törzsvásárlói programok kezelése

 • statisztikák, információk

 • Laborvezérlő program. A legtöbb - a PF-nél általában sokkal többe kerülő - rendelőprogram addig jut el, hogy a feladott megrendeléseket elérhetővé teszi valami webes felületen. Innentől a labor feladata a rendelések figyelése, letöltése, majd a megfelelő nyomtatás/gyártás intézése, esetleg az adott technológiához szükséges file-átalakítások elvégzése. A Photo Finale rendszerhez teljes laborvezérlő program tartozik, mely a bármilyen forrásból - online, mobil, kioszk, vagy akár más partnertől - érkező rendeléseket letölti, ellenőrizhetővé teszi, és sok nyomtatót/laborgépet közvetlenül vagy valamilyen segédprogramon át vezérleve intézi a gyártást.

 

A fentiekkel még messze nem mondtunk el mindent a PF csomagról. Nem említettük a vevőkezelési szolgáltatásokat, akciók, kedvezmények támogatását, az online fizetés hamarosan nálunk is elérhető lehetőségét, a megkezdett rendelések, de akár a képgalériák megőrzésének és helytől független felhasználhatóságának lehetőségeit, a rendelések átirányíthatóságát... és még nagy halom más csudát.

 

A Photo Finale rendszer magyar piacra hangolását ezekben a napokban is nagy erőkkel végezzük azért, hogy elsőként július elején/közepén a HPIX saját szolgáltatásaira, majd rögtön ez után minden hazai érdeklődő partnerünk számára bevezethessük a rendszert. A konfigurálás alatt lévő HPIX online programot ideiglenesen a www.hpix.photofinale.com címen Ön is bármikor elérheti, kipróbálhatja, akár rendelést is adhat fel rajta (amit egyelőre még nem teljesítünk :)) - ez mindenképp segít egy képet kapni a rendszer tudásának egy részéről.

 

Ha pedig mélyebb információt szeretne, esetleg megnézné élőben a működést, akkor hívjon vagy írjon. Július közepétől indítjuk a forgalmazást, de rengeteg részletet addig is meg tudunk beszélni.

 

 

ÚJ Szolgálatások: a HPIX Nyomda

 

Miután e hó elején üzembe állítottunk egy HP Indigo 5000 tipusú digitális nyomdagépet és mellé egy teljes kötészeti műhelyt, akár igen nagy mennyiségben is képessé váltunk hibátlan minőségú, teljesen professzionális nyomdai termékek kis sorozatú (akár egy példányos) gazdaságos elkészítésére. Fotósként a legfőbb irányt természetesen a fotókönyveknek, fotós füzeteknek, naptáraknak szánjuk, de a technológia kiválóan alkalmas szórólapok, névjegyek, akár öntapadós plakátok, vagy kisebb sorozatú - egy darabtól pár százas példányszámú - könyvek, füzetek, kiadványok készítésére. Mindezt nagyon rövid átfutással, igencsak kedvező áron.

 

Kapacitásunk legnagyobb részét Önöknek, Partnereinknek szánjuk. Olyan árakat alakítunk ki viszonteladóink felé, melyek mellett a keresett termékeket még igen szép árréssel tudják forgalmazni úgy, hogy a gyártás folyamatával egyáltalán nem kell bajlódniuk - és biztos, hogy a piacon ma legnagyobb Nagy Német Szolgáltatónál gyorsabban és rugalmasabban tudunk teljesíteni.

 

A leggyakoribb termékekre már készítettünk egy viszonteladói árlistát - ezt bejelentkezés után partneroldalunkon érhetik el. De mivel e téren a lehetséges termékek köre szinte végtelen, ha az Ön által keresett termék nem található e listában, vagy tartós együttműködést alakítana ki, amihez akár az árak akár más kondíciók tekintetében egyedi megállapodást tartana szerencsésnek, akkor beszéljünk. Nyitottak vagyunk bármi olyan konstruckióra, mely hosszú távon mindannyiunknak kedvező lesz.

2019 márc. 14 HiTi P525L - a legolcsóbb profi fotónyomtató

HiTi P525L - a legolcsóbb profi fotónyomtató


Cégünk idén lesz tíz éves. E tíz év alatt felépítettünk egy szinte teljesnek tekinthető termékválasztékot a száraz technológiás fotókidolgozó eszközökből, de - sokak visszajelzése alapján - hiányzott egy igazán belépő kategóriájú berendezés e sorból.

Örömmel jelenthetem, hogy ezt a problémát is orvosoljuk. Elfogadva a már Magyarországon is elismertséget szerzett tajvani HiTi cég felkérését, elkezdjük a HiTi hőszumblimációs nyomtatók, kiegészítők és kellékanyagok forgalmazását. A HiTi választéka és árképzése tökéletes kiegészítője az eggyel magasabb szintet képviselő DNP hőszublimációs, majd a még komolyabb feladatokra alkalmazandő Epson és Noritsu inkjet eszközök választékának.

Első lépésben a HiTi legkeresettebb modelljét, a P525L hőszublimációs, 152mm széles tekerccsel dolgozó nyomtatóját ajánljuk szíves figyelmébe, mely egyértelműen a piac legolcsóbb profi fotónyomtatója!


Kétféle kellékanyag-csomagja 10x15 vagy 15x20 képeket (illetve fehér szegéllyel 13x18-t) készít olyan minőségben, ami a tipikus felhasználást jelentő amatőr, többnyire mobiltelefonokkal készített képekhez tökéletesen megfelelő. Hogy e manapság legkeresettebb alkalmazási területet mégjobban kihasználhassa, a P525L kiegészíthető egy apró USB csatlakozós WIFI egységgel, mely segítségével a HiTi ingyenes iOS és Android alatt egyaránt elérhető programja segítségével közvetlenül küldhetők a telefon képei a nyomtatóra!

A nyomtatót kis helyigénye - 32x36cm alapterület, 30cm magas - kiválóan alkalmassá teszi kioszkokba való beépítésre is; és mivel egy tekercs kellékanyag 500db 10x15 képhez elegendő, az is biztosított, hogy a gép kellően sokáig tudjon beavatkozás nélkül működni.

És természetesen a legjobb pont a HiTi P525L gazdaságossága: a gép ára mindössze 175,900 Ft + ÁFA (bruttó 223,393 Ft), egy doboz, 1000 10x15 képhez elegendő kellékcsomag pedig csak nettó 26,890 Ft. (2019 március 14.)

2019 jan. 25 Azonnali képnyomtatás a DNP-től

Azonnali képnyomtatás a DNP-től

Talán már Ön is megfigyelte, hogy a DNP mindig élen jár olyan ravasz, jópofa újdonságokkal, amik segítségével könnyebben lehet, több papírképet értékesíteni. Legeslegújabb igazán figyelemreméltó termékük a WPS Pro EU nevezetű kütyü...


Ez a ravasz kis szerkezet egy egyedi wifi hálózatot generál maga köré. Az ügyfelek erre csatlakozva telefonjukkal vagy akár erre képes fényképezőgépükkel pillanatok alatt átküldhetik kiválasztott képeiket a szerkezetre, melyről aztán - az Ön által engedélyezett, vagy akár teljesen automatikus módon - a csatlakoztatott egy vagy két DNP fotónyomtatón pillanatok alatt megjelenik a kiváló minőségű és jól eladható papírkép 10x15, 15x20 vagy (DS820 nyomtatóval) akár 20x25 vagy 20x30 méretekben.

És a legszebb e furfangos szerkezet ára - mindössze 79,900.- Ft +ÁFA! (nyomtató nélkül)

Ez az ár akár egy jobb eseményen azonnal behozható... de egy komolyabb üzletben is fantasztikus segítséget jelenthet a telefonos képek fogadására, melyekkel - valljuk be - mindig a küzdés, a sok extra munka van!

2018 nov. 16 Karácsonyi kellékek

Újdonságok karácsonyra
ravasz kiegészítők a nagyobb forgalom érdekében!

Kedves Kolléga!

A karácsonyi szezonra idén olyan újdonságokra hívnánk fel nagybecsű figyelmét, amikkel minden extra hacacáré - különleges szoftver, speciális nyomtató vagy finiselő gép - nélkül lehet izgalmas, összetett fotós termékeket készíteni. Hogy ez miért előnyös egy fotós üzlet számára? Természetesen egyrészt azért, mert így az Ön vevői nem pontosan azzal a már jó eséllyel unásig ismert választékkal találkoznak, amit tavaly és tavalyelőtt láttak, és amit a szomszéd üzlet ma is kínál, másrészt pedig ezeken az összetett termékeken nyilván nagyobb árrést lehet elérni, mint ha csak símán képnagyításokat adnánk el...


Adventa termékek

Sok éve forgalmazzuk már a brit Adventa cég hatalmas termékválasztékának gondosan válogatott, a hazai piacra szelektált részhalmazát, mert bebizonyosodott, hogy a 'Csak adj hozzá képet' (just add photo) szlogenjük teljesen jogos: ügyesen kigondolt, kifogástalan minőségben legyártott termékeikhez csak egy normál laborgéppel, nyomtatóval elkészaített fotót kell adni, és a szó legszorosabb értelmében másodpercek alatt kész a jó áron eladható, értékes fotós termék.

