Biometrikus igazolványkép automata

DPS ID-station
A holland DPS cég igazán érdekes eszközt kínál azoknak, akik szeretnék az igazolványképek készítésében rejlő üzleti lehetőségeket kihasználni, ugyanakkor erre a lehető legkevesebb időt és munkát szeretnék fordítani és olyan terméket adnának, melyek bizonyosan megfelelnek az egyre szigorúbb és bonyolultabb nemzetközi előírásoknak.

A DPS ID Station egy speciális hőszublimációs nyomtatóval egybeépített érintőképernyős célszámítógépből áll, tartalmazva a a vezeték nélküli képátvitelt biztosító memóriakártyát is. A rendszer segítségével a fényképezőgéppel, fehér háttér előtt elkészített fotó automatikusan, beavatkozás nélkül áttöltődik a számítógépre. Ennek érintőképernyőjén – akár több kép közül választva – kijelöljük a kívánt képet, kiválasztjuk (a programba eleve feltöltött több, mint száz szabvány közül) a kívánt igazolványkép formátumot, majd a program automatikusan felismerve az arc megfelelő pontjait beállítja a képet úgy, hogy az a hivatalos biometrikus azonosítóknak minden tekintetben megfeleljen.
A program természetesen módot ad a kézi korrekciókra – akár a kép pozicionálását, akár színárnyalatokat kézzel is módosíthatjuk, ha az automatika által végzett beállítások bármi miatt nem szimpatikusak. A beállított képről a szoftver elvégzi a nemzetközi ICAO szabványnak megfelelő tesztet és jelzi, hogy a szabvány mintegy 40 mérési pontja alapján a kép megfelel-e a választott igazolványkép felé támasztott elvárásoknak… és e teszt eredményéről, ha óhajtjuk, jegyzőkönyvet is nyomtat.
Az igazolványképeket akár saját készítésű, akár az alapból szállított sablonok valamelyike szerint helyezi el kettesével, négyesével vagy hatosával egy 10×15 lapon, amit aztán egyetlen gombnyomással kinyomtathatunk a rendszer részét képező nyomtatón. De még arra is lehetőség van, hogy egyetlen 10×15 nyomatra pl. egy nagyobb és több kisebb képet tegyünk, vagy a négy kicsi képből kettő pl. a szemüveges, kettő szemüveg nélküli vagy kettő fekete/fehér kettő színes legyen. Vagy, ahogy fantáziánk és a piaci kereslet igényli.

ID Station – a tökéletes eszköz azoknak, akik látják az üzleti lehetőséget az igazolványképek készítésében, de nem kívánnak ebbe nagyon sok munkát befektetni. Akik szeretnének sok ország, sok formátum előírásainak maradéktalanul eleget tevő, profi képeket készíteni anélkül, hogy egyenként kelljen kideríteni minden egyes szabvány részletes előírásait. Akik nem reklamációkat akarnak, hanem gyorsan, profi módon kiszolgált, elégedett ügyfeleket.