Nagy újdonságok - Epson D800, PhotoFinale szoftvercsomag, HPIX Nyomda

Nyomtatás

Az utolsó 3 év legtöbb újdonsága egy hírlevélben
Fotószolgáltatók, Laborosok Részére

Kedves Barátunk!

Ritka szerencsétlen időpont volt egy Partnertalálkozó megtartására június 14-e - péntek, ballagások napja, kezdődő nyaralások, még tart az iskolai és már kezdődik az esküvői fotós szezon, ráadásul olyan kánikula, hogy a szomszéd szobába nincs kedve átmenni az embernek... - így aztán külön fantasztikus köszönet annak az igen sok Kollégának, aki mégis vette a fáradtságot és megtisztelt bennünket jelenlétével!

Ha esetleg azonban Ön nem tudott eljönni, de mégis kíváncsi, miért tartjuk rendkívül fontosnak a mostani témákat, akkor böngéssze át ezt a - meglehetősen hosszúra nyúló, ám igen tartalmas - hírlevelet... aztán pedig ragadjon bátran telefont, hogy a további részleteket megbeszélhessük.

ÚJ mikrolab-fotónyomtató: EPSON SureLab D800

Az új, mostantól már rendelhető SL-D800 a roppant sikeres D700 méltó utódja. Azzal pontosan megegyező méretben - tehát a D700-nak készített helyre gond nélkül beilleszthetően - hoz számos, igen fontos újítást.

Még gazdaságosabb

 • A 100,000 (10x15) nyomatra, vagy kb 3 évre tervezett D700-al szemben a D800 várható élettartamát a gyártó 200,000 nyomatban, vagy 5 évben adja meg. Ezzel az új gép üzemeltetése akár 30%-al gazdaságosabb is lehet, mint a D700-é!

(Megjegyzés: konkrét, magyarországi tapasztalataink szerint már a D700 is kényelmesen üzemeltethető sokkal 100,000 nyomat felett is. A használat módjától függően ez idő alatt a nyomtató fej cseréjére szükség lehet, de a gép utána tökéletesen használható tovább. A D800 kétszeres élettartama elsősorban a nyomtatófej dupla várható működési idejét jelenti, aminek esetleges cseréje után a gépet egészen biztos, hogy igen sokáig, a megadott várható élettartamon túl is használhatjuk)

 • A D800 új vezérlésének köszönhetően készenléti üzemmódban 40%-al kevesebb, mindössze 60W elektromos energiát fogyaszt. Ez amellett, hogy közvetlen költségcsökkentést jelent, megjelenik abban is, hogy a gép még az elődjénél is (de a hasonló, 4 tintás konkurens gépnél jelentősen!) kevésbé melegszik - és így különösen szűk helyekre, bútorba beépített működés esetén eredményez kevesebb meghibásodást, hosszabb élettartamot.

Még kiválóbb képminőség

 • Ahogy az előd D700, a SureLab D800 is 6 színből állítja elő a kifogástalan képminőséget, a legigényesebb profiknak is tökéletesen megfelelő színárnyalatokat. A D800 azonban egy még újabb, továbbfejlesztett tinta-sorozatot, az Epson UltraChrome D6r-S tipust kapja, mely az elődjénél leginkább a zöldes és a vöröses színárnyalatokban képes még nagyobb színtér megvalósítására - ezzel pedig még fínomabb színárnyalatokat elérni pl a bőrszíneknél, tud még szebb átmeneteket megvalósítani.

Még rugalmasabb

 • Az eddigi öt mellett a D800-nál már egy hatodik papírszélesség is használható: bevezetésre került a 89mm széles papírtekercs is.
 • A minimális vágási távolságot a D800 50mm-re csökkenti le - így olyan új képméretek válnak elérhetővé, mint pl 9x5, 9x9 vagy 9x7cm igazolványképekhez vagy épp kis sorozatú névjegykártyákhoz.
 • Az új gyorsnyomtatás-funkció különösen rendezvényeken teszi rendkívül vonzóvá a D800-t - e funkció használatával pár másodperc alatt elkészül az első kép.

Még könnyebben kezelhető

 • Az új papír-kifűzés gomb segítségével a papírtekercs cseréjekor szükséges kifűzés az eddigi 4 munkafázisról 2 lépésre redukálódik - ráadásul két olyan lépésre, mely gyakorlatilag nem rontható el. Így a gép kezelését nyugodtan rábízhatjuk kevéssé gyakorlott segédünkre is - nem fogja, nem tudja elrontani. 
 • Új ventillátor vezérlésének köszönhetően a gép által okozott zaj jelentősen lecsökkent. Ez pedig nehezen túlértékelhető előnyt jelent, ha nap mint nap gépünkkel, gépeinkkel egy helyiségben kell dolgozunnk!