Az idei szezonra, a korábban már bevált Adventa termékek mellé néhány jópofa újdonságot hoztunk:

Panoráma üvegkeret

A meglévő 13x18, 20x25, 20x30 és az izgalmas 30x30 méretek mellé behoztuk a rém látványos 20x60 cm méretű üvegkeretet. Ellentétben a szokványos fotókeretekkel, e sorozat teljesen egységes üvegfelülettel, fekete szegélyekkel rendelkezik, különlegesen elegáns megjelenést adva ezzel képeinknek. A keretek asztalra támszthatók vagy falra szerelhetők. Ha Ön Epson D700, D3000, vagy Noritsu száraz laborgéppel dolgozik, úgy a 20x60 méretet könnyedén készítheti el tökéletes minőségben - és ezzel, a 3,940 Ft (nettó) árú kerettel együtt egy nagyon látványos, nagyon izgalmas terméket kínálhat.

Karácsonyi képeslap

Sokan vannak, akiknek vagy megfelelő programjuk, vagy elég idejük nincs ahhoz, hogy a vevőik számára egyedi karácsonyi képeslapot szerkesszenek. Számukra lehet pompás megoldás a karácsonyi üdvözlőkártya-csomag. Vegyesen ezüst/fehér, kék ill. piros, kihajtható üdvözlőkártyákat adunk egy-egy fehér borítékkal az A-FC02-SG cikkszám alatt, nettó 150 Ft áron. A képeslapba egy 13x18 kép csúsztatható - és máris készen áll a perfekt egyedi képeslap, amit persze legalább 500 Ft áron tudunk értékesíteni.

Villogó képkeret

Egyedi, különleges fogyasztói igények kielégítésére lesz alkalmas karácsonyi választékunk gyöngyszeme, a Villódzó Képkeret. Mindössze 1,760 nettó Forintért máris az Ön készletén lehet a XXI század ezen furmányos találmánya, melybe egy 13x18-as képet illeszthetünk, majd a keret jobb alsó sarkát megnyomhatjuk, és az egész kompozíció máris színes villódzásban tör ki, hatalmas örömére az erre fogékony gyermek- és felnőtt vevőseregnek.

Hógömb, hóhasáb

Kétségtelen slágercikke a téli szezonnak a hógömb & társai. Az A-ADS08 cikkszámú hógömb 963 Ft-os árával lehet, hogy nem a legolcsóbb ilyen cikk a piacon, de jó eséllyel az egyik legjobb minőségű. Fém talapzata, kétoldalas kivitele nagyon valószínű, hogy az Ön üzlete előtt is tumultuózus jelenetek okozója lesz a magukról már-már megfeledkező módon a termékre vágyakozó vevők által.
Ha viszont még azt a munkát is meg óhajtaná takarítani, mellyel a fotókat a gömb által kívánt formára vágja, ajánljuk az A-GBSG46 cikkszámú "Hóhasábot", amibe a 10x15 képet két másodperc munkájával lehet beilleszteni, és az akril-jellegű előlapnak hála máris hullik a műhó szeretteink fényképe előtt.

Az Adventa termékek immár készletünkön figyelnek, várják rendeléseiket, melyeket a szokásos gyorsasággal és rugalmassággal teljesítünk.


Unibind termékek

A mostani szezonban vezetjük be az Unibind fotós termékeinek szintén alaposan kiválogatott választékát. Még e hónap folyamán várjuk az első szállítmány beérkezését - márpedig ebben olyan cikkek lesznek, melyek könnyen lehet, hogy épp az Ön üzlete számára adnak további lendületet.

Az általunk választott Unibind termékek az ilyenkor legkeresettebb prémium-termékek, fotókönyvek és naptárak öszeállítását teszik lehetővé minden külső segédeszköz, különleges gép nélkül - és természetesen különleges tudás vagy sok idő ráfordítását sem igényelve.

Öntapadós Fotókönyvek
       
10x15 és 15x20 méretű fotókhoz jelenünk meg piros, fekete, illetve grafitszürke árnyalatú, 6 lapos előre bekötött könyvekkel, melyek oldalain és a címlapon a fotók méretének megfelelő öntapadós felület található. Így nyomjuk ki egyszerűen a 13 képet és ragasszuk be az egyes oldalakra őket - kb 5 perc alatt kész egy egyszerű, de valóban nagyszerű fotókönyvecske. Ha egy 13 darab, 10x15 méretű képet tartalmazó ilyen fotókönyvet 3490 bruttó forintért, az ugyanennyi 15x20 könyvet 4990 Ft-ért árusít, úgy azon nagyon kellemes árrést realizál és vevője el lesz kápráztatva az újszerűségtől és kreativitástól.


Öntapadós naptár
  
A fotókönyvhöz hasonló elven működik az Unibind gyors naptár-alap: csak nyomtasson ki 13 darab 15x20(álló) képet egy havi lapozós naptár lapjaiként. Ezeket a lapok aztán az öntapadós fülek pár perc munka révén profi, spirálozott lapozós naptárrá avanzsálnak, melyeket természetesen a 13 lap és az 1193 nettó ft árú alap összköltsége felett igencsak egészséges árréssel lehet eladni.

Nos, reméljük, sikerült némi inspriációval szolgálni... de természetesen ezen újdonságok mellett igen széles választékban érhetők el további kifinomult cikkeink, melyekkel a vászonposzterek, kasírozott képek, fotókönyvek, ajándéktárgyak készíthetők el a leggyorsabb, leghatékonyabb módon. Minden termékünk megrendelhető a webáruházunkon át, vagy nyugodtan írjon, ha bármi más módon segíthetünk.

2018 júni. 20 Noritsu Green IV bejelentés

Kedves Kolléga!

remélem, Önt is elérte az az óvatos optimizmus, ami mostanában üzletágunkat áthatja. Az elmúlt hónapokban hazai partnereink többsége egészséges üzletmenetről, legtöbbször hosszú évekre visszamenőleg rekordnak számító forgalomról számol be és a közelmúltban lezajlott nemzetközi találkozón is az európai, hozzánk hasonló nagyker funkciót betöltő cégek is a normál képkidolgozás iránti igény látható növekedéséről meséltek szinte minden országból. Az pedig, hogy a kreatív termékek már a forgalom felét képesek hozni, annyira magától érthetődő Európában és lassan már itthon is, hogy a hangsúly már nem a "legyen/ne legyen helyi gyártás", "kell-e a kioszkos rendelésfelvétel" kérdés körül forog, hanem az újabb és újabb (időnként egészen perverz és erőltetett...) termékek bevezetésére helyeződött.

Ebben a légkörben jelentett be a közelmúltban alaposan átszervezett, a fotós piac iránti elkötelezettségét számos új befektetésével is megerősítő Noritsu néhány olyan újdonságot, ami egészen bizots, hogy a hazai piac, talán konkrétan az Ön számára is igencsak érdekes lehet.

A száraz technológiás Green minilabor sorozat legújabb tagja az elődök legjobb tulajdonságait, a rajtuk nyert tapasztalatokat gyúrja egy egészen kiváló laborgépbe.


A ma minden vitán felül állóan legkiválóbb Epson Inkjet technológiára épülő nyomtatási rendszer a piac legjobb képminőségét tudja nyújtani teljesen egyenletes, megbízható módon. A laborgép legtökéletesebb kihasználását biztosító EZ Controller szoftver például alapból kinál egy 'AgX mode' beállítást, mellyel egyebek mellett a tintasugras gép elérhető színtartományát kissé leszűkítve, a kontrasztokat finomítva "lebutítja" a gépet a vegyszeres laborgépek képminőségére - ha valaki azt szokta meg, bármi ok miatt a vegyszeres gépek tónusaihoz ragaszkodik, gond nélkül megkaphatja azt a Noritsu száraz laborgépekkel is.

Akár 1440x1440 dpi, tűéles felbontás választható a képek nyomtatására - olyan színekkel, kontrasztokkal, élességgel, ami a ma már alapnak számító iszonyat magas kontrasztarányú és élénkségű monitor-, TV- vagy telefon-kijelzők képminőségére hajaz.
A Noritsu sok évtizedes tapasztalával tervezett mechanika és elektromos rendszer abszolút megbízható, robosztus, rendkívül hatékony üzemet tesz lehetővé. Egyetlen más laborgéppel nem érhető el ennyire gyors indulás, nem biztosítható ennyire gyors nyomtatás egy média-csere után - és egy forgalmas üzletben, ahol a vevők sok eltérő méretet, papírfelületet rendelnek, ez biztosítja az igazán hatékony, eredményes munkát. 670 10x15 kép/óra nyomtatási sebességével a gép a mai igényeknek megfelelő, igazán terhelhető nagykapacitású eszköz tud lenni.
Két papírtekercses elrendezése szintén a legnagyobb hatékonyságot és kényelmet szolgálja. A hátsó, akár 305 mm széles papírt is befogadni képes tartó orsós kivitelű, amivel megtakarítható újabb papírkazetták beszerzése. Az első tartó kazettás, ami viszont a média villámgyors cseréjét teszi lehetővé - így az egyik kép elkészítése után egy másik méret, másik papírfelületen, másik médából már egy percen belül is kijöhet a Green IV-ből!
A száraz technológiás képalkotás, nem lévén korlátozva a levilágítás mérethatáraival, gyakorlatilag bármilyen hosszúságú képek készítését engedi. A Green IV az EZ Controller programon át akár 1,7m hosszú panorámaképek készítésére is alkalmas!

