Creative Photocloud – Integrált szoftverrendszer fotólaboroknak

A fotólaboroknak van jövője!

Igen – a fotónyomatok iránti kereslet a töredékére esett a két évtizeddel ezelőttihez képest, ami nehéz helyzetbe hozta az iparágat. De a digitális átmenet a lehetőségek új világát nyitotta meg. És most ez a lehetőség nem csak a nagyipari laboroknak és az online szolgáltatóknak elérhető, de kiváló üzleti lehetőséget kínál a kereskedőknek, bolti értékesítőknek is. Még a legkisebbeknek is! Legyen piacorientált, beszéljen a vásárlóival és legyen kiemelkedően hatékony – ez jelenti a sikert.

Hogy ebben segíteni tudjunk, létrehoztuk
a Creative PhotoCloud-ot.

A Creative PhotoCloud elemei és működési vázlata

Egyben minden, amire szükség van

Fogadhat megrendeléseket online a Home Client programon. A bolti érintőképernyős kioskon felvehet helyi rendeléseket – közben akár segíthet is ügyfeleinek, hogy a legjobbat hozzák ki képeikből. Kínálhat egyszerű termékeket mint pl. fotókidolgozást vagy kollázsokat változatos méretekben, de a legösszetettebb kreatív termékek, mint a fotókönyvek, fali dekorációk, naptárak, ajándéktárgyak és sok minden más is a választék része lehet.
Csak engedje, hogy a megrendelések átáramoljanak a rendszeren és indítsa a gyártást egyetlen kattintással az egérrel! Használja a tökéletesen kompatibilis tartozékokat és fogyóeszközöket a nyomtatáshoz és összeállításhoz minden termékhez, mit csak a kínálatában tart! Döntsön úgy, hogy a rendszer automatikusan egy központi laborba küldje el gyártásra azokat a termékeket, amelyekhez helyben (még) nincs meg a szükséges felszerelés. Mindezt anélkül, hogy értenie kéne az új termékek digitális szerkesztéséhez, bajlódnia a szoftverek összehangolásával, a hardver és szoftverelemek beállításával, és persze a gördülékeny termelést biztosító beszállítók keresésének kockázata és időráfordítása nélkül. A Creative PhotoCloud mindezt egyszerre kínálja, tökéletesen összehangolva.

Eladni való termékek

Gyönyörű fotós termékek százait hoztuk létre – És mivel a felhőben tároljuk őket, mindenhol hozzáférhetőek, bárhol is legyen üzlete. Fő feladatunk, hogy Önt a fotóipar élvonalában tartsuk, így folyamatosan dolgozunk az új termékek létrehozásán. Ahogy egy újdonság megjelenik a CPC Master szerveren, az az összes beállításával, kellékeivel és kiegészítőivel együtt azonnal eladható. A CPC ügyfeleként folyamatosan újabb és újabb termékekkel látjuk el: megjelennek a kliens programban és előállításuk automatikusan integrálódik az Ön üzletének munkamenetébe. És persze az összes hozzávaló egy helyről, kényelmesen elérhető.

Szoftverek az üzemeltetéshez

Home Client és Kiosk Client szoftverek – A CPC Client programok az egyszerű használat és a szinte korlátlan szerkesztési szabadság remek ötvözetei. Varázslók segítségével egyszerűen, pár lépésben megvalósíthatunk bennük olyan komplex termékeket, mint pl. a fotókönyvek vagy naptárak, de egyúttal minden eszközt és lehetőséget biztosítanak a felhasználónak, hogy megvalósíthassák legkifinomultabb egyedi elképzeléseiket. Minden termék tervezése egy egységes felületen történik, így ügyfelei a program megismerése után ugyanolyan könnyedén hozhatnak létre akár egy fotókönyvet, mint egy képkidolgozást, vagy ajándéktárgyat. Az üzletben működő kioskokon is az otthoni szoftverrel megegyező felületet találnak a felhasználók, a felhasználói kompatibilitás teljes. És a szoftverekben a telepítést követően azonnal az elkészíthető termékek elképesztően széles választékával várjuk. Bármilyen rendszerben egy új termék létrehozása – paraméterezése, tesztelése, a kivitelezés integrálása, a nyomtatók illesztése és vezérlése – nagyon összetett és hozzáértést igénylő feladat. De mi levesszük ezt a terhet az Ön válláról, hiszen a programokkal együtt egy azonnal használható, gyártható termékcsomagot is biztosítunk. És az új termékek tervezésével választékunk hónapról hónapra csak növekszik. Mindezt külön díjazás nélkül. Ez a CPC alapszintű szolgáltatása partnereinek.

