PF központi labor szolgáltatások beállításai

Ha belépsz a MyLab felületre, ott a Store Management/Product Catalogs menübe, megnyitod a saját, alapértelmezett katalógusodat, akkor nagy eséllyel találni fogsz egy új termékkategóriát „HPIX Central Lab Fulfillment” néven. (Ha ilyent nem találsz, akkor a katalógus Setting felületén az Import Catalog gombbal be kell importálni ezt, de elvileg ezt háttérből mindegyikőtök számára megcsináltuk.)

1

Ez a kategória egy halom alkategóriát tartalmaz – Fotókidolgozás, Fotókönyvek, Naptárak, Ajándéktárgyak stb stb -, azok alatt pedig azon termékeket, melyeket a HPIX központi labor el tud készíteni számotokra egy nagyker átadási áron. E termékek ugyanazokkal a cikkszámokkal (Product ID) szerepelnek, mint amiket megszokhattatok, és amelyekkel esetleg saját katalógusotokban e termékek már szerepelnek, csak az oktatáson is megbeszélt elvek szerint önálló adatbázis azonosítót (database ID)-t kaptak. Ezen, ilyen módon önálló „identitással” bíró termékek fő tulajdonsága, hogy a hozzájuk rendelt gyártóhely nem a Te üzleted, hanem a HPIX:

2

…és megörökölték azt az elnevezést, leírást, képet és árazást, amit a HPIX-nél adtunk nekik.

Nyilván az e listában található termékválaszték számodra egy „étlapot” jelent, melyből szabadon mazsolázhatsz; kiválaszthatod, mik azok a termékek, melyeket a központi laborban kívánsz elkészítteni és mit nem. Természetesen attól, hogy egy cikk szerepel a most beimportált központi labor lisában, még minden további nélkül megtarthatod (ill felveheted) saját gyártású termékként – és elvileg még annak sincs akadálya, hogy egy cikk szerepeljen saját gyártású és központi laboros cikként is (ha pl. a gyors igényt magad elégítenéd ki de aki ráér, az felé esetleg olcsóbb a központi gyártást igénybe venni); ilyen esetben persze a termék nevében és/vagy leírásában ne felejtsd el a vevők felé jelezni, mi a különbség a két azonos cikk között.

Most tehát egy viszonylag sürgős feladat előtted a lista tisztázása – az ugyanis e percben is elérhető honlapodon és adott esetben összezavarhatja a véletlenül rábukkanó vevődet.

El kell hát döntened, mely termékeket veszel fel (első lépésben – később bármikor és bárhányszor tudsz ezen módosítani!) a központi kínálatból. A felveendő termékeket át kell emelned saját, alapértelmezett termékkatalógusod megfelelő termékkategóriájába, a (most) nem központilag gyártandó cikkeket pedig ki kell törölnöd a katalógusból.

Részletesebben a központi gyártású termék felvétele:

  • Keresd meg a HPIX Central Lab Fulfillment katalógusban a szimpatikus termékeket.
  • Ha van olyan teljes (al)kategória, mely nálad még létezett, de most ezzel fel tudod venni, akkor az a legegyszerűbb, ha a teljes kategóriát átmozgatod a HPIX Central Lab Fulfillment kategóriából a saját kialakított hierarchiád megfelelő helyére úgy, hogy a kategória fejlécében a ’Parent category’ mezőben kiválasztod azt a kategóriát, ahová ezt beszúrni szeretnéd al-kategóriaként. Valószínüleg ilyennek fogod találni legalábbis az „Egyedi borítós fotókönyvek”,  „Fotókönyv borítók” vagy pl „Fotófüzetek” kategóriákat (amik gyártását az Indigi nyomdagéppel tudjuk csinálni) – ezt valószínüleg jó ötlet berakni a Fotókönyv kategóriád alá az esetleg általad, helyben készített gyors fotókönyvek kategóriája mellé.
  •  3

Nyilván ezt a módszrt – a teljes alkategória mozgatását – érdemes akkor is végezni, ha egy alkategóriában van pár olyan cikk, amit nem akarsz felvenni, de a legtöbbet igen; mozgasd át a kategóriát, majd töröld ki belőle a nem kellő cikkeket.

  • Ha nem egy teljes kategóriát, hanem csak egy-egy terméket akarsz beemelni, akkor a HPIX Central Lab Fulfillment kategória alatt keresd meg az adott cikket és írd fel cikkszámát (Product ID). Ez után lépj bele abba a saját kategóriádba, ahová a központi gyártású terméket helyezni szeretnéd; nyomd meg az Add Products gombot, és a feljövő kereső ablakba írd be a feljegyzett cikkszámot. Erre legalább két, de lehet, hogy több találatot is kapni fogsz; lesz, amire a Fulfillment mezőben HPIX és lesz, ahol „PRINTSERVER” szerepel.

Ha központi gyártású terméket szeretnél felvenni, válaszd ki a(z egyik) HPIX Fulfillment opciós cikket; ha saját magad kívánod e terméket gyártani, akkor a PRINTSERVER-es sorba tedd a pipát.

4

  • A felvett termékek megnevezését, leírását, képét, eladási árait szabadon módosíthatod később is – egyedül, értelemszerűen, a viszonteladói árat (Wholesale price) nem tudod átírni.
  • Ha felvetted (átemelted saját kategóriáidba) az összes központi gyártásra szánt terméket, akkor a HPIX Central Lab Fulfillment kategória maradványait töröld ki, hogy azok ne okozzanak semmilyen konfúziót a továbbiakban.

A későbbiekben bármikor lesz módod arra, hogy felvegyél egy újabb (vagy akár ebben a most publikált katalógisban lévő, de most valamiért nem beemelt) cikket és mi is törekedni fogunk arra, hogy újabb és újabb termékekkel bővítsük a lehetőséget. Ilyenkor a fent leírt egy-termék-hozzáadása módon kell eljárni a felvenni kívánt termék Product ID-nak felhasználásával.

A központi laborra kerülő termékek pontosan úgy jelennek meg a felületeiteken, mint a saját cikkek, a vevők tehát pont olyan egyszerűen rendelhetik meg azokat, mint a többit. A feladott rendelésekkel sem kell foglalkoznod – azok automatikusan átirányítódnak a HPIX központi labor Lab50 programjába, ahol gondoskodunk a gyártásukról és hozzátok való kiszállításról. A feladott rendeléseket a Mylab felület Orders szekciójában figyelni, ellenőrizni, vagy végső soron akár szerkeszteni és letölteni is tudod:

5