A Green IV megörökölte a roppant sikeres D705 méretgazdaságosságát: a Green IV is elhelyezhető mindössze 0,46 m2 területen! És ugye nem kell hozzá sötétraktár, vegyszertároló, vízvezeték, csatorna, három fázis...

Mint a többi Noritsu géppel, a Green IV-el is komplett megoldást kapunk, nincs szükség akár sok százezerért vezérlőprogramot vásárolni. Az EZ Controller, a Noritsu rendkívül sokat tudó laborprogramjának legújabb verziója alapértelmezésben része a konfigurációnak.

...és bár látjuk, hogy az új Green IV képminőségében, rugalmasságában, kezelhetőségében messze veri, teljesítményével legalábbis azonos szinten van a legtöbb komoly vegyszeres laborgéppel, az ára azokénál jelentősen alacsonyabb! Teljes kiépítésben - 2 tekercs, szoftver, szorter egység - a rendszer ára kevesebb, mint nettó 9.5 millió Forint!

2018 feb. 12 Fargo műanyagkártya-nyomtató

Műanyag kártya nyomtatás - személyre szabott, kétoldalas, azonnal!

A DNP néhány hónappal ezelőtti bejelentésének megfelelően e hónaptól már elérhető, és a lehető legjobb áron rendelhető a szabvány- (hitelkártya-) méretű múanyag kártyákat kifogástalan fotóminőségű kétoldalas nyomattal szeményre szabó Fargo DTC1250 kártyanyomtató, természetesen a hozzá tartozó kellékanyagokkal együtt.

Különleges névjegyek, tagsági kártyák, meghívók, hűségkártyák, ajándékkártyák készíthetők monstantól az Ön üzletében is, akár egyetlen példányban, teljesen személyre szabott formában is. Mindezt pedig igazán gazdaságosan - a teljesen üzemkész, Windows alól meghajtható nyomtató nettó 380,000 Ft alatti áron érhető el, egy kétoldalasan, színesben megnyomott műanyag kártya önköltsége pedig - a tőlünk származó kellékanyagokkal - 100 Ft alatt tartható!

És a hab a tortán: a DNP SnapLab önkiszolgáló kioszk szoftvere immár közvetlenül meg tudja hajtani a Fargo kártyanyomtatót, és a felhasználói felület széles választékban kínál kártyasablonokat, melyeket a vevőnk saját képeivel, saját felirataival tud rém könnyen személyre szabni. A SnapLab+ szoftver a már meglévő, DS620 fotónyomtatóval üzemelő eszközökre befrissíthető, ha vásárol hozzá egy kártyanyomtatót; vagy 400eFt alatti áron tudjuk szállítani a DNP Tmini terminált érintőképernyővel, médiaolvasóval és a SnapLab+ szoftverrel. Ezen összeállítással pedig a kártyanyomtató mellett egy DNP DS620 fotónyomtatót is meghajtva igazán ütőképes önkiszolgáló szolgáltatást alakíthatunk ki!


A nyomtató használatához kellékanyagként mindössze egy festékszalag-kazettára van szükség, mely a hőszublimációs nyomtatás fóliái mellett a nyomtató tisztításához szükséges megoldást is tartalmazza. Nyomtatandó médiaként szabványméretű (85,6 x 37,7 mm), CR80 kártyákat forgalmazunk - ezek használatával egy műanyag kártya nyomtatásának önköltsége nettó 100 Ft alatt tartható.

A Fargo plasztikkártya-nyomtató és az őt közvetlenül kezelni tudó önkiszolgáló szoftverfelületet nyújtó DNP SnapLab+ adatlapját itt nyithatja meg

2018 feb. 12 Öntapadós posztervászon, 10x15 hűtőmágnes

Öntapadós posztervászon

Sokan, viszonteladók és vevők is, kérdeztek bennünket az elmúlt években, nincs-e megoldásunk öntapadós anyagok készítésére. Nos, eddig nem volt, de nagyon büszkén jelenthetem, hogy ez a helyzet megváltozott!
Egy angol beszállítónk egészen különlegesen kiváló termékével bővítettük válaszékunkat: a 24" és 36" (61 és 90 cm) szélességben, 30.5 méteres tekercsekben elérhető YouTac öntapadós vászon normál, vízbázisú festékkel dolgozó poszternyomtatókkal használható. Az erre a médiára készített nyomat hibátlan fotóminőséget ad - kívánságra akár egyedi színprofilt is készíthetünk. A kész képet pedig kb bármilyen felületre felragaszthatjuk az öntapadós anyagoknál megszokott módon, a hátlapot védő felület lehúzásával - de ami a legizgalmasabb, hogy az anyag könnyen el is távolítható a felület károsítása nélkül!!!

Az anyag ára természetesen valamivel magasabb, mint a "síma" fotópapír vagy vászon ára (kb 2,000 Ft/nm-re adódik), de ha azt nézzük, hogy pl egy 60x90 cm-es öntapadós poszter 2000 Ft-os önköltséggel készíthető el egy Epson T sorozatú nyomtatóval, akkor már érezzük, hogy mekkora üzleti lehetőség nyílik meg ezzel nem is csak a magán, hobbifelhasználók, de a kis szériás marketinganyagok, vagy akár egyedi címkék készítése piacán is!


10x15 hűtőmágnes pillanatok alatt, fillérekért

Stabil a kereslet hűtőmágnesek iránt - pontosabban olyan megoldások iránt, melyek révén legérdekesebb saját fotóinkat a hűtő fémfelületére cuppanthatjuk. Minden eddiginél hatékonyabb és egyszerűbb megoldást mutatunk most be: A-FMMG46 cikkszámon mindössze 120 Ft nettó áron elérhető 10x15 öntapadós mágnesfelületre kb 10 mp alatt dolgozható fel egy tetszőleges laborgéppel, nyomtatóval készített kép - és kész a 10x15 méretű hűtőmágnes. Fillérekbe kerül, de nagy érték, jó áron adható el.

2017 okt. 30. DiLand szoftvercsomag demo

A 2017 október 25-i partnernapunkon mutattuk be a DiLand szoftvercsomagot, mely olyan fotólaborok, üzletek számára tűnik optimális megoldásnak, akik szeretnének önkiszolgáló (kioszkos) és/vagy online rendelésfelvevő felületeket, esetleg szeretnének belekóstolni a kreatív fotóstermékek világába, de alapvetően szeretnék megtartani a jelenlegi infrastruktúrájukat és a jelenlegi munkafolyamataikat sem óhajtják alapvetően megreformálni.

A DiLand szoftvercsomagot néhány jellemzője kiemelten alkalmassá teszi az ilyen területekre:

- komponensei bármilyen (alap-specifikációnak eleget tevő) számítógépre telepíthetőek, nem igényelnek egyedi hardvert - így a bevezetéséhez nincs szükség hardver-beruházásokra

- a termékek szabadon, a programból konfigurálhatók - így a jelenlegi termékválaszték nagy valószínűséggel fenntartható, és a meglévő infrastruktúra lehetőségeihez illesztett módon bővthető

- az egyes komponensek igen nagy mértékben egymástól függetlenül is telepíthetők; lehet pl csak online klienst telepíteni helyi kioszkok nélkül, vagy pl lehet helyi rendelésfelvevő terminálokat telepíteni központi egység nélkül is.

- a központi rendeléskezelő modul ("Studio") Standard és Creative verziója lehetőséget ad rendelések helyi, az operátor által történő rögzítésére. Így nem feltétlenül kell vevőinket egy önkiszolgáló terminálhoz küldeni, ha inkább vannak ahhoz szokva, hogy rendeléseiket az operátor rögzíti, e verzióval ez könnyen megoldható.

Természetesen a fentiekből következő nagyfokú modularitás és konfigurálhatóság következtében a program üzembe állítása, bekonfigurálása, folyamatos karbantartása bizonyos szakértelmet és nem kevés munkát igényel.A programcsomag demo verziója szabadon letölthető és kipróbálható. A demo verzió az "éles" csomag minden funckióját tudja, minden kipróbálható rajta; csak a kimeneteken, a ténylegesen vagy virtuálisan nyomtatott képeken egy hatalmas "Printed by DiLand Kiosk" felirat fog ékeskedni.

o             a kioszk és a Studio (vezérlőprogram) bármilyen Win Vista-nál újabb oprendszer alá és telepíthető. Feltétel a .NET keretrendszer megléte – ha ezt a program nem találja, installáláskor szól. Ha ez lenne, a .NET-et innen: http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=17718 lehet letölteni és telepíteni.

o             a Kiosk Creative rendelésfelvevő program telepítője innen: http://server.fiteng.net/files/DiKiosk_Demo_Online.exe

o             a Studio vezérlőprogram innen: http://server.fiteng.net/files/DiStudio_Demo_Online.exe tölthető le.

o             mindkét programban az ESC billentyű megnyomásával lehet a konfigurációs menübe jutni,. ahol a Beállítások pont alatt lehet bekonfigurálni a rendszert.

o             a webes rendelőprogramot ezen a linken http://dilandweb2.fiteng.net/fitengdilandhomeweb/index.html?hpix lehet kipróbálni. Ez egy, a HPIX-hez beállított rendszer, nem éles adatokkal; alkalmas viszont a funkciók, lehetőségek megnézegetésére, kipróbálására.