Természetesen mindehhez egy teljes gyártásvezérlő szoftvercsomagot is adunk

LabManager szoftver – Az online beérkezett rendelések gyártásvezérlésével egyidőben a szoftver természetesen olyan rugalmasságot nyújt, ami lehetővé teszi a rendelési beállítások módosítását, a kimeneti eszközök változtatását, vagy például helyi rendelés létrehozását például a professzionális fotós ügyfelek részére. A felhőben létrehozott termékdefiníciók szintén tartalmazzák az összes nyomtatási beállítást és paramétert az összes kimeneti platformra. Tehát amikor a helyi LabManager szoftverbe megrendelés érkezik bármely ügyfelétől, a szoftver tudja, melyik nyomtatóra, milyen beállításokkal kell küldenie azt. Csak annyit kell tennie, hogy a LabManager szoftverben rákattint a nyomtatni kívánt megrendelésre.

Megbízható hardverek

Kiválogattuk a helyi, azonnali gyártást lehetővé tevő legfejlettebb, ám elérhető árú fotólabor eszközöket – de támogatjuk azoknak a termékeknek a távoli (központi laborban történő) gyártását is, amelyeket nem tud az üzletben elkészíteni. A a szoftver-hardver közötti teljes, mély integrációnak köszönhetően a gyártás folyamata a lehető leggördülékenyebb. Nem kell aggódni a driver kompatibilitások, beállítások, nyomtatási méretek miatt, hiszen a Master Database minden terméke a gyártásba már beállított értékekkel érkezik. A CPC az EPSON SureLab D3000 és a D700, a Noritsu Green II és D705-ös minilabor rendszereit, a poszter és vászonposzter nyomtatáshoz az EPSON SureColor T sorozatát és a HP Z3200-as nagy formátumú nyomtatóját; a helyi duplex nyomtatáshoz az EPSON L1800-as nyomtatót, az egyoldalas és duplex nyomatok távoli, mennyiségi gyártáshoz a HP Indigo nagy kapacitású nyomtatóját integrálja.
Vagy – ha úgy dönt, hogy nem fektet be egyes speciális eszközök megvásárlásába – a beérkező megrendeléseket automatikusan irányítsa át egy központi laborba. Így akár nagyobb befektetés nélkül is a teljes portfóliót tudja kínálni ügyfeleinek. De természetesen a helyi eszközpark fejlesztésével bármikor helyben is elkészíthetők az addig központi laborban gyártott termékek.

Kellékek a legjobb hatékonysághoz

A hatékonyság nem más, mint a termékek elkészítése a legrövidebb idő alatt a legkevesebb erőfeszítéssel. A megfelelően integrált hardver-szoftver rendszer mellett ehhez a megfelelő tartozékokra és kiegészítőkre van szükség, amik tökéletesen megfelelnek a választott termékekhez. Ez az amit a Creative PhotoCloud biztosít Önnek.
Minden alkalommal, mikor létrehozunk egy új terméket a Master Database-ben, nem csak azt határozzuk meg, hogyan fogják a klienseken szerkeszteni és milyen műszaki beállításokkal fog gyártásba kerülni, hanem biztosítjuk az összes hozzávalót és kellékanyagot is. Például ha az új termékek között talál egy vászonképet, biztos lehet benne, hogy az adott mérethez talál megfelelő feszítőkeretet a helyi CPC forgalmazónál. Több tucatnyi színű és anyagú fotókönyv borító elérhető gyors fotókönyveinkhez pont a megfelelő méretben. És így tovább. Mindent biztosítunk, ami egy fotólabor működtetéséhez szükséges. Kevesebb hibalehetőség, utánajárás, elégedettebb vásárlók. Egyszerű.

