DiLand szoftvercsomag demo

A 2017 október 25-i partnernapunkon mutattuk be a DiLand szoftvercsomagot, mely olyan fotólaborok, üzletek számára tűnik optimális megoldásnak, akik szeretnének önkiszolgáló (kioszkos) és/vagy online rendelésfelvevő felületeket, esetleg szeretnének belekóstolni a kreatív fotóstermékek világába, de alapvetően szeretnék megtartani a jelenlegi infrastruktúrájukat és a jelenlegi munkafolyamataikat sem óhajtják alapvetően megreformálni.

A DiLand szoftvercsomagot néhány jellemzője kiemelten alkalmassá teszi az ilyen területekre:

- komponensei bármilyen (alap-specifikációnak eleget tevő) számítógépre telepíthetőek, nem igényelnek egyedi hardvert - így a bevezetéséhez nincs szükség hardver-beruházásokra

- a termékek szabadon, a programból konfigurálhatók - így a jelenlegi termékválaszték nagy valószínűséggel fenntartható, és a meglévő infrastruktúra lehetőségeihez illesztett módon bővthető

- az egyes komponensek igen nagy mértékben egymástól függetlenül is telepíthetők; lehet pl csak online klienst telepíteni helyi kioszkok nélkül, vagy pl lehet helyi rendelésfelvevő terminálokat telepíteni központi egység nélkül is.

- a központi rendeléskezelő modul ("Studio") Standard és Creative verziója lehetőséget ad rendelések helyi, az operátor által történő rögzítésére. Így nem feltétlenül kell vevőinket egy önkiszolgáló terminálhoz küldeni, ha inkább vannak ahhoz szokva, hogy rendeléseiket az operátor rögzíti, e verzióval ez könnyen megoldható.

Természetesen a fentiekből következő nagyfokú modularitás és konfigurálhatóság következtében a program üzembe állítása, bekonfigurálása, folyamatos karbantartása bizonyos szakértelmet és nem kevés munkát igényel.

 

A programcsomag demo verziója szabadon letölthető és kipróbálható. A demo verzió az "éles" csomag minden funckióját tudja, minden kipróbálható rajta; csak a kimeneteken, a ténylegesen vagy virtuálisan nyomtatott képeken egy hatalmas "Printed by DiLand Kiosk" felirat fog ékeskedni.

o             a kioszk és a Studio (vezérlőprogram) bármilyen Win Vista-nál újabb oprendszer alá és telepíthető. Feltétel a .NET keretrendszer megléte – ha ezt a program nem találja, installáláskor szól. Ha ez lenne, a .NET-et innen: http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=17718 lehet letölteni és telepíteni.

o             a Kiosk Creative rendelésfelvevő program telepítője innen: http://server.fiteng.net/files/DiKiosk_Demo_Online.exe

o             a Studio vezérlőprogram innen: http://server.fiteng.net/files/DiStudio_Demo_Online.exe tölthető le.

o             mindkét programban az ESC billentyű megnyomásával lehet a konfigurációs menübe jutni,. ahol a Beállítások pont alatt lehet bekonfigurálni a rendszert.

o             a webes rendelőprogramot ezen a linken http://dilandweb2.fiteng.net/fitengdilandhomeweb/index.html?hpix lehet kipróbálni. Ez egy, a HPIX-hez beállított rendszer, nem éles adatokkal; alkalmas viszont a funkciók, lehetőségek megnézegetésére, kipróbálására.