TECHNIKAI INFORMÁCIÓK - HARDWARE

Inkjet minilaborok karbantartása, papírok tárolása

Az immár százas nagyságrendben a piacon lévő inkjet mikro- vagy minilabor gépek üzemeltetése során nyert tapasztalat azt mutatja, hogy a nyomatminőséggel kapcsolatban esetleg felmerülő problémák túlnyomó részét a nyomtatófejre jutó szennyeződés okozza. Az ilyen szennyeződés származhat az átlagosnál porosabb környezettől, de legnagyobb eséllyel a behelyezett média, a papírtekercs visz magával olyan porszemcséket, amik a festék útjába kerülve látható pöttyöket, csíkokat okozhatnak a képeken.

E probléma megelőzésére három rém egyszerű tanáccsal szolgálhatunk.

1. A papírokat tároljuk amennyire csak lehet, pormentes, szobahőmérsékletű helyen. Fontos a tárolóhelyiségben (és a nyomtatók üzemelési helyén) a levegő páratartalma - ha ez az optimális 40-70% tartományból tartósan kilóg, úgy érdemes vagy más helyet keresni e célokra, vagy mesterségesen befolyásolni a páratartalmat. A gyári csomagolásokból kibontott papírtekercseket legalábbis mindig a nylon zsákba alaposan visszacsomagolva tartsuk, de ideális a kvázi légmentesen záródó tárolódoboz lenne. Ilyen az EPSON kínálatából C12C890861 cikkszámon HPIX-tól is rendelhető - de megteszi e célra a barkácsáruházakban időnként lényegesen olcsóbban beszerezhető, jól zárható műanyag tárolódoboz is.

2. A papírtekercseket használat előtt, amennyire lehet, portalanítsuk. Nyilván nem a papír felületét érjük el, hanem a tekercs oldalait. Ezeket egy nedves (éppenhogy nedves, ne vizes ruhával törölgessük le; vagy használhatjuk a kereskedelemben kapható „boholytalanító görgőt” is, melynek az enyhén tapadó felülete leszedi a papírport.E "trükkökkel" csökkenthető a gépbe kerülő papírpor mennyisége, ami a tekercsek méretrevágása során, a papír szélén (sorja) keletkezik.

3. Erősebb használat esetén legalább naponta, kisebb terheléseknél kb hetente töröljük át a gépek elérhető papírútját, a görgőket a nedves de nem foszló tisztítókendővel (HPIX cikkszám 100 darabos csomagra CG146B). Természetesen ennek során nagyon vigyázzunk, hogy ne sértsük meg a kendővel az esetleg útban lévő finom szenzorokat, érrzékelőket, papírvezetőket, vagy a letörésük miatti káromkodásunkkal a környezetünkben lévő hölgyeket.automatikus készítése; ahol fontos, hogy semmi vagy minimális operátori beavatkozással nagyon megbízhatóan, nagyon gyorsan elkészüljenek a nyomatok. Így akár igazolványkép nyomtatáshoz, rendezvényfotózáshoz, fotókioszkba vagy fotóautomatába, selfie-kioszkba, vagy akár egy nagyobb laborgép mellé az azonnali képek készítéséhez kiváló segítséget tud nyújtani. Mivel egy kellékanyag-töltéssel (papírtekercs+fólia) 500 db 10x15 képet tud elkészíteni, az is garantált, hogy az operátornak nagyon sokáig hozzá sem kell érnie a géphez a folyamatos működés mellett.

Epson D700/D800 használati jótanácsok

 • Ha a nyomtató két nyomtatás között sípol, és azt az üzenetet küldi a számítógépen, hogy clogged nozzles detected, de Nozzle check nyomtatása után minden rendben, a következőket tedd:

 • nyisd ki a tetejét, és a baloldalon keresd a szivacsos alkatrészt (Aid cap). Kesztyűt használj, mert festékes lesz a kezed.

 • 2. itasd fel a Hpix-es kendővel a felgyülemlett festéket.

 • 3. csukd vissza a tetejét és mehet a nyomtatás tovább.

 

 • Ha sokat cserélgeted a papírt, 2 hetente ellenőrizd a papírpor lerakódást a papírúton.

 

 • Az Epson által a nyomtató várható élettartama által jelzett 100.000 nyomat nem az első meghibásodásig kinyomtatott képek számára vonatkozik. A gép ez időn belül is meghibásodhat. A gép kevésbé szerviz igényes, ha napi használatban van.

 

 • Papír befűzésénél a belső papírvezetőt is a megfelelő méretre állítsd, mert a papír elmozdulhat oldalirányban és elakadást eredményezhet.

 

 • USB 3.0-ás kábelt és/vagy USB hosszabbítót ne használj a nyomtatóhoz

 

 • Napi első bekapcsolás után érdemes egy Nozzle Check-et nyomtatni.

 

 • Ha hibát észlelsz, először ellenőrizd a tintaszinteket, és ha egyik sem felkiáltójeles, futtasd a Diagnostic Cleaning-et. Ha már felkiáltójeles valamelyik festék, kérlek a tisztítás megkezdése előtt cseréld azt.

 

 • Ha a vezérlő szoftver már felkiáltójellel jelzi, hogy a tintapatron közel van a kiürüléshez, NE használd sokáig így! Ha a patronből ténylegesen elfogy a tinta, a pumpa, ami a tintát szívja a fej felé, olyan vákuumot tud generálni, a nyomtatófejre kerülve annak finom felületét fizikailag el tudja torzítani, tönkre tudja tenni. Ezt pedig már csak a fej cseréjével lehet javítani!

 

 • Ha a figyelmeztető fények közül

 • az első világít: valószínüleg valamelyik záróelem nincs a helyén, nem tud nyomtatni.

 • az első kettő világít: kifogyott a papír, vagy papírelakadást észlel

 • három világít: legnagyobb valószínüséggel a túlfolyótartály (maintenance tank) telt meg, cserélni kell.

Epson D3000 használati jótanácsok

 • Mindig ellenőrizd, hogy az alsó papírtálcából való töltésnél a papírvezetők pontosan a papír szélénél vannak-e.

 • USB 3.0-ás kábelt és hosszabbítót ne használj a nyomtatóhoz.

 • Napi első bekapcsolás után érdemes egy Nozzle Check-et nyomtatni.

Noritsu EZ Controller beállítása száraz technológiás (Inkjet) minilaborokhoz

A Noritsu eszközök egyik komoly előnye, hogy minden minilabor vezérlésére a cég egyetlen, nagyon jól kitalált, bődületesen sokat tudó vezérlőprogramot, az EZ Controller-t adja. (Ráadásul külön díj nélkül, a laborgépekkel együtt alapértelmezésben.) Ez az egységesség nagy előnyt jelent azok számára, akik Noritsu gépről váltanak Noritsu gépre; ám jár bizonyos kockázattal is.

Az EZ Controller program ugyani alapértelmezésben a hagyományos, vegyszeres laborgépek színkezelésére van paraméterezve. Mivel pedig a száraz technológiás, Inkjet minilaborok (a D705, Green II, III és IV) a vegyszeresnél láthatóan nagyobb színteret tudnak megjeleníteni, szebb kontrasztokat, élénkebb színeket tudnak nyomtatni, e modern laborgépek felé az EZ COntroller alapértelmezésben használata lebutítást jelent - nem használjuk ki a gépet tényleges tudását.

De természetesen néhány egyszerű lépéssel az EZ Controller átparaméterezhető úgy, hogy az a száraz gépünk teljes tudását kihasználja és ezzel eddig nem látott szépségű képeket tudjunk vele készíteni.

Az alábbiakban egy tőmondatos, lépésenkénti leírást adunk arra, hogyan kell ezt az átparaméterezést végrehajtani.


Noritsu EZ Controller Color Management beállítása

Controller main display: F

Management Tool:

System management:

Image Processing Settings

Color management Settings

Ezeket a beállításokat célszerű alkalmazni inkjet Noritsu vezérléshez:

Input Profile beállítás

Monitor Profile Setting

Ha van a monitorhoz saját profil, akkor azt töltsük be és válasszuk ki. Ha nincs akkor ON(sRGB), de semmiképpen se OFF.