Hogyan működik?

Master Database

A felhőben tárolt CPC Master Database tartalmaz minden termékdefiníciót, lehetővé téve a CPC partnereknek – bárhol is legyen üzletük – a termékek azonnali elérését. És ez az elérés azonnali szerkesztési és vevői rendelési lehetőséget jelent, valamint módot a lehető legkényelmesebb helyi, vagy központi laboros gyártásra.

A Master Database termékdefiníciók az alábbiakat tartalmazzák:

  • Tervrajzok, szkriptek (automatizmusok, amiket a kliens szoftverek hajtanak végre)
  • Gyártási utasítások (a termékek generálásának és a nyomtatásvezérlő elemek irányításához)
  • Termékillusztrációk, képek
  • Hordozó beállítások
  • Nyomtató beállítások/információk
  • Az előállításhoz szükséges kellékek listája
  • Választható jellemzők listája/beállítása
Cloud Workflow Manager

A helyben létrehozott és gyártott rendeléseken kívül minden megrendelés áthalad a CPC felhő alapú menedzser modulján. Ez az egység határozza meg a beérkezett rendelések gyártásba kerülésének pontos sorrendjét:

  • Online (távoli) rendelések helyi (bolti) gyártásához
  • Online (távoli) rendelések központi laborban történő gyártásához
  • Helyi (üzletben feladott) rendelések központi laborban történő gyártásához
Helyi szerver egység (Local Server Unit)

Az üzletben elhelyezett, erre kialakított szerver teszi lehetővé az üzlet villámgyors és zavartalan üzemeltetését abban az esetben is, ha az internetkapcsolat lassú, vagy megszakad. A helyi szerver a leghatékonyabb időszakokban, a háttérben kommunikál a felhővel, kiküszöbölve a netes elérés minden szűk keresztmetszetét. A helyi kioskokon feladott minden rendelés a helyi szerverre érkezik, ami elosztja és továbbítja a megrendeléseket a a helyi LabManagerhez, vagy a központi laborba (a felhőn keresztül). A helyi szerver teszi lehetővé továbbá az összes szoftver- és termékinformáció frissülését, amit a háttérben, bármilyen folyamat megszakítása nélkül végez.

CPC Kiosk rendszer

A CPC Kiosk kliens program egy erre dedikált, 21,5″-os érintőképernyős, beépített médiaolvasóval és hőpapíros nyomtatóval felszerelt terminálon működik. A speciálisan konfigurált Windows® 8.1 Embedded operációs rendszer és a teljesen zárt alkalmazás abszolút biztonságos üzemelést biztosít: a rendszer védett a felhasználók szándékos, vagy véletlen károkozásától, kártevőktől, támadásoktól, ugyanakkor biztosítja a frissítések és új verziók zökkenőmentes telepítését.
A CPC Kioszk a felhasználók fényképeit USB eszközről, többféle memóriakártyáról és – ami talán a legfontosabb – Android, iOS és Windows Phone telefonokról is közvetlenül tudja fogadni.

Kliens programok

Alapvetően a CPC Kiosk és Home Client program teljesen megegyezik, természetesen a kioszk változat az érintőképernyős, míg a Home Client a PC felhasználásra optimalizált kezelőfelülettel rendelkezik. Ennek eredményeképpen a felhasználók azonos megjelenéssel, logikával, működési elvekkel találkoznak a felhasználás során, mind az üzletben, mind otthon szerkesztve a kívánt termékeket. Sőt, akár az üzletben is befejezhetik egy otthon elkezdett termék szerkesztését, ha segítségre lenne szükségük, vagy éppen otthon fejezhetik be egy, a kioskon elkezdett, de a tervezettnél tovább húzódó termék szerkesztését. A kioszk egységes felületet kínál az összes termék szerkesztésére, leegyszerűsítve ezzel az új termékek bevezetését. Az egységes felhasználói felület ennek ellenére nem jelent kötelező kompromisszumokat, hiszen a fotókidolgozástól kezdve a fotókönyv szerkesztésen keresztül a legigényesebb dekorációk készítéséhez olyan funkciókat biztosít, amit eddig csak a legdrágább szerkesztőszoftverekben találtunk. A szoftverek általános jellemzője a különösen gyors varázsló alapú (magas szinten automatizált) működés, egyidejűleg aprólékos gondossággal hozhatunk benne létre műremekeket.

