Creative PhotoCloud újdonságok - import/export

Komplex, integrált fotólabor-rendszerünk, a Creative PhotoCloud 2018 július eleji frissítésével jelent meg a projekt export / import lehetősége. Ennek segítségével egy boltban, az érintőkpernyős kioszkon szerkesztett projekt még rendelés előtt elmenthető egy USB tárolóra, amit a vevő hazavihet magával, hogy aztán a szerkesztést otthon, a letölthető otthoni kliens programmal folytassa; vagy épp fordítva, az otthoni programban szerkesztett projekt exportálható, majd a bolti kioszkon betölthető, importálható, hogy a szerkesztés befejezéséhez akár a bolti személyzet segítségét kérve legyen a rendelés véglegesíthető. De természetesen az exportált projekt ugyanott is folytatható, importálható, ahol lementettük azt - ha tehát pl. nincs ideje a vevőnek a szerkesztést befejeznie, az exportált munkát később ugyanott a boltban, a kioszkon is folytathatja.

A funckió használatát az alábbiakban részletesen is bemutatjuk.

1. Online kliensben szerkesztek és ki akarom tenni a projektet egy USB-re.  A jobb felső sarokban találjátok az "Exportálás" gombot.


c1.png

Válaszd ki hova szeretnéd menteni:


2. A teljes projektet kimásolja az USB-re (képeket, vezérlő file-t) egy Creative Photolab Export mappába.

Ez a másolás gyakorlatilag annak felel meg, amikor a Projekt könyvtárból kimásoltuk az adott projektet.

3. A projekt betöltése egy másik kliensbe.

a. Ha onlineba akarod behozni, akkor ezt tedd:

    Beolvasás.
c4.png

Válaszd ki a megfelelő projektet:

Import:
c6.png

Mint látjátok a rendszer által létrehozott Cretive Photolab Export mappa jelenik meg. Ebben pedig fellelitek az összes ilyen tipusú lementést.

Open, és betöltés:

Miután a betöltés megtörtént, a projekt bekerül a megnyitható projektek közé. Nyissátok meg, és mehet a tovább a szerkesztés.
A szerkesztő felületen megtaláltok minden képet, a jobb oldali képlista azonban üres, vagy egy korábbi szerkesztéskor használt képeket mutatja. (A rendszer mindig elmenti az utolsó projekt alkalmával  használt képeket). Ide a További képek funkcióval tudjátok behívni a projekt képeit. 

b. Projekt betöltése kioszk kliensbe.


Itt legfontosabb  a sorrendiség betartása. Először nyomj az Import gombra (főoldalon jobbra fent található).
Ez után dugd be az USB-t!!! Ez fontos - más sorrend esetén előfordulhat, hogy a beolvasás nem működik.

Innen ugyanaz mint az online kliensben.