Printer Profile Settings

Vissza egy menüvel az Image Quality Switch-be

A képminőséget két paraméterrel állíthatjuk. Az Image Quality preference Standard értékét ajálnjuk általában, míg a Soft/High saturation mód a sötétebb bőrtónusok látványosabb megjelenítéséhez jó. Az Image Quality type értékét a Media táblán Type 6-ra állítva kapjuk a legjobb eredményt.

Master DSA beállítás:

Granininess Suppression (k.b a szemcsézettség csökkentése/megszüntetése)

Ennek az értéknek a pozitív irányba történő állítása akkor ajánlott, ha az állomány telefonnal, készült, netről letöltött kép, vagy kicsi felbontású. A kép élessége csökken.

A 0 érték a professzionális képek készítéséhez javasolt.

Ezt célszerű az egyéni igényekhez mérten beállítani. 

Ha el akarunk térni az alap Master DSA beállítástól, azt képenként is megtehetjük, az egyedi DSA beállítás alkalmazásával:

Print Channel beállításban

Minden alkalmazott csatornánál állítsuk be:

A High Definition + SGS beállítás némileg lassítja a nyomtatást, azonban jelentősen növeli a minőséget.

Epson L1800 használati tanácsok

 • Figyeljük a tintaszinteket, mert nagyon alacsony szintnél már levegő is kerülhet a rendszerbe és nyomatminőségi problémákat okoz. Sőt akár fejproblémákat is okozhat, ami a fej cseréjéhez vezethet.

 

 • Az L1800 (manuális) kétoldalas nyomtatási beállításban NEM engedélyez szegélymentes nyomtatást. Ha tehát szegélymentes fotókönyvet szeretnénk nyomtatni, akkor a US Letter méretet (22x28 cm) kiválasztva egyoldalas nyomatot kell beállítani, és kézzel kell a páratlan, majd a páros oldalakat külön nyomtatásra küldeni.

Gyors fotókönyv készítése Epson L1800 nyomtatóval

Gyors fotókönyv készítéséhez négy hozzávalót ajánlunk:

1) Olyan szoftver, amivel könnyen, gyorsan megszerkeszthető a fotókönyv.

2) Epson L1800 nyomtató, mely alkalmas arra, hogy igazán kiváló fotóminőségben, kézi megfordítással kétoldalasan megnyomtassa a fotókönyv lapokat.

3) Megfelelő méretű és anyagú papírok, melyekre az L1800 az elvárt minőségben, kétoldalasan tud nyomtatni.

4) Méretben a szerkesztőprogramhoz és a kétoldalas papírhoz illeszkedő gyors kötést lehetővé tevő fotókönyv borító.


Szoftver témában a legjobb megoldás Photo Finale programrendszer.  Ennek kioszkos és otthoni klienseivel tökéletesen megszerkeszthetők a méretekben minden más komponenshez illeszkedő fotókönyvek, melyek aztán az L1800 nyomtatóval kinyomtathatók, akár szegélyek nélkül is.

Papírként a webáruházból rendelhető SM_222801G illetve SM_303001G cikkszámú, fényes felületű speciális papírokat ajánljuk - ezek 50 íves kiszerelésben rendelhetők pontosan olyan méretekben, amikre a CPC programban szerkesztett könyvek pontosan méretezve, hibátlan minőségben kinyomtathatók.

A megfelelő eredmény eléréséhez fontos, hogy az L1800 nyomtató meghajtóprogramjában a következő beállításokat eszközöljük:

* Papírméret: Letter 8,5 x 11"
* Keret nélkül: bejelölve
* Papírtipus: Epson Premium Semigloss
* Minőség: Szokásos.

Fotókönyv borítókat a webshopunkból meglehetősen széles választékból válogathat. Válassza ki a "Rugós Fotókönyv borítók" termékkategóriát és a teljes lista feltárul. Háromféle elrendezés - 22x28 fekvő, 22x28 álló és 30x30 cm -, kétféle anyagminőség - vászon és bőr bevonat -, kétféle kiszerelés - ablakkal és ablak nélkül -, valamint rengeteg színvariáció választható. A könyvboríatók tizesével csomagolt dobozokban laknak; egy cikkszám így 10 darab boríatót jelent, .de lehetőség van egyesével is rendelni úgy, hogy a "_1" végű cikkszámot választjuk.

A könyv összeállításáról (borítóba helyezéséről) egy roppant rövid és velős film itt található: https://www.youtube.com/watch?v=zQnlkJrjJOU
PHOTO FINALE INFORMÁCIÓK, TIPPEK & TRÜKKÖK

PF Tipp: Tematikus kategória a főoldalon

A Photo Finale rendszerben, a MyLab felületen át, mint tudjuk, tetszőleges számú termékkategóriát hozhatunk létre (akár ezeket egymásba ágyazva al-kategóriánként is), melyek automatikusan megjelennek PF holnapunk nyitóoldalán. Ezt a lehetőséget legtöbbször úgy használjuk ki, hogy elérhető termekinket logikus kategóriákba szervezzük, hogy így tegyük őket vevőink számára könnyen megtalálhatóvá.. fotókönyvek, vászonposzterek, ajándéktárgyak....

De a program semmiféle kötöttséget nem ró ránk azzal kapcsolatban, hogy egy kategóriákba csak egyféle terméket pakolhatunk! Miért ne használjuk hát ki a lehetőséget arra, hogy időről időre olyan termékválogatásokat rakjunk össze, mely egy konkrét időszakban legizgalmasabb termékeket fogja össze, hogy a vevőknek megkönnyítsük a válogatást!? A képen a Kreativfotolab.hu oldal 2020 június eleji Sulivégi akciók nyitólapját látjuk - e kategóriába fotófüzeteket, fotókönyveket, kollázsképeket, néhány ajándéktárgyat raktunk, amik egy ballagáshoz, évzáróhoz keresett ajándékok lehetnek a tanárok vagy épp az osztálytársak számára.

 

Néhány tipp / tudnivaló az ilyen 'tematikus kategóriák' létrehozásához:

 

 • olyan termékeket adj hozzá, amik más kategóriában már egyszer szerepelnek. Természetesen ezzel az eredeti kategóriából nem tűnnek el, nem is kell őket onnan eltávolítani. De így biztos, hogy a beállítások - árak, képek, formátumok, gyártás menete - rendben lesz, nem kell vele külön foglalkozni.

 

 • ha egy ilyen kategóriában egy ide felvett termék bármely paraméterét módosítod (pl, egy új képet adsz hozzá, átírod az árát...), akkor tudd, hogy az a termék "eredeti helyén" is módosul.

 

 • a PF termékkategória összeállítás No 1. alapszabálya természetesen itt is érvényes: egy kategória vagy csak Print (fotókidolgozás), vagy csak nem-print (kreatív) tipusú terméket tartalmazhat. Ha egy kategórián belül keveredik e két alapvető terméktipus, úgy a kategória nem jelenik meg a felületen.

 

 • a kategóriák megjelenésének sorrendje mindig olyan, hogy előszőr a Print tipusú termékek kategóriája/kategóriái, majd a kreatív termékkategóriák jelennek meg - kivéve, ha az Umbraco felületen a html programot módosítod. Ne légy hát meglepve, ha bár legelőre soroltad az ilyen tematikus kategóriát, oldaladon a "Fotókidolgozás" termékcsoport mégis ez elé kerül - ez nem bug, ez feature :)

 

 

Online szoftverfrissítés - v 14.3 újdonságok

2020 június 4 - megjelent és automatikusan befrissült a PF rendszer 14.3 verziója.

Az új kiadás több fontos hibajavítást és néhány újdonságot hozott; ezek közül a fontosabbak:

- a mobil eszközökkel készített képek orientációja (fekvő vagy álló) mostantól automatikus, nem kell a felhasználónak beforgatnia a képeket.  Hogy ennek hatását érezhessük, az albumokban (vevők gyűjteményeiben) lévő képeket újra fel kell tölteni, a korábban betöltött képekre ez a funkció utólag nem érvényesül.

- kijavításra került az a hiba, ami bizonyos esetekben - többnyire a kézzel beforgatott képek elhelyezésekor - torz, vagy a kép-ablakot nem teljesen kitöltő képet eredményezett.

- lehetségessé vált kivülről (pl hírlevélből, másik honlapról) közvetlenül egy termék meghatározott témához kapcsolódó témáinak gyűjteményébe linkelni. Így pl. készíthetünk olyan üzenetet, melyben kifejezetten apák napi üdvözlőkártyákra hívjuk fel a figyelmet és az üzenetben olyan hivatkozást helyezünk el, ami azonnal pontosan e témakörhöz irányítja az érdeklődőt.
Példa: https://demo.photofinale.com/shop/cards/photo-cards/8×4-photo-card?pid=913734&occasionID=39
A lehetséges linkek listája ill. a kívülről való címzések egyéb tudnivalói ezen az oldalon taláhatók: https://wiki.photofinale.com/x/0oBjAw.

- képek válogatás során megjelenik, hány kép van kijelölve.

- a PicMonkey külső képszerkesztő program kikerült a rendszerből (a program fejlesztője nem biztosítja tovább a kapcsolódáshoz szükséges interfészt). Várhatóan a következő hetekben tudunk alternatív megoldást kínálni hasonló funkciókat nyújtó képszerkesztőre.