Jogvédett tartalmak

Hamarosan – elindítjuk a CPC új szolgáltatását, ahol hivatalos fotóművészek, grafikusok tudnak feltölteni (és árazni), amelyeket a CPC felhasználók rendelkezésére bocsátanak. A CPC felhasználók így akár ezekből a képekből válogatva is megalkothatják a saját dekorációikat, üdvözlőkártyáikat, egyedi ajándékaikat, díszíthetik fotókönyveiket a saját fotóikkal kombinálva. Többlet érték a vásárlóknak – magasabb bevétel a CPC partnereknek és nyilvánvalóan a licenc tulajdonosoknak is.

Teljes körű ellátás kellékekkel és kiegészítőkkel

A Creative PhotoCloud nem csak egy szoftvercsomag – egy teljes üzleti környezet fotólaborok számára. A kellékek és kiegészítők a CPC elengedhetetlen elemei. MINDEN hozzávalót biztosítunk, ami a CPC Master Database-ben megjelenő termékek előállításához szükségesek, így a helyi gyártás gyors és hatékony, sőt így a leghatékonyabb. De ne csak tintákra és fotópapírokra gondoljon, különleges papír- és borítóválasztékot talál a fotókönyvekhez, spirált és akasztót naptárakhoz, vásznat és feszítőkereteket a vászonképekhez, alapanyagokat és vágószerszámokat ajándékokhoz és dekorációkhoz. Persze mindez beszerezhető bárhol máshol is. De a helyi CPC viszonteladó egyszerre kínálja mindet, pontosan abban a méretben és választékban, amire szükség van. Más szemszögből: hogyan legyen a leghatékonyabb.

Támogatott fotónyomtatók

A Creative PhotoCloud a termékek helyi elkészítését támogatja – így még a legkomplexebb termékek esetén is elérhető az azonnali, vagy egy órán belüli kiszolgálás, ami hatalmas versenyelőnyt biztosít. Hogy a helyi gyártás valóban hatékony legyen (tehát a legkevesebb élőerőt vegye igénybe) az eszközök tökéleset irányítását céloztuk meg – olvassuk a hordozókra vonatkozó információkat és nyomtatási állapotot, közvetlenül tápláljuk be a nyomtatási méreteket és beállításokat, a színmenedzsmentet. Hogy az így integrált rendszerből tényleg a legjobbat hozzuk ki, a CPC fotólaborokban javasoljuk az általunk támogatott EPSON SureLab, vagy Noritsu száraztechnológiás laborgépek, valamint a nagy formátumú EPSON nyomtatók alkalmazását. Az ettől eltérő minilabor/nyomtató típusokat a CPC nem közvetlenül vezérli, de azok saját felhasználói felületükön keresztül alkalmazhatók rendszerünkben.

CPC LabManager program

Ez az a szoftver, amivel az operátor dolgozik: megjeleníti a (helyi kioszkokról és online kliensből érkező) rendelések címsorát és részleteit, lehetővé teszi a beavatkozásokat akár a nyomtatás előtti utolsó pillanatban, képkorrekciókat és a megfelelő nyomtatóra irányítja a megrendelést. A LabManager a megrendelést automatikusan összeköti a rendszerben szereplő megfelelő laborgéppel (pl. EPSON SureLabs, Noritsu száraztechnológiás gépek) – illetve bármilyen gépet ellát a “Semleges kimenet” (.jpg állományok generálása) lehetőség választásával. A helyi gyártás teljes körű menedzsmentjén túl a LabManager regisztrálja a beérkezett rendeléseket és rajta keresztül állíthatók be az üzletre jellemző adatokat (árazás, választék, engedmények).