Még nem drágább :)

 • A SureLab D800 máris rendelhető - ára pedig 950,000.- Ft +ÁFA (kiszállítva, telepítve, betanítással). És ebben az árban már az Epson Order Controller LE laborvezérlő program is benne van (önállóan 170,000 Ft nettó ár!), mely rendelési sorok kezelésével, termékek (csatornák) előre definiálásával, töménytelen sok képjavítási lehetőség nyújtásával teszi életünket nagyságrendekkel egyszerűbbé és hatékonyabbá.
 • (D700, amig a készlet tart - Order Controller program nélkül - még elérhető 650,000.- Ft +ÁFA áron!)

ÚJ Szoftverrendszer: Photo Finale

Ahogy lenni szokott... van egy jó és egy rossz hírünk. A rossz hír (legalábbis nekünk rossz), hogy miután sok éves igyekezettel sem sikerült megfelelő finanszírozási forrást találni ahhoz, hogy a saját feljlesztésű Creative PhotoCLoud szoftverrendszer nemzetközi forgalmazását a hozzá szükséges kellően professzionális háttérrel elindíthassuk, és így esélyt nyerjünk egy ilyen nagyságrendű szoftverprojekt költségeinek megtérülésére, a fejlesztést leállítottuk és a Creative PhotoCloud rendszert a következő hónapok során kivezetjük.

Ez után ahelyett, hogy egy magyar fejlesztésű termékkel, hazai innovációval próbálnánk a nemzetközi piacon sikert elérni, rövid távú gazdaságossági szempontok miatt az eddigi fejlesztésbe fektetett összegeket leírjuk és helyette egy amerikai, lényegesen kedvezőbb finanszírozási háttérrel bíró cég, így mára sokkal komplettebb rendszerét kezdjük forgalmazni a magyar piacon. Sic transit gloria mundi.

Ami viszont a nagyon jó hír: a Photo Finale fotós szoftverrendszer egy elképesztően profi, nagyon komplett csomag, mely teljesen új szintre tudja segíteni a fotók, fotós termékek értékesítését - és emellett olcsóbb is, mint a legtöbb olyan rendszer, mely csak egy-egy részét valósítja meg a Photo Finale teljes szolgáltatás-csomagjának.

 • Teljeskörű, profi online szerkesztő/rendelőprogram - ma a fotós termékek zömét online felületeken keresztül értékesítik. Hogy itt versenyképesek legyünk, elengedhetetlen egy rugalmas, bővíthető, jól konfigurálható, könnyen kezelhető rendelőfelület. A Photo Finale csomagjában e műfaj egyik legkiválóbb szereplője érhető el.
  • platformfüggetlen, kb minden eszközön - Windows, Mac, tablet, mobil - fut, működik, elérhető.
  • több, mint 6000 különböző termék adatbázisa, melyekből a nekünk kellőek pár kattintással kiválaszthatók és egyedi igényeinkre konfigurálhatók (normál képek minden méretben, üdvözlőkártyák, poszterek, kollázsok, vásznak, fotókönyvek, dekorációk, ajándéktárgyak de még üzleti termékek is...)
  • sablon alapú kreatív termék szerkesztés - egyszerűen, gyorsan, minden gyakorlat nélkül állítható elő azonnal látványos, komplettre szerkesztett műalkotás.
  • rendelés irányítás több üzlet felé vagy házhozszállítással.
 • Teljes honlap-környezet a rendelőfelülethez.
  • a termékek szerkesztő/rendelő felülete akár közvetlenül is meghívható és így az online értékesítés meglévő honlapunkba is beintegrálható, de a PF teljes honlap-megoldást is kínál, mely a termékek és szolgáltatások bemutatására igen nagy mértékben testre szabható.
 • Kioszkos rendelő program. Míg online rendelőfelületet elég sok cég kínál, olyan jó kioszk-program, amivel bolti körülmények között lehet rendeléseket rögzíteni, nagyon kevés van. Még kevesebb olyan csomag létezik, amelyben az online és a kioszkos rendelésfelvevő egy egységet képez, ami a vevők számára egy könnyen érhető, sok extra szolgáltatást nyújtó rendszerként jelenik meg. A Photo Finale ezt is teljesíti.
  • egyszerű, mégis nagyon sokat tudó felület síma képrendeléshez.
  • az online-al megegyező kioszkos felület minden kreatív termék szerkesztéséhez, rendeléséhez.
  • mindenfajta okostelefon drót nélküli támogatása, rendkívül hatékony, elegáns módon: a telefonon tárolt képek egy online felületen át tölthetők át a terminálra.
 • Online management felület. Annak ellenére, hogy a program irdatlan sok lehetőséget kínál, a legtöbb beállítás, termékválaszték, opciók, árak, képek stb. saját kezüleg, külső, és esetleg pénzbe kerülő segítség nélkül is elvégezhető. Ráadásul a webes felületnek hála, kb bárhonnan.
  • termékkategóriák, képek, leírások
  • termékek kiválasztása, engedélyeze, letiltása
  • termékparaméterek, opciók beállítása
  • árak, kedvezmények
  • rendelések figyelése, esetleg módosítása, átirányítása
  • törzsvásárlói programok kezelése
  • statisztikák, információk
 • Laborvezérlő program. A legtöbb - a PF-nél általában sokkal többe kerülő - rendelőprogram addig jut el, hogy a feladott megrendeléseket elérhetővé teszi valami webes felületen. Innentől a labor feladata a rendelések figyelése, letöltése, majd a megfelelő nyomtatás/gyártás intézése, esetleg az adott technológiához szükséges file-átalakítások elvégzése. A Photo Finale rendszerhez teljes laborvezérlő program tartozik, mely a bármilyen forrásból - online, mobil, kioszk, vagy akár más partnertől - érkező rendeléseket letölti, ellenőrizhetővé teszi, és sok nyomtatót/laborgépet közvetlenül vagy valamilyen segédprogramon át vezérleve intézi a gyártást.