Központi labor szolgáltatások beállítása


Ha belépsz a MyLab felületre, ott a Store Management/Product Catalogs menübe, megnyitod a saját, alapértelmezett katalógusodat, akkor nagy eséllyel találni fogsz egy új termékkategóriát „HPIX Central Lab Fulfillment” néven. (Ha ilyent nem találsz, akkor a katalógus Setting felületén az Import Catalog gombbal be kell importálni ezt, de elvileg ezt háttérből mindegyikőtök számára megcsináltuk.)

Ez a kategória egy halom alkategóriát tartalmaz – Fotókidolgozás, Fotókönyvek, Naptárak, Ajándéktárgyak stb stb -, azok alatt pedig azon termékeket, melyeket a HPIX központi labor el tud készíteni számotokra egy nagyker átadási áron. E termékek ugyanazokkal a cikkszámokkal (Product ID) szerepelnek, mint amiket megszokhattatok, és amelyekkel esetleg saját katalógusotokban e termékek már szerepelnek, csak az oktatáson is megbeszélt elvek szerint önálló adatbázis azonosítót (database ID)-t kaptak. Ezen, ilyen módon önálló „identitással” bíró termékek fő tulajdonsága, hogy a hozzájuk rendelt gyártóhely nem a Te üzleted, hanem a HPIX:

…és megörökölték azt az elnevezést, leírást, képet és árazást, amit a HPIX-nél adtunk nekik.

 

Nyilván az e listában található termékválaszték számodra egy „étlapot” jelent, melyből szabadon mazsolázhatsz; kiválaszthatod, mik azok a termékek, melyeket a központi laborban kívánsz elkészítteni és mit nem. Természetesen attól, hogy egy cikk szerepel a most beimportált központi labor lisában, még minden további nélkül megtarthatod (ill felveheted) saját gyártású termékként – és elvileg még annak sincs akadálya, hogy egy cikk szerepeljen saját gyártású és központi laboros cikként is (ha pl. a gyors igényt magad elégítenéd ki de aki ráér, az felé esetleg olcsóbb a központi gyártást igénybe venni); ilyen esetben persze a termék nevében és/vagy leírásában ne felejtsd el a vevők felé jelezni, mi a különbség a két azonos cikk között.

 

Most tehát egy viszonylag sürgős feladat előtted a lista tisztázása – az ugyanis e percben is elérhető honlapodon és adott esetben összezavarhatja a véletlenül rábukkanó vevődet.

 

El kell hát döntened, mely termékeket veszel fel (első lépésben – később bármikor és bárhányszor tudsz ezen módosítani!) a központi kínálatból. A felveendő termékeket át kell emelned saját, alapértelmezett termékkatalógusod megfelelő termékkategóriájába, a (most) nem központilag gyártandó cikkeket pedig ki kell törölnöd a katalógusból.

 

Részletesebben a központi gyártású termék felvétele:

 • Keresd meg a HPIX Central Lab Fulfillment katalógusban a szimpatikus termékeket.

 • Ha van olyan teljes (al)kategória, mely nálad még létezett, de most ezzel fel tudod venni, akkor az a legegyszerűbb, ha a teljes kategóriát átmozgatod a HPIX Central Lab Fulfillment kategóriából a saját kialakított hierarchiád megfelelő helyére úgy, hogy a kategória fejlécében a ’Parent category’ mezőben kiválasztod azt a kategóriát, ahová ezt beszúrni szeretnéd al-kategóriaként. Valószínüleg ilyennek fogod találni legalábbis az „Egyedi borítós fotókönyvek”,  „Fotókönyv borítók” vagy pl „Fotófüzetek” kategóriákat (amik gyártását az Indigi nyomdagéppel tudjuk csinálni) – ezt valószínüleg jó ötlet berakni a Fotókönyv kategóriád alá az esetleg általad, helyben készített gyors fotókönyvek kategóriája mellé.

 

 

 

Nyilván ezt a módszrt – a teljes alkategória mozgatását – érdemes akkor is végezni, ha egy alkategóriában van pár olyan cikk, amit nem akarsz felvenni, de a legtöbbet igen; mozgasd át a kategóriát, majd töröld ki belőle a nem kellő cikkeket.

 

 • Ha nem egy teljes kategóriát, hanem csak egy-egy terméket akarsz beemelni, akkor a HPIX Central Lab Fulfillment kategória alatt keresd meg az adott cikket és írd fel cikkszámát (Product ID). Ez után lépj bele abba a saját kategóriádba, ahová a központi gyártású terméket helyezni szeretnéd; nyomd meg az Add Products gombot, és a feljövő kereső ablakba írd be a feljegyzett cikkszámot. Erre legalább két, de lehet, hogy több találatot is kapni fogsz; lesz, amire a Fulfillment mezőben HPIX és lesz, ahol „PRINTSERVER” szerepel.

 

 

Ha központi gyártású terméket szeretnél felvenni, válaszd ki a(z egyik) HPIX Fulfillment opciós cikket; ha saját magad kívánod e terméket gyártani, akkor a PRINTSERVER-es sorba tedd a pipát.

 

 • A felvett termékek megnevezését, leírását, képét, eladási árait szabadon módosíthatod később is – egyedül, értelemszerűen, a viszonteladói árat (Wholesale price) nem tudod átírni.

 

 • Ha felvetted (átemelted saját kategóriáidba) az összes központi gyártásra szánt terméket, akkor a HPIX Central Lab Fulfillment kategória maradványait töröld ki, hogy azok ne okozzanak semmilyen konfúziót a továbbiakban.

 

A későbbiekben bármikor lesz módod arra, hogy felvegyél egy újabb (vagy akár ebben a most publikált katalógisban lévő, de most valamiért nem beemelt) cikket és mi is törekedni fogunk arra, hogy újabb és újabb termékekkel bővítsük a lehetőséget. Ilyenkor a fent leírt egy-termék-hozzáadása módon kell eljárni a felvenni kívánt termék Product ID-nak felhasználásával.

 

A központi laborra kerülő termékek pontosan úgy jelennek meg a felületeiteken, mint a saját cikkek, a vevők tehát pont olyan egyszerűen rendelhetik meg azokat, mint a többit. A feladott rendelésekkel sem kell foglalkoznod – azok automatikusan átirányítódnak a HPIX központi labor Lab50 programjába, ahol gondoskodunk a gyártásukról és hozzátok való kiszállításról. A feladott rendeléseket a Mylab felület Orders szekciójában figyelni, ellenőrizni, vagy végső soron akár szerkeszteni és letölteni is tudod:

 

Kuponok, akciók, kedvezmények beállítása

A Photo Finale rendszerben rettentő rugalmasan lehet olyan kedvezményeket adni, amik érvényesítéséhez a megrendeléskor egy titkos vagy akár nyíltan publikált kódot, „kupont kell megadni. Ennek az értelme nyilván az, hogy a kedvezmények ne ablakon kidobott pénzek legyenek, ahol olyan vevők után dobunk árkedvezményt, akik gond nélkül megvették volna a terméket normál áron is, hanem valóban többlet-eladást generáljon azáltal, hogy tudatos vevők explicit módon jelzik, hogy igénylik a kedvezményt – ha pedig előre tudnak a kedvezményről, már nagy esély van arra, hogy az ő megrendelésükre e kedvezmény nélkül nem számíthattunk volna. Emelett az ilyen, kuponhoz kapcsolt kedvezményeket hatékonyan használhatjuk fel például saját dolgozói vásárlások kedvezményeinek biztosítására, vagy a saját, tesztcélú vagy pl demo megrendelések árainak minimalizálására a tranzakciós díjak csökkentése érdekében.

 

Egy érvényes, felhasználható kupon létrehozása több lépcsőben végzendő el. Az összes lépést a Lab50 program Store Management fülén, a Products and Promotions csoportban lévő parancsokon át tudjuk elvégezni.

 

A folyamat lényege, hogy előszőr létrehozunk egy kupont  ez egy teljesen általános kód lesz, aminek nevet adhatunk. Második lépésben összerakunk egy „kedvezményt. A kedvezmény egy nagyon sok paraméterrel szabályozható dolog, ami vonatkozhat egy termékre, egy termékcsoportra vagy lehet teljesen általános; meghatározhatjuk érvényességi körét és idejét és természetesen megfelelő nevet adhatunk neki. Egy kedvezményt ez után hozzákapcsolhatunk egy előző lépésben megkreálít  kuponkódhoz, és esetleg még azt is megköthetjük, hogy ezt a kupont csak adott tipusú vevőkategóriába tartozó felhasználó veheti igénybe (ezzel csinálhatjuk meg például, hogy a saját dolgozói kedvezményt valóban csak saját dolgozóink használhassák; vagy pl, ezzel a technikával ajándékozhatjuk meg regisztrált vevőinket pl, egy egy hétig tartó 10% kedvezménnyel).

 

 

 

És akkor a létrehozás lépései:

 

 • Kupon készítése: Store Management / Coupons; megjelennek az esetleg már meglévő kuponok; az első oszlopban lévő „lámpácska” zöld, ha a kupn él, szürke, ha nem. Duplán rákettyintve szerkesztheted az adott kupont, vagy balra a Create a new coupon’ paranccsal újat hozhatsz létre. A megnyíló pici formon a legfelső Enabled doboz legyen bepipálva ahhoz, hogy a kupon felhasználható legyen; a Coupon Code mezőbe azt a nevet (kódot) add meg, amit a kupon felhasználásához a vevőnek a rendelés végén a megfelelő mezőbe be kell írni; a Description mezőbe pedig szabadon leírhatod, hogy mi ennek a kuponnak a neve, célja, felhasználása, mi a kapcsolódó marketing-duma.

 

A legalsó, Limit mezőbe beírhatsz egy számot, hogy hányszor lehet ezt a kupont összesen felhasználni – tudsz így tehát egy olyan akciót csinálni, hogy pl az első 100 megrendelő kap valami kedvezményt/ajándékot! Ha a mező melletti ’Unlimited’ kockát pipálod ki, akkor a kupon korlátlan sokszor, egész addig felhasználható lesz, amíg az Enabled mezőből a pipát ki nem szeded.

 

 • Kedvezmény készítése: Store Management / Product discounts and promotions; az előzőhöz hasonlóan itt is feltűnnek a már definiált kedvezmények, és pici zöld/szürke lámpácska jelzi az érvnyességet. Megnyitva egy kedvezményt (vagy létrehozva egy újat a ’Create a new discount’ paranccsal) három fülű formot kapunk. Az első, General fülön legfelül egy nevet adhatunk meg (pl. „5% fix kedvezmény), mellette az Enable ill. Deleted checkbox-okkal jelölhetjük érvényesnek ill jelölhetjük be törlésre a sort.

 

A Description mezőbe itt is egy marketing szöveg jöhet a kedvezmény felhasználásáról, majd alatta a Start date ill End date mezőkben a kedvezmény érvényességének kezdeti és végső időpontját kell megadni. Ha fontos számodra, hogy óra-perc pontosan mikor indul ill. végződik a promó, akkor figyelj arra, hogy az időpontokat itt az amerikai keleti parti idő szerint kell megadni, ami a mi időnknél 6 órával hátrébb van (ha nálunk dél, akkor ott reggel 6).

 

Ezek alatt a ’Number of times this discount can be applied to a single order’ mezőben azt állíthatod be, hogy ez a kedvezmény egy rendelésre hányszor alkalmazható Ezt a mezőt célszerű 1 értéken hagyni; speciális alkalmazások lehetnek, ahol érdemes ezt módosítani. Legalul pedig az állítható be, hoyg egy vevő hányszor élhet ezzel a kedvezménnyel; ha a sor melletti chackbox-t pipálod be, akkor ez nincs korlátozva, de pl csinálhatsz olyan akciót, hogy egy vevő max háromszor élhet 20% kedvezménnyel egy hónap alatt.

 

A következő, „Conditions fülön kell megadni, hogy milyen feltételek mellett élhet egy vevő ezzel a kedvezménnyel. És itt, a legfelső sorban, a checkbox bepipálása után választhatjuk ki a korábban felvitt kupont arra, hogy e kedvezményt érvenyesítse  itt kapcsoljuk tehát össze a kupont a kedvezménnyel.

 

E fülön a további mezőkben akár azt is beállíthatod, hogy ez a kedvezmény vásárolható legyen (Buy checkbox majd az ár beállítása), lejjebb pedig a „Registered members only bepipálásával hozzákötheted e kedvezméynt egy vevőfiókhoz is.

 

Ez alatt azt is beállíthatod, hogy mely napokon legyen érvényes a kedvezmény. Így pl csináhatsz olyan promót, hogy az egyébként gyenge szerdákra hirdetsz meg valami vevőcsalogatást.

 

A legalsó legördülő menüből pedig azt választhatod ki, hogy a kedvezmény minden rendelésre (All orders) legyen-e érvényes, vagy csak a kiszállítottakra (Shipped orders – ilyen kedvezmény lehet pl, egy ingyenes szállítás), vagy csak a boltban átvett rendelésekre (Pickup orders).

 

A harmadik, az Award fülön jön a lényeg – itt állítjuk be, hogy konkrétan mi is a kedvezmény, amit adunk. Legfelül egy négy állású rádió-gombon kell választnani: ingyenes kiszállítás / Adó elengedése (ez nálunk nem igazán szokásos, inkább ne használd!); a teljes rendelés összegéből számított általános árkedvezmény („Order subtotal dsicount – és a boxon belül be tudsz állítani egy százalékos vagy  egy fix összegű kedvezményt  ez utóbbinál ne ijesszen meg, hogy a mező ’dollars off’-ot mond, a levonást az oldal pénznemében, nálunk Forintban fogja alkalmazni 😊); vagy egy termékhez csatolt kedvezményt (Product discount) adunk-e.

 

Ez utóbbi esetben ki kell választani (Select a product – itt a lista megjelenésére akár több percet is várni kell!), mi lesz az a termék, amihez a kedvezmény kapcsolódik, vagy kapcsolható a kedvezmény egy ’product tag’-hez, amit a termék adatlapján vihetsz fel a termékekhez. Ezzel aztán egészen ravasz promóciókat lehet csinálni  pl. valentin napra adhatsz spec kedvezményt valamilyen üdvözlőkártyára, a szívecskés akrilképre meg pl. a piros fülű bögére.

 

….és még azt is beállíthatod, hogy a kedvezményes termékekre ne számoljon szállítási költséget („exclude the awarded products from standard shipping costs)

Magyar nyelvű naptárak


Magyar nyelvú naptárak a Photo Finale rendszerben (a megjelölt árak a 2019 év végi szezon árai):

- 7011000     20x30 felül spirálozott, 14 lap. Magyar nyelv, magyar ünnepek, névnapok. Nyomtatható saját laborgépel (pl SL-D700/B800-on).

- 7011001     40x45 felül spirálozott, 14 lap. Magyar nyelv, magyar ünnepek, névnapok. Viszonteladói ára 250/300g-s papírranyomtatva bruttó 4150 Ft,

- 7011002     30x30 (kinyitva 60x30) középen spirálozott, 12 lap, kétoldalas nyomtatás. Magyar nyelv, magyar ünnepek, névnapok. Viszonteladói ára 250g-s papírra nyomtatva bruttó 4290 Ft,

- 7011001     22x28 felül spirálozott, 14 lap. Magyar nyelv, magyar ünnepek, névnapok. Viszonteladói ára 250/300g-s papírranyomtatva bruttó 3970 Ft,

- 7011015     15x20 felül spirálozott, 14 lap. Magyar nyelv, magyar ünnepek, névnapok. Nyomtatható saját laborgépel (pl SL-D700/B800-on).

- 7011016     20x25 felül spirálozott, 14 lap. Magyar nyelv, magyar ünnepek, névnapok. Nyomtatható saját laborgépel (pl SL-D700/B800-on).

- 7011003     22x28 (kinyitva 44x28) középen spirálozott, 12 lap, kétoldalas nyomtatás. Magyar nyelv, magyar ünnepek, névnapok. Viszonteladói ára 250g-s papírra nyomtatva bruttó 4150 Ft,

- 7011004    20x15 (kinyitva 20x30) középen spirálozott, 12 lap, kétoldalas nyomtatás. Magyar nyelv, magyar ünnepek, névnapok. Viszonteladói ára 250g-s papírra nyomtatva bruttó 3210 Ft,

- 7011003   28x22 (kinyitva 28x44) középen spirálozott, 12 lap, kétoldalas nyomtatás. Magyar nyelv, magyar ünnepek, névnapok. Viszonteladói ára 250g-s papírra nyomtatva bruttó 4150 Ft

- 7011004    20x15 (kinyitva 20x30) középen spirálozott, 12 lap, kétoldalas nyomtatás. Magyar nyelv, magyar ünnepek, névnapok. Viszonteladói ára 250g-s papírra nyomtatva bruttó 3210 Ft

Új termékek, 2019 november

A következő képek 2019 november elejétől saját és HPIX gyártásra is elérhetők a Photo Finale rendszerben, és ezekhez a szükséges kellékanyagok is elérhetők a HPIX választékából.

Termék                    Product ID

13x18 metálkép         7008274

18x13 metálkép          7008275

20x25 metálkép          7008276

25x20 metálkép          7008277

20x20 metálkép           8014436

13x13 akril fotópanel    6155702

20x25 akril fotópanel    7002657

25x20 akril fotópanel    7008309

Termékinfo - Termosz

A 7002562 cikkszámú Termosz-termék 15x20 álló képet gyártott, amit nem lehetett jól elhelyezni az A-ATS68 üres termoszba. Ezért ezt a terméket kicseréltük a 7002548 product ID-s cikkre, amit némiképp módosítva termosszá alakítittunk.

Ez a cikk most alapból 15x22 cm-s képet (6x9") generál; ha a nyomtatódon be tudod ezt a méretet állítani, akkor remek, ha nem, nyomtasd a 15x20 csatornára, az sem lesz túl nagy torzítás.