A fentiekkel még messze nem mondtunk el mindent a PF csomagról. Nem említettük a vevőkezelési szolgáltatásokat, akciók, kedvezmények támogatását, az online fizetés hamarosan nálunk is elérhető lehetőségét, a megkezdett rendelések, de akár a képgalériák megőrzésének és helytől független felhasználhatóságának lehetőségeit, a rendelések átirányíthatóságát... és még nagy halom más csudát.

A Photo Finale rendszer magyar piacra hangolását ezekben a napokban is nagy erőkkel végezzük azért, hogy elsőként július elején/közepén a HPIX saját szolgáltatásaira, majd rögtön ez után minden hazai érdeklődő partnerünk számára bevezethessük a rendszert. A konfigurálás alatt lévő HPIX online programot ideiglenesen a www.hpix.photofinale.com címen Ön is bármikor elérheti, kipróbálhatja, akár rendelést is adhat fel rajta (amit egyelőre még nem teljesítünk :)) - ez mindenképp segít egy képet kapni a rendszer tudásának egy részéről.

Ha pedig mélyebb információt szeretne, esetleg megnézné élőben a működést, akkor hívjon vagy írjon. Július közepétől indítjuk a forgalmazást, de rengeteg részletet addig is meg tudunk beszélni.

ÚJ Szolgálatások: a HPIX Nyomda

Miután e hó elején üzembe állítottunk egy HP Indigo 5000 tipusú digitális nyomdagépet és mellé egy teljes kötészeti műhelyt, akár igen nagy mennyiségben is képessé váltunk hibátlan minőségú, teljesen professzionális nyomdai termékek kis sorozatú (akár egy példányos) gazdaságos elkészítésére. Fotósként a legfőbb irányt természetesen a fotókönyveknek, fotós füzeteknek, naptáraknak szánjuk, de a technológia kiválóan alkalmas szórólapok, névjegyek, akár öntapadós plakátok, vagy kisebb sorozatú - egy darabtól pár százas példányszámú - könyvek, füzetek, kiadványok készítésére. Mindezt nagyon rövid átfutással, igencsak kedvező áron.

Kapacitásunk legnagyobb részét Önöknek, Partnereinknek szánjuk. Olyan árakat alakítunk ki viszonteladóink felé, melyek mellett a keresett termékeket még igen szép árréssel tudják forgalmazni úgy, hogy a gyártás folyamatával egyáltalán nem kell bajlódniuk - és biztos, hogy a piacon ma legnagyobb Nagy Német Szolgáltatónál gyorsabban és rugalmasabban tudunk teljesíteni.

A leggyakoribb termékekre már készítettünk egy viszonteladói árlistát - ezt bejelentkezés után partneroldalunkon érhetik el. De mivel e téren a lehetséges termékek köre szinte végtelen, ha az Ön által keresett termék nem található e listában, vagy tartós együttműködést alakítana ki, amihez akár az árak akár más kondíciók tekintetében egyedi megállapodást tartana szerencsésnek, akkor beszéljünk. Nyitottak vagyunk bármi olyan konstruckióra, mely hosszú távon mindannyiunknak kedvező lesz.

Ja, és most vagyunk tíz évesek. Pénteken volt torta is :)

Őszinte tisztelettel

Diószeghy Zoltán és a HPIX csapata
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
20/938 2432