DPOF program

A "DPOF program" egy olyan konverter, ami a Photo Finale Lab50-ben megfelelően felkonfigurált hot folder kimenetre pakolt rendelést automatikusan átalakítja olyan formátumra, amit az Epson Order Controller program megintcsak teljesen automatikusan be tud emelni magába komplett, nyomtatható rendelésként. Ezzel gyakorlatilag a Photo FInale rendszeren át beérkezett - online vagy kioszk - rendelés Epson SureLab-ra való kinyomtatása tényleg két egésrkattintást igényel.

Ha van DPOF programod, ezen a linken éred el a mindenkor legfrissebb verziót. Legutóbbi frissítés 2019/09/02.

https://cloud.hpix.hu/s/9W4cLnqGo8XzbRf

Csak töltsd le az exe file-t és másold be abba a könyvtárba, ahol a teljes DPOF program lakik.

Dymo címke


Erről a linkről tölthető le a Dymo címke nyomtatásához alkalmas html csomag:

https://cloud.hpix.hu/s/pA9GJWq3L7iHqGD

A letöltött teljes könyvtárat másold be valami biztos helyre, majd a Lab50 / Settings / Pefernces / Order Management / Downloading pont alatt az Invoice Settings Advanced kategóriájában állírts be egy 'Invoice' nyomtatványt úgy, hogy ott a 'Specify existing invoice folder path" mezőbe ezt az elmentett könyvtárat tallózod be.

Nyilván emellett a Dymo (vagy egyéb) címkenyomtató driverét is be kell állítani az általad használt címke méretének, tipusának megfelelően.

Az így beállított címként az Orders felületen a Print Invoice paranccsal lehet kinyomtatni.

Dymo címke vonalkóddal

Ha használsz Dymo címkenyomtatót a Lab50 programodhoz csatlakoztatva, akkor jópofa lehetőség, hogy a címkére rátedd a rendelés számát vonalkóddal. Így ha kiadsz egy árut, amin az öntapadós címke azonosítja a vevőt, a rendelésszámot stb, akkor az ezen lévő vonalkód lecsippentésével egy egyszerű adatbázist (listát) tudsz összeállítani a már kiadott termékekről. Ezzel pedig el tudod kerülni azokat a kínos vitákat, mikor egy ügyfél bármi ok miatt esetleg másodszor is megjelenne a rendelés átvételére... csak végigkeresed a listát a rendelés-számra, és ha abban megtaláltad, tudod, hogy már egyszer kiadtad az árut.

A címke nyomtatásához szükséges HTML leírást a Lab50-t futtató gépen a C:\Program Files (x86)\Lucidiom Lab 50\Resources\en-US\ProductLabel\invoice,html file-ba kell beírni, felülírva az alapértelmezett tartalmat.

<html>
    <body style="width: 336px; height: 136px; color: black; font-size: 12pt; margin: 0; padding: 11px 24px; box-sizing: border-box;">
        <b>!ORDER_NUMBER!
<p style="font-size: 8pt">!SHIPTO_FIRSTNAME! !SHIPTO_LASTNAME!</b>
Gyártó: !COMPANY_NAME!<br>
        !BILLTO_LASTNAME! !BILLTO_FIRSTNAME!         !BILLTO_PHONE!<br>
        Forrás: !ORDER_SOURCE!<br>  
        Összesen: !ORDER_TOTAL!   <b> Fizetendő: !ORDER_PAYMENT_DUE!</b><br>
        !ORDER_SUMMARY!<br>

        <TD align="right">
              <p style="font-family:'3 of 9 Barcode';font-size: 24pt;">*!ORDER_NUMBER!*</p>
        </TD>

    </body>
</html>

Fontos lesz a Dymo nyomtató driverében is a megfelelő beállításokat megtenni: a felbontást 300x600-ra ki, a nyomtatási minőséget 'Barcodes and Graphics'-ra kell állítani.

Photo Finale forgalmi díjak - kivételek kezelése

 

A Photo Finale rendszer online komponensein keresztül feladott megrendelések után forgalmi jutalék fizetendő. E díj fejében biztosítja a Photo Finale a rendszer teljes fenntartását - beleértve a korlátlan szerverhátteret, a szintén korlátlan tárhelyet Vevőid anyagai (képei, projektjei, korábbi rendelései) számára, a netes sávszélességet, a program folyamatos fejlesztéseit, a folyamatosan bővülő tartalom (téma- és sablon) bázist valamint - a HPIX-el együtt - a terméktámogatást.

A forgalmi jutalék megállapítása a Mylab felület Reports menüjéből kiválasztható "Online - Sales - Detailled" lekérdezés alapján történik, amelyben teljes részletességgel látható a lekért időszak minden megrendelése és követhető a díj kalkulációja. Ezzel kapcsolatban a következő szabályokat ill. eljárásokat hasznos ismerni:

 

1. A forgalmi díj számolásának alapját minden, az online rendszeren átfutó megrendelés teljes végösszege képezi. A végösszeget csökkentik a rendelési folyamat során alkalmazott kedvezmények (kivéve a 100% kedvezményt – az ilyen rendelések teljes értékükkel felszámítódnak!), de beletartoznak a nyers termékárakon túl az esetleges további díjak (pl, szervízdíj, mininális rendelés értéke, szállítási díj, sürgősségi felár). A rendelés törlése (Cancel vagy Purge) nem szedi ki a rendelést a díjszámítás listájából.

 

2. A PF@Kiosk módban (érvényes APM licensszel terminálon futtatva) az online felületen át feladott rendelések után 0 forgalmi díj számítódik.

 

3. Forgalmi díj hatálya alá eső rendelésre akkor lehet kivételezést kérni, ha az adott rendelés technikai ok miatt nem került értékesítésre vagy a vevő számára vissza kellett adni a pénzt – pl. hibás lett a nyomat, rossz a terméksablon. Az ilyen, kivételként kezelendő rendeléseket akkor tudjuk a havi számlázás hatálya alól kivonni, ha róluk az új hónap 5. napjáig egy olyan listát kapok (xls táblában), ami tatalmazza:

 • a megrendelés számát

 • a rendelés dátumát

 • a levonandó összeget (nem biztos, hogy a teljes rendelési érték, lehet, hogy egy rendelés több tételéből csak egy volt érintett)

 • a levonás indokát.

 

4. A saját célokra (demo termék, teszt…) feladott rendelések elvileg nem vonhatók le – végül is azok átfuttatása, bonyolítása pontosan úgy igénybe veszi a szolgáltató erőforrásait, mint az éles tranzakciók. Ezek kezelésére tehát egy ajánlás (részemről, nem a Photo Finale-től): hozz létre egy olyan Kupont (Lab50 / Store Management / Discounts – Coupons), amit nem publikálsz, csak belső használatra tartasz fenn, és 90-95% kedvezményt biztosít. Célszerű a kupont eleve úgy elnevezni, hogy utaljon is a céljára, pl ’TestOrder’ szerepeljen benne. Ezzel, ha nem is vesszük ki a saját rendeléseket a kalkulációból, de az utánuk számolt díj tényleg elhanyagolható lesz.

 

Kérlek Benneteket, hogy e szabályokat vegyétek figyelembe és tartsátok be, hogy elkerülhessük az utólagos, mindenkinek kínos és időrabló, pár Forintokon való vitatkozásokat.

 

A forgalmi díjakat a HPIX számlázza, havi gyakorisággal.

PF Hibaelhárítás - ha kiszkon feladott rendelés nem nyomtatható

Tapasztaljuk, hogy a Central Lab Fulfillment megosztott katalógusban lévő termékek hajlamosak összeakadni a kioszk hagyományos felületén keletkező, azonos cikkszámú termékekre vonatkozó rendelésekkel. Ilyenkor azt tapasztalod; hogy a kioszkról bejüvő rendelés egy teljesen normális alap-képre bár bérkezik a Lab50-be, ha ott a Print paranccsal megpróbálod kinyomtatni, olyan hibaüzenetet kapszi, ami szerint ebben a rendelésben nincs nyomtatható termék.

E probléma elhárításához a következőket kell tenni:

Menj be a Lab50 – Store Management – Product catalog menübe.  A kereső mezőben keress rá az érintett termékre annak cikkszámával (Product ID).

Ekkor elvileg meg kell jelennie a terméknek, nagy valószínűséggel több példányban is:Nézd meg, hogy van-e nálad olyan sora az érintett terméknek, ahol a Fulfillment oszlopban "HPIX" áll. Ha van, abba a terméksorba lépj be és az 'Enabled' mezőből szedd ki a pipát.

Ellenőrizd, hogy a cikk másik olyan sora, amin a Fulfillment mezőben "Printserver" ( = helyi gyártás) áll, engedélyezett-e (a sor eljén zöld gombocska áll-e) - ha nem, lépj bele és pipáld ki az Enabled mezőt.

HPIX Kereskedelmi Kft
2040 Budaörs
Liget u. 3/2
Adószám: 14824441-2-13
Kapcsolat
LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!

Copyright (c) 2019